reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam.
Sara co parafia to chyba inna stawka u nas akurat jest ustalona i jest to 20 zł.
Marta ja jestem na etapie kupowania laski czy jest ona rozkładana i przede wszystkim waga no i cena?

Sara to zależy od parafii my w święta daliśmy 50 (chociaż inni co chrzcili z nami to dawali zazwyczaj 200 zł ale zdarzało się więcej) a moja siostra dała np. 300 ale tylko dlatego że ich ksiądz spoko jest i sis bardzo go lubi

Hej DZIEWCZYNY!
U nas jakas nocka ciezka - spal do 1.30 ale pozniej spal i sie ciagle budzil z placzem - nie wiem co to bylo.
A jesli chodzi o laktatory to powiem jak i dziewczyny - niezastapiony avent - mam porownanie z tommee tippee - dla mnie to koszmar - nie dosc ,ze nie umialam umyc go porzadnie ( ciagle w tej rurce zostawalo stare mleko ) to i sciaganie bylo dla mnie katorga (az mi palce dretwialy od machania ) . Aventem idzie szybko - umyc mozna go naprawde do czystosci - wiecej roboty przy rozkladaniu i skladaniu ale przynajmniej jest czysty . Kupilam avent jako drugi , bo tt sie nie sprawdzil u mnie - ale za to butelki tt sa najlepsze - avent wymiekaja calkowicie przy nich .Ale to pewnie co osoba to inna opinia:-)

Ja na temat laktatorów się nie wypowiem, bo używałam sporadycznie aventu i jak dla mnie ok tylko dużo cerygieli z rozkładaniem. Butelki tommee tippee to naprawdę super sprawa, zakupiłam też ostatnio niekapek ale jeszcze poczeka.
Ogrzewanie domu - oj coś o tym wiem. Właśnie kupujemy drewno na przyszły sezon i da nam nieźle po kieszeni, ale w porównaniu do ogrzewania gazem i tak jest taniej tylko trzeba się więcej nachodzić.
Saara u nas ksiądz nie wymaga koperty i mówi to przy zgłoszeniu do chrztu, ale my daliśmy 100 to nam gratis mszę odprawił dodatkowo w intencji dziecka.
Zimno brrr. Nawet słoneczka nie ma.

Marja faktycznie avent sie sprawdził, a butle TT super! Teraz korzystamy z butli avent akurat, bo smoczek do kaszki synek lepiej zaapceptował.

Co do kosztów chrztu, to dawalismy ksiedzu 100 zł i wystarczyło

A w ogóle to dzień dobry !

Dzien dobry :)

Mamy pierwszy ząbek :happy: Lewa dolna jedynka. Juz wczoraj było coś na rzeczy, bo zrobiła aż dwie małe kupki, a ona robi raz na 4 czy 5 dni jedną, wieczorem mój P coś tam wyczuł ale sobie myślę, że znowu falstart , a w nocy mała ssała i bolał mnie sutek, rano zaglądam a tam delikatna biała koronka, dziąselka nawet nie spuchnięte, wylazł w koncu łobuz, bo ostatnie 2 miesiace mielismy ślinotok i męczenie rączek, zabawek, naszych rąk i szyi :-)
Co do laktatora, to jak najbardziej aventu ręczny, ja mam i bardzo sobie chwalę, szybko, poręcznie i skutecznie, łatwo się myje i rozbiera, chociaz pierwszy raz na odwró załozyłam zatyczkę malutką i myślałam ze zepsuty :eek: Działa niezawodnie, polecam :tak:

Miłego dnia dla Was !

Ja tak na szybko dziś. Przeczytałam wszystko, ale nie mam czasu konkretne odpisać.

Polecam również laktator aventu, ja miałam taki z pojemnikami via. Super sie teraz przydają a wcześniej do przechowywania odciągniętego mleka.

Co do chrztu to u nas ksiądz zażyczył sobie 200zł...i nie ma zlituj...

Gratuluję pierwszych ząbków. U nas też się coś kroi ale już się kroi ze 2 miesiące więc nie wiem. Chociaż kupkę zawsze robił co dwa dni a teraz codziennie od kilku dni. więc albo brzuch lepiej pracuje ale coś z tymi zębami.

Pozdrawiam miłego dnia lecę pisać swoje pracę mag, do końca pierwszego tygodnia marca muszę oddać CAŁĄ :(

reklama
Dzien dobry

Ale sie wkurzlam przed chwila, dzwoni babka z przychodni kiedy na szczepienie przyjde z dzieckiem. To jej mowie, ze mały po zapaleniu płuc i na razie sie wstrzymamy ze szczepieniem. A ona mi pinda kaze dokładna date podac kiedy bedziemy, bo musi w papierach odnotowac, i jeszcze cos o sanepidzie zaczeła mi smecic:szok::wściekła/y:. No mi nerwa popsuła wrrr....a miałam taki dobry humor

Hejka,
Poczytałam Was na raty, słyszę infekcje w domach, dzieci i dorośli chorują. Ja się tranem dalej kuruję, i odpukać odkad go piję regularnie za namową znajomej pediatry nawet katar mnie nie łapie, a wczesniej chorowałam co kwartał najmniej.Za 3 tygodnie będę go podawała już także Julce. Polecam dziewczyny spróbujcie, smaczne nie jest ale warto :tak:

u mnie tran lezy, ale w połce i zapominam go zazywac:tak:. Beniaminka powiedz mi jak Ci sie udaje małej nie szczepic tyle czasu, bo do mnie juz dzwonia, a tylko trzeciej dawki nie mamy bo mały chorował.
I gratulujemy pierwszego ząbeczka:tak::-)

Halo! Dziewczyny poradzcie mi jakiej firmy laktator reczny jest naprawde dobry, bo musze kupic go w prezencie dla przyszlej mamy ( tak sobie zazyczyla) i nie mam pojecia.

Saraa
tez mam reczny aventu, sprawdza sie, ale trzeba sie namachac czasami. Jak ktos bedzie czesto odciagał to chyba polacałabym elektryczny.

kasik - no nie mogło być inaczej z tym nocnikiem :) A jak Antoś z siadaniem? Bo Adaś z pozycji półleżącej podnosi się sam :)

Marta
Antos bardzo rwie sie do siadania, ale posadzony jeszcze kima sie na boki. I łapie sie wszystkiego byle tylko sie podzwigac, ale za bardzo mu nie pozwalam na to.

Do góry