reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam noca, nie dam rady pisac liter zogonkami bo trzymam Laure obok siebie, przespala sie moze z pół godziny, przez sen wypiła 50ml mleka i po spaniu, zreszta nic nowego:-(. wczorajsza nocka fatalna, zrobił mi sie zastój i nie mogłam go sciagnac nawet laktatorem, bolało tak ze nie mogłam spac, nad ranem dałam Laurze cyca, bo juz nie dawałam rady z bólu. No i musze juz konczyc bo jeczy zrzeda:cool:

reklama
oj dziewczyny ja tez cierpie na bezsennosc, widze ze macie klopoty rozne z cycoleniem. moze sie pocieszymy faktem ze nasze dzieciaki sa raczej w ciaglej fazie ustalania sobie rytmu dnia i nocki?

Hej Dziewczyny !
Maly je co 3 h , w nocy rzadziej - jest karmiony mieszanie i moim pokarmem i mieszanka . Za 2 dni konczy 4 miesiace . Czy juz podawac mu troszke kaszki do mleka czy to zbyteczne? czy zaczac od owocow i warzyw wprowadzanie szerszej diety? z moja pediatra sie nie dogadam , bo ona ma na celu tuczenie dzieci i wg niej trzeba karmic do oporu , "pod korek":-) a nawet wiecej . Przybiera ladnie na wadze , chetnie je , ssie cyca i tez dostaje sciagniete mleko . Czy ta kaszka nie bylaby zapychaczem i nabijaniem kalorii? Bede wdziecza za podpowiedzi:-)

))

Moj maly jadl tez w nocy juz coraz czesciej co 2-3 godz i po konsultacji z lekarka kazala mi dawac kaszke ale absolutnie nie dodawac do mleka ( bo tak jest latwiej o zakrztuszenia, a poza tym nie przyzwyczajac dziecka do kaszy w butli po to pozniej szkodzi na zeby) tylko zrobic 200ml kaszki -mleczno-ryzowej w miseczce i podawac lyzeczka. Maly po zjedzeniu kaszy znow zaczal spac ok 5-6 godz.

Witam,
my już nie śpimy :) Maks jadł 3 razy więc super :) Ja karierę cycolową też kończę już mam coraz mniej mleka bo rzadko odciągam ale w sumie i dobrze skoro cały czas po czymś co zjadłam młody wysypany :/
Dzis jadę do ginki po tabsy i żeby mi usg piersi zrobiła bo w ciąży wykryła mi guzek i do tej pory go mam :/ Lepiej to sprawdzić . No i może do tesco wjedziemy po drodze jak Maksiu pozwoli :) Bo z nim to zawsze problem jest.

U nas nocka koszmar , budził się 3 razy na jedzenie,na wieczorne karmienie dałam mu kaszki do butli ale jego to chyba nie syci na długo więc chyba zaczniemy wprowadzać kaszkę w normalnej postaci i wieczorem nakarmię łyżeczką.

Witam!

Mam chwilkę więc piszę!

Nocka w miarę - budził się ciut mniej, ale jestem nawet wyspana. No i tak jak dziewczyny - Beniaminka i Sara - bardzo chwalę sobie w nocy karmienie piersią - też robię to na śpiocha!:-)

Asiek! Nie martw się! Moja starsza córeczka też nie chciała butli, ani mleko modyfikowanego. Za dwa miesiące mała będzie więcej jadła stałych pokarmów, a mleczko możesz podawać z kubeczka-niekapka. Ja zamierzam niedługo już taki kupić!

Hej Dziewczyny !
Nabylam dzis sloiczki z Hippa z kuponow . I tak mysle nad kaszka - wiem ,ze tu ten temat byl setki razy , wybaczcie. Maly je co 3 h , w nocy rzadziej - jest karmiony mieszanie i moim pokarmem i mieszanka . Za 2 dni konczy 4 miesiace . Czy juz podawac mu troszke kaszki do mleka czy to zbyteczne? czy zaczac od owocow i warzyw wprowadzanie szerszej diety? z moja pediatra sie nie dogadam , bo ona ma na celu tuczenie dzieci i wg niej trzeba karmic do oporu , "pod korek":-) a nawet wiecej . Przybiera ladnie na wadze , chetnie je , ssie cyca i tez dostaje sciagniete mleko . Czy ta kaszka nie bylaby zapychaczem i nabijaniem kalorii? Bede wdziecza za podpowiedzi:-)

A z innej beczki rowno rok temu zrobilam dwa testy ciazowe - dzis je wyjelam , bo mam schowane na pamiatke - ale mnie wspomnienia cieple i sentyment wziely - poopowiadaam maluchowi nawet o tym:-))))

Dobrejnocy Wam zycze :-))))

Marja - ta twoja pediatra to koszmar:szok:
Franuś właśnie dziś skończył 4 mies. i też mnie korci mu podać jakieś jedzonko. Jednak postanowiłam jak najdłużej karmić go tylko piersią. Dopóki nie będzie problemu z przebieraniem na wadze nie będę podawała żadnych kaszek. Jeżeli już to zacznę od warzyw, a potem od zupek. Ale tę sprawę musisz przemyśleć sobie sama!

Miłego dnia życzę!

dziewczynki dzieki za słowa wsparcia ale jestem wykonczona :((((
mała budzi sie co godzine w nocy w poszukiwaniu cyca, traktuje go jak smoczek :(((( na wieczór usypia tylko z nim, butli ani lovi ani aventu nie chce co dziwne stało sie to z dnia na dzien....
najgorsze jest to ze za 2 miesiace wracam do pracy i bede tez miała drugie zmiany i jak mój P sobie poradzi.,. jak ją uśpi jak ona tylko przy cycu zasypia??? :((((((
żałuje ze tak sie zapierałam zeby karmić cyckiem....

przepraszam ze tylko o sobie ale mam mega doła......

reklama
asiek a może niech tata podaje butlę a ty w tym czasie wyjdź do kuchni? Na początku będzie stawiać opór ale z czasem powinno być ok. Mój Miłosz też nie chciał butli ale jak wróciłam na studia musiał pociągnąć i to moja mama nauczyła gdy mnie nie było bo ode mnie nie chciał i już ;)

A ja jak pomyślę sobie o powrocie do pracy to niedobrze mi się robi :/ To dla mnie koszmar powrót tam do tych nie mających zrozumienia i uczuć jaskiniowców :/

Do góry