reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Asiek!
Nie zamartwiaj się tak! Z każdym dniem nasze dzieci są coraz mądrzejsze i nabywają coraz więcej umiejętności. Przez te bdwa miesiące nauczy się jeszcze pić z kubeczka. Może taki z miękką końcówką byłby ok?
AVENT KUBEK NIEKAPEK 200 ML +UCHWYT (1438479941) - Aukcje internetowe Allegro

Poza tym z tatusiem dziecko zachowuje się inaczej! Mój Franuś też, tak jak twoja Lena, usypia tylko przy cysiu, często budzi się w nocy, a nawet i podczas dziennej drzemki potrafi się budzić do piersi. A jednak kiedy wychodzę z domu na prowadzenie konferencji i zostaje z tatą, to i usypia bez problemu i dają świetnie sobie radę. Dziecko wie, co i z kim może sobie pozwolić.
A może powinniście zacząć ćwiczyć tą twoją nieobecność w domu? Niech mąż, jeżeli ma taką możliwość, zajmuje Lenką przez kilka godzin sam! Mała powoli przezwyczai się, że nie ma cysia na każde żądanie!

Trixi - właśnie zauważyłam, że jesteś w stanie błogosławionym!!!!!!! Wielkie gratulację!!!!!!!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gaju w sobote byłam z mamą w kinie nie było mnie w domu przeszło 4 godziny i niunia nic przez ten czas nie zjadłą, gdzie jak ja jestem to cyca co 1,5 godziny woła....

trudno bedzie musiała nadrobic jak ja wróce z pracy :((( najbardzioej martwi mnie to jej usypianie przy cycu... Biedy P bedzie biedny...

cześć kochane :-) ale mnie dawno tutaj u Was nie było :-( ale juz się naprawiam :-) i witam sie szczególnie z tymi niewyspanymi :-) moja Mała już przesypiała prawie całe nocki a tu nagle... ech....i wczoraj nawet kleik podałam,a le co z tego.. Mama wstawaj o 2.30 :-( i co chwilkę do rana dawaj cyca, bo ja jestem Dzidziuś i kocham cycki :-D
Asiek, tak jak Gaja napisała, niech tata daje butle.. u nas sie sprawdziło i tą naszą jedną na dobę podaje własnie tata... ja potem tylko cyckiem dobijam ;-D ale pewnie by wystarczyło lulnąc :-D Magdzik, czapeczki sa przesliczne.. ja na wiosnę będę zainteresowana na pewno :-)
lecę Was poczytac (prawie zawsze to robię, choć ciężko mi sie udzielać) póki Mała śpi :-)
cmoki

Ritka dzięki za dobre rady.....:-):-):-):-):-)
masz racje nie warto zamartwiac sie na przyszłość.... moze nie bedzie az tak zle... najwyżej bede musiałą znaleźć bogatszego męża i wróce na wychowawczy ;-)

Witam sie i ja:-D
Niestety przez dwa dni nie miałam internetu:-( Wczoraj wieczorem usiłowałam nadrobic co tam u Was słychac ale skrobiecie jak najęte i niestety moja próba zakończyła się fiaskiem:-( Co zasiadałam przed kompem to Szymcio marudził i tak w kółko:-D
Czy wasze maluszki też tak się męczą podczs zasypania? Ile ja bym dała za to by choc kilka razy udało mu się zasnąc spokojnie
Teraz też jedną ręką piszę a drugą go bujam:no: ot taki mały maruda:-D

Dzisiaj wybieramy się do neurologa i zobaczymy czy dalej będziemy się rehabilitowac czy już wystarczy.

Postaram się teraz coś nadrobic korzystając z chwili wytchnienia. Obiad zrobiony, pranie nastawiona czas na relaks:-)

A dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie. Jak to jest z urlopem wychowawczym czy lepiej jest napisac podanie o pełny wymiar i później zrezygnowac np we wrześniu czy wnioskowac urlop do wrzesnia a pozniej gdyby maly nie dostal sie do zlobka to przedłuzyc i czy wówczas prcodawca musi wyrazic na to zgode czy nie

Miłego dnia

A ja jak pomyślę sobie o powrocie do pracy to niedobrze mi się robi :/ To dla mnie koszmar powrót tam do tych nie mających zrozumienia i uczuć jaskiniowców :/

mnie też skręca na tę myśl:-(nie wiem jak to bedzie i co z młodymi!! mam nadzieję ,że moja matka nie zrobi mnie w balona i się zajmie nimi!ja praktycznie cały dzień w pracy:-(a wracam 10 marca

reklama
Do góry