reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam
Dawno nie pisałam Znajduję czas tylko na poczytanie :( cały czas jest coś do zrobienia a ostatnio Małgosia zrobiła się bardzo marudna W dzień mało śpi albo ma 3-4 drzemki po 10-15 min albo tak jak wczoraj jedną dłuższą ale dopiero około 16-16.30 W nocy też nie ciekawie jak idzie spać o 19-19.30 to śpi do 24-1 mleczko i już do rana a to stękawki a to mocia podać A do tego jeszcze jestem chora dzis byłam u lekarza i mam zapalenie zatok :( no i antybiotyk mi dała a jakby tego było mało to już od kilku dni z moim W nie mogę się dogadać on swoje i ja swoje jakoś ciężko nam się spotkać po środku :-( Starszaki też ciągle tylko się kłócą :wściekła/y: Niedługo to mnie w kaftanie odwiozą :crazy: W domu zimnica chociaż w piecu pali się prawie cały czas (mieszkamy w dwurodzinnym domu my na dole a u góry mieszkała siostra mojego W ale się z nami pożarli i się wyprowadzili i już drugą zimę nie ogrzewają Nie mogą tego sprzedać chyba za dużo chcą)
W piątek byłam na rozmowie w sprawie pracy (otwierają u nas sklep monopolowy) było chyba z 30 kobitek :surprised:Jakby co to mieli dzwonić w niedzielę albo poniedziałek no i mój telefon milczy do dziś :-(
Ja dziś sama z moją trójcą W ma drugą zmianę
Ale się wyżaliłam przepraszam no i już po spaniu Gosi właśnie się obudziła spała całe 30 min Lecę bo już się drze
Miłego dnia

reklama
Witajcie popłudniowo :) moje dziecię śpi już 3 godziny i chyba nie ma zamiaru wstawać po spacerku :szok::szok::szok:

whitneyxx oby tych dni w gipsie było już jak najmniej i żeby Karolinka mogła się rozkoszować kąpielą codziennie a nie od święta :-)

Ritka zdrówka dla dzieci !!!

witam ponownie wiecie co jestem w ciężkim szoku byliśmy u lekarza i co się dowiedziałam że moje dziecie niby ma poparzoną jamę ustną:szok:przez mleko , a dajemy z podgrzewacza i nawet 37 stopni nie ma więc nie wiem jakim cudem ma poparzoną buzie :wściekła/y:, przezto nie chce jeść tylko pije i wpycha do buzi wszystko:szok: normalnie się wqrzyłam jak cholera i na 17.20 zapisałam się do innej przychodni.
a na poparzenie dostaliśmy uwaga:fiolet,panadol,ibufen d, clemastin oraz hascosept. :crazy:
jojo zdrówka życzę, i o tych burzach związkowych można gadac i gadać będzie słońce jeszcze zobaczysz, współczuję ogrzewania całego domu wiem ile to kosztuje i jak ciężko ogrzać w takie mrozy.Chcemy wiosny!!!
Ritka zdrowia dla dzieciaków
k8sad też mieliśmy taki okres ale naszczęście minoł
whitney z tymi paznokciami to nie gadaj nawet:), a co do kąpieli to się przyzywczai na nowo.
Gaja gosheek dzięki za podpowiedź mieliśmy w styczniu robione ale powtórze jeszcze raz zobaczę co mi powie na lekarka.

ksiulka dzięki ogrzewamy tylko nasze mieszkanie ale z góry zimnica i nam wszystko wystudza a szkoda gadać A z tą poparzoną jamą ustną :shocked2: Małgosia odstawiała cyrki przy butli i kiedyś dostała chłodne mleczko i piła jakbym ją z tydzień głodziła :szok: i teraz dostaje letnie i ładnie pije po prostu takie woli
Lecę do mojej marudy bo już na kocyku nie dobrze

wiec my po wizycie i oparzenie okazało się aftami:sorry:wgl. dostałam ochrzan za ksiazeczke ze nie uzupełniona zapytała czy ja z nim do lekarza chodziłam :shocked2:cieżkie westchnięcie i mówi mi że w przyszły piatek doprowadzimy wszyskto do porzadku a i nie musimy iść na żadna rehabilitacje bo mały bardzo silny.
eh dzisiejsi lekarze jak tu im zaufać i uwierzyć ....:eek:
może dzisiejsza nocka będzie lepsza a tak wgl. to spokojnie ostatnimi czasy tutaj coś ...

jojo mały też woli chłodniejsze nawet słoiczki mu daje prosto z półki bo jak podgrzewałam to pluł..
miłego wieczoru mamuski

Hej

Ja dzisiaj zaszalałam i wreszcie wybrałam sie do fryzjera:happy:. Nie było mnie sporo czasu, a Antos był z babcia i był podobno bardzo grzeczny i nawet ładnie wypił mleczko. A jak wrociłam to mi sie tak przygladał, ze w szoku byłam. Pewnie pomyslał, ze wreszcie cos jego mamuska sobie zrobiła ze swoja czupryna:-D i wyglada jak człowiek :tak:

Beniaminko mam nadzieje, ze bedzie tak jak piszesz, i zachowamy to nocno/poranne karmienia. Ja tez ciepłolubna wiec powinnam w ciepłych krajach zamieszkac.

Marta Adas to pewnie na pogodynki zerka, a nie na pogode:-D. A co do nocnika to u nas tez bedzie to pierwszy zakup jak mały zacznie dobrze siedziec.

Ritka zdrowka zycze, oby choroby Was juz sie nie czepiały

ksiulka dziwne z tym poparzeniem:eek:. Daj znac co Ci powiedzieli w drugiej przychodni.

edit:masz racje jak tu wierzyc lekarzom, jak kazdy mowi co innego. My tez juz to przerabialismy, niestety.

Jojo
u nas tez mały woli chłodniejsze mleczko. A co do facetow to chyba jak to Beniaminka ostatnio napisała "chyba sie marcuja" i musimy to przeczekac. I zdrowka Ci zycze

Ja jutro planowałam wyjazd do sis na cały dzionek, ale znowu nici z wyjazdu, bo jej cora ma jelitowke. Jeszcze jej krosty po ospie nie znikły i znowu cos. W ogole duzo u nas dzieci choruje, normalnie jakas plaga chorob:shocked2:. Ja nie wiem co to sie dzieje... w kazdym badz razie mam nadzieje ze nam sie juz nic nie przyplacze....i Wam mamusie i dzieciaczki zdrowka zycze:tak:

Ostatnia edycja:
Hejka,
A no cisza...dwie strony raptem dzisiaj :)

Poczytałam Was na raty, słyszę infekcje w domach, dzieci i dorośli chorują. Ja się tranem dalej kuruję, i odpukać odkad go piję regularnie za namową znajomej pediatry nawet katar mnie nie łapie, a wczesniej chorowałam co kwartał najmniej.Za 3 tygodnie będę go podawała już także Julce. Polecam dziewczyny spróbujcie, smaczne nie jest ale warto :tak:

Kinia, Jojo zdrowia życzę!
Ksiulka , no i wyszły afty....jak mozna bylo z poparzeniem pomyslic...gdzie lekarzy dwóch tam 3 diagnozy i badz tu matko mądra :szok:
My tez przechodzilismy plesniawki zaraz po antybiotykach szpitalnych, ale leczenie aphtinem i...ciiiii świeżym moczem Julki( ciężko złapać ;), kilka razy wymazałam buzie i przeszło, głupio i zabobonnie brzmi, ale działa.

U nas goscie, troszke mniej mam czasu , moze mnie bedzie ale bedę czytała na pewno.
Dobrej nocy! :)

reklama
witam się porannie
my już po pobraniu krwi Wiktorka :)na afty dostaliśmy hascosept,fiolet i nastatynę już po jednym podaniu widać poprawę mały całą noc spał nie rzucał się i nie jęczał , jadł mi normalnie mleczko w szoku jestem bo to pierwszy raz od 4 dni:szok:
Kasik nom niestety teraz trzeba zawsze wszystko konsultować z 2 razy, to się dziecię zdziwiło jakąś inna mamusie ma ;) trzeba się czasem odchamić ;)
Beniu słyszałam o tych siuskach chyba też spróbuję bo tą chemią go tak faszerować:eek: , ja jestem anty lekartwa chemiczne wole jakieś inne sposoby a chemia ostatecznie:)

Do góry