reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Asiek!
Nie zamartwiaj się tak! Z każdym dniem nasze dzieci są coraz mądrzejsze i nabywają coraz więcej umiejętności. Przez te bdwa miesiące nauczy się jeszcze pić z kubeczka. Może taki z miękką końcówką byłby ok?
AVENT KUBEK NIEKAPEK 200 ML +UCHWYT (1438479941) - Aukcje internetowe Allegro

Poza tym z tatusiem dziecko zachowuje się inaczej! Mój Franuś też, tak jak twoja Lena, usypia tylko przy cysiu, często budzi się w nocy, a nawet i podczas dziennej drzemki potrafi się budzić do piersi. A jednak kiedy wychodzę z domu na prowadzenie konferencji i zostaje z tatą, to i usypia bez problemu i dają świetnie sobie radę. Dziecko wie, co i z kim może sobie pozwolić.
A może powinniście zacząć ćwiczyć tą twoją nieobecność w domu? Niech mąż, jeżeli ma taką możliwość, zajmuje Lenką przez kilka godzin sam! Mała powoli przezwyczai się, że nie ma cysia na każde żądanie!

Trixi - właśnie zauważyłam, że jesteś w stanie błogosławionym!!!!!!! Wielkie gratulację!!!!!!!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gaju w sobote byłam z mamą w kinie nie było mnie w domu przeszło 4 godziny i niunia nic przez ten czas nie zjadłą, gdzie jak ja jestem to cyca co 1,5 godziny woła....

trudno bedzie musiała nadrobic jak ja wróce z pracy :((( najbardzioej martwi mnie to jej usypianie przy cycu... Biedy P bedzie biedny...

cześć kochane :-) ale mnie dawno tutaj u Was nie było :-( ale juz się naprawiam :-) i witam sie szczególnie z tymi niewyspanymi :-) moja Mała już przesypiała prawie całe nocki a tu nagle... ech....i wczoraj nawet kleik podałam,a le co z tego.. Mama wstawaj o 2.30 :-( i co chwilkę do rana dawaj cyca, bo ja jestem Dzidziuś i kocham cycki :-D
Asiek, tak jak Gaja napisała, niech tata daje butle.. u nas sie sprawdziło i tą naszą jedną na dobę podaje własnie tata... ja potem tylko cyckiem dobijam ;-D ale pewnie by wystarczyło lulnąc :-D Magdzik, czapeczki sa przesliczne.. ja na wiosnę będę zainteresowana na pewno :-)
lecę Was poczytac (prawie zawsze to robię, choć ciężko mi sie udzielać) póki Mała śpi :-)
cmoki

Ritka dzięki za dobre rady.....:-):-):-):-):-)
masz racje nie warto zamartwiac sie na przyszłość.... moze nie bedzie az tak zle... najwyżej bede musiałą znaleźć bogatszego męża i wróce na wychowawczy ;-)

Witam sie i ja:-D
Niestety przez dwa dni nie miałam internetu:-( Wczoraj wieczorem usiłowałam nadrobic co tam u Was słychac ale skrobiecie jak najęte i niestety moja próba zakończyła się fiaskiem:-( Co zasiadałam przed kompem to Szymcio marudził i tak w kółko:-D
Czy wasze maluszki też tak się męczą podczs zasypania? Ile ja bym dała za to by choc kilka razy udało mu się zasnąc spokojnie
Teraz też jedną ręką piszę a drugą go bujam:no: ot taki mały maruda:-D

Dzisiaj wybieramy się do neurologa i zobaczymy czy dalej będziemy się rehabilitowac czy już wystarczy.

Postaram się teraz coś nadrobic korzystając z chwili wytchnienia. Obiad zrobiony, pranie nastawiona czas na relaks:-)

A dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest z urlopem wychowawczym czy lepiej jest napisac podanie o pełny wymiar i później zrezygnowac np we wrześniu czy wnioskowac urlop do wrzesnia a pozniej gdyby maly nie dostal sie do zlobka to przedłuzyc i czy wówczas prcodawca musi wyrazic na to zgode czy nie

Miłego dnia

A ja jak pomyślę sobie o powrocie do pracy to niedobrze mi się robi :/ To dla mnie koszmar powrót tam do tych nie mających zrozumienia i uczuć jaskiniowców :/

mnie też skręca na tę myśl:-(nie wiem jak to bedzie i co z młodymi!! mam nadzieję ,że moja matka nie zrobi mnie w balona i się zajmie nimi!ja praktycznie cały dzień w pracy:-(a wracam 10 marca

reklama
Do góry