reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

kasik najlepszego dla męża
gaja nocka super oby takich więcej
skrzacik to rośnie ci towarzyszka na wspólne zakupy :)

Przypomniałyście mi że ja też mam dla małej lusterko taki pluszowy kwiatek z lusterkiem muszę tylko sobie przypomnieć gdzie ja to wcisnęłam:eek:
Obiadek już mam zrobiony zupka z wczoraj i nasmażyłam naleśników jak mała spała i będą z farszem mięsnym (z piersi kurczaka) pycha
Oj lecę bo Małgonia już mnie woła :-)

reklama
Witam juz popoludniowo.
Bylam dzis z mala u lekarza, bo znow jest zakatarzona:wściekła/y: Niedosyc, ze bylo godzinne opoznienie, to jeszcze lekarz mnie zbyl. Ostatni raz u niego bylam. Nawet nie wiem, czy moge z Lauka wychodzic na dwor, czy lepiej zostac w domu:confused:
Gaja poszukaj takiego nosidelka, zebys mogla nosic malego przytulonego do siebie, badz odwroconego. Albo z przodu i z tylu.
Magdzik milej nauki
Skrzat cos w tym jest:tak:
Jojo, ale mi ochoty narobilas na te nalesniki. Chyba walne sobie takie na wodzie, bo ja wciaz na diecie bezmlecznej.

Skrzacik pewnie po nastepnych cwiczonkach bedzie duzo lepiej:tak:.
Oj za kilka lat bedziecie sobie z Anielka smigac na zakupach, ale wtedy mamusi portfel moze nie podołac:-D

mb_1 niby jak katarek tylko, to spacery wskazane. Zdrowka zycze:tak:

Ania_86 ale sie obkupiłas w pampersiaki, fajnie. Ja dzisiaj zajrze do Lidla, ale po południu to watpie czy beda

Magdzik szybkiego przyswajania wiedzy zycze

jojo dziekuje w imieniu meza:-):tak:

My dzisiaj po szczepieniu, Zuzia nawet strasznie nie płakała, a była śpiąca jak nie wiem co:-) Mierzy już 60,5(miesiąc temu 57!), także mimo wszystko rośnie bo juz się bałam że stanęła w miejscu, i waży 5,520(miesiąc temu 5,100:-(). Pani dr stwierdziła że Zuzia nie wygląda na zabidzoną i nieszczęśliwą i żeby się nie przejmować, dostawiać do cyca jak najczęsciej, nawet jak księżniczka życzy sobie co 5 minut a w przyszłym miesiącu powinno być już dobrze :-)

Dzien dobry :)
Moje dziecie jeszcze spi, nocka całkiem ładna, i wciaż czytam że u Was bez zmian... Wiecie, ja nockę zaczynam liczyc od chwili kiedy się kładę spać już całkiem czyli po 24 po ostatnim karmieniu Julki, do 24 to ona sobie lubi kilka razy pojesc oznajmiajac to krzykiem, ale po 24 jak juz ja wezme do łóżka to jest niemal samoobsługa, wiec moze dlatego te nocki mi tak nie doskwieraja? Jednak przygotowanie butelki z mleczkiem w nocy zajmuje trochę czasu a na pewno rozbudza mamusie i dziecię się zdąży nakrzyczeć.Tak czy inaczej mam bardzo grzeczne dziecko, wiele się zmieniło na lepsze , bo tak milutko nie było na początku.
Współczuję niewyspanym mamusiom.

Moje nocki wyglądają podobnie jak u Ciebie :-) też siedze do 24 (a czasem i dłużej), potem biorę Niunię do łóżka ;-) jak brałam przez tydzień antybiotyk i nie mogłam karmić to wieczorem nalewałam przegotowanej wody do butelek i nastawiałam podgrzewacz na 50-60 stopni na całą noc i jak Zuzia się przebudziła na jedzonko to ja tylko dosypytałam mleka do podgrzanej wody i dawałam, także dużo się nie nakrzyczała :-)

A no i co do Lidla i pampersów, to dziadek pojechał z samego rana i ledwo wyszarpał 4 paczki trójeczek (bo my jeszcze nosimy 2) !!!!!!!!

P.S. Czapeczka-królik ze zdjęcia sprzedana, wystarczyło że moja mama zaniosła ją do pracy i pokazała (a ma tam kupe dziewczyn z dziećmi tak do 4 lat) no i posypały się zamówienia :-):-):-) czeka mnie pracowity tydzień :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Czesc mamusie!!!!
wpadłam sie tylko przywitac bo jakos czasu ostatnio brak tylko od czasu do czasu troche czytam co u was,
milego dzionka a ja juz uciekam na spacerek z moimi króliczkami :-)

Witajcie, ja tylko na chwilkę...

Odnośnie pampków w LIDLU.dzisiaj była świeża dostawa i ponoć tak do końca promocji...
Stałam się szczęśliwą posiadaczką 10(!!!!) paczek 4 i 5:-Dtak na zapas bo jeszcze śmigamy w 3-kach.
Zajrzyjcie u siebie...jak nie dziś, to może jutro z rana:tak:
A ile wychodzi za szt. tych pampków,rozumiem że pow 6 kg są?.

My dziś po szczepieniu.Mała cały czas leżała w wózku jak czekałyśmy, była grzeczniutka.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!

Dziś dołączam do tych mam niewyspanych! I znerwicowanych!!!!

Moje nocki też są fatalne! W dodatku, co bym nie robiła, nie mogę Franka ułożyć spać wcześniej niż 23!!!! Czy ktoś ma podobnie?

KaiskN82, Alcia81, Agusska, Madzik20, mb1, Anitas 2, Beniaminko, Jojo dziękuję wam kochane za życzenia dotyczące znalezienia dobrej niani! Nie ukrywam - boję się, czy trafię na odpowiednią osobę, tym bardziej, że nie pochodzę z tego miasta i kompletnie nikogo tu nie znam. No ale cóż - nie mam innego wyjścia. Tak czy siak, do końca roku szkolnego muszę wrócić do szkoły, bo przepadnie mi ten mój staż!

A dziś miałam telefon z pracy o 10.30, że o 14.40 jest szkolenia BHP i dobrze byłoby żebym na niego przyjechała. Jak oni to sobie wyobrażali, to ja nie wiem! Takie szkolenie trawa około 4,5 godz. Nabawiłabym się Takich zastojów pokarmu!

Na razie muszę kończyć! Odezwę się jeszcze później!

reklama
Witajcie, ja tylko na chwilkę...

Odnośnie pampków w LIDLU.dzisiaj była świeża dostawa i ponoć tak do końca promocji...
Stałam się szczęśliwą posiadaczką 10(!!!!) paczek 4 i 5:-Dtak na zapas bo jeszcze śmigamy w 3-kach.
Zajrzyjcie u siebie...jak nie dziś, to może jutro z rana:tak:
no to sie obkupiliście :))))))
kurcze naprawde fajna cena ale mam daleko do Lidla zeby jechac w ciemno....

Witam juz popoludniowo.
Bylam dzis z mala u lekarza, bo znow jest zakatarzona:wściekła/y: Niedosyc, ze bylo godzinne opoznienie, to jeszcze lekarz mnie zbyl. Ostatni raz u niego bylam. Nawet nie wiem, czy moge z Lauka wychodzic na dwor, czy lepiej zostac w domu:confused:
Gaja poszukaj takiego nosidelka, zebys mogla nosic malego przytulonego do siebie, badz odwroconego. Albo z przodu i z tylu.
Magdzik milej nauki
Skrzat cos w tym jest:tak:
Jojo, ale mi ochoty narobilas na te nalesniki. Chyba walne sobie takie na wodzie, bo ja wciaz na diecie bezmlecznej.
nasza pediatra niestety tez jest mało "profesjonalna" szybko szybko i po temacie, nawet porządnie mi jej nie przebada :/ wiec tez jestem nie zadowolona...
My dzisiaj po szczepieniu, Zuzia nawet strasznie nie płakała, a była śpiąca jak nie wiem co:-) Mierzy już 60,5(miesiąc temu 57!), także mimo wszystko rośnie bo juz się bałam że stanęła w miejscu, i waży 5,520(miesiąc temu 5,100:-(). Pani dr stwierdziła że Zuzia nie wygląda na zabidzoną i nieszczęśliwą i żeby się nie przejmować, dostawiać do cyca jak najczęsciej, nawet jak księżniczka życzy sobie co 5 minut a w przyszłym miesiącu powinno być już dobrze :-)

Moje nocki wyglądają podobnie jak u Ciebie :-) też siedze do 24 (a czasem i dłużej), potem biorę Niunię do łóżka ;-) jak brałam przez tydzień antybiotyk i nie mogłam karmić to wieczorem nalewałam przegotowanej wody do butelek i nastawiałam podgrzewacz na 50-60 stopni na całą noc i jak Zuzia się przebudziła na jedzonko to ja tylko dosypytałam mleka do podgrzanej wody i dawałam, także dużo się nie nakrzyczała :-)

A no i co do Lidla i pampersów, to dziadek pojechał z samego rana i ledwo wyszarpał 4 paczki trójeczek (bo my jeszcze nosimy 2) !!!!!!!!

P.S. Czapeczka-królik ze zdjęcia sprzedana, wystarczyło że moja mama zaniosła ją do pracy i pokazała (a ma tam kupe dziewczyn z dziećmi tak do 4 lat) no i posypały się zamówienia :-):-):-) czeka mnie pracowity tydzień :tak::tak::tak:
coż się dziwic skoro czapunie takie sliczne :) dziewczyna z sieprnia, pazdziernika itp tez pokaz jakie cuda robisz :)
Cześć dziewczyny!

Dziś dołączam do tych mam niewyspanych! I znerwicowanych!!!!

Moje nocki też są fatalne! W dodatku, co bym nie robiła, nie mogę Franka ułożyć spać wcześniej niż 23!!!! Czy ktoś ma podobnie?

KaiskN82, Alcia81, Agusska, Madzik20, mb1, Anitas 2, Beniaminko, Jojo dziękuję wam kochane za życzenia dotyczące znalezienia dobrej niani! Nie ukrywam - boję się, czy trafię na odpowiednią osobę, tym bardziej, że nie pochodzę z tego miasta i kompletnie nikogo tu nie znam. No ale cóż - nie mam innego wyjścia. Tak czy siak, do końca roku szkolnego muszę wrócić do szkoły, bo przepadnie mi ten mój staż!

A dziś miałam telefon z pracy o 10.30, że o 14.40 jest szkolenia BHP i dobrze byłoby żebym na niego przyjechała. Jak oni to sobie wyobrażali, to ja nie wiem! Takie szkolenie trawa około 4,5 godz. Nabawiłabym się Takich zastojów pokarmu!

Na razie muszę kończyć! Odezwę się jeszcze później!
szkolenie BPH- jakie to sa nudy wrrr swoja droga fajny pracodawca skoro na urlopie chce Ciebie sciągać :((

a my mamy problem, Lena odmawia pica z butli tylko cyc a ja za 2 miesiące wracam do pracy :((( ani herbatki ani mleka nie tknie , nie wiem co ja zrobie :(( zostanie mi ewetualnie kaszka tylko kurcze ona jest taki pulpecik juz zupełnie ją "utucze" :(

Do góry