reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam,wpadłam tylko na chwile bo A poszedł robic kolacje:-).
Od jutra w Polomarket pampki w tej samej cenie 39.99
Dobranoc.

witajcie:)

asiek1000 a moze butelka jej nie pasuje?? chodzi mi o firme, moze avent albo tomme tippe, gdzies czytalam juz nie pamietam ze dzieci nie akceptuja naprzyklad danego modelu smoka w butelce,i nie chca ssac,apropo wraczasz do pracy ale masz fajjnieeeeeeeeeeee:)))ja zostalam pelno etatowa kura domowa:) i to sie nie zmieni bo nie mam poki co ze szkrabami zrobic...

madziunka90210 nie dziwie sie ze sa chetne twoje czapeczki sa naprawde superowe i co ciekawsze wlasnie modne:)

mb_1 ahh ci lekarze ze skrajnosci w skrajnosc jedni olewaja inni przesadzaja ja kiedys poszlam do lekarza z corka miala lekki katarek a ta odrazu antybiotyki syropki walnela, na drugi dzien wyciagnelam do innej lekarki karte i zupelnie co innego mi powiedza takze ja troche do lekarzy podchodze sceptycznie!... sluchajcie dziewczyny najlepszym tego przykladem jest to ze po porodzie jeden gin widzial nadzerke kazal mi sie do siebie na wypalanie umowic oczywiscie 300 zl to kosztuje a za 2 dni poszlam do znajomej ginekolog a tam niccc zero nadrzeeki troche dziwne co????????????????????????? :szok:

OGOLNIE ZYCZE DZIEWCZYNY PRZESPANEJ NOCKI... SOBIE TEZ:)

Dzien dobry :)
Jednak przygotowanie butelki z mleczkiem w nocy zajmuje trochę czasu a na pewno rozbudza mamusie i dziecię się zdąży nakrzyczeć.Tak czy inaczej mam bardzo grzeczne dziecko, wiele się zmieniło na lepsze , bo tak milutko nie było na początku.
)))
Ja tez tak sobie myslalam jak ja podziwiam te mamusie ktore karmiaq butelka w nocy, trzeba wstac i przygotowac to mleko. A my bach cyc i na polspiaco karmionko. Ja zamierzam karmic tym razem ponad rok.

Witam juz popoludniowo.
Bylam dzis z mala u lekarza, bo znow jest zakatarzona:wściekła/y: Niedosyc, ze bylo godzinne opoznienie, to jeszcze lekarz mnie zbyl. Ostatni raz u niego bylam. Nawet nie wiem, czy moge z Lauka wychodzic na dwor, czy lepiej zostac w domu:confused:
.

Z katarem wrecz trzeba wychodzic szczegolnie jak jest temp do -2 ( bo wtedy gina bakterie) nie powinno sie spacerowac jak jest deszcz i wilgotne powietrze.

Gaja ja tez mam nosidelko i moj maly jest nim zachwycony.

Oj Kacper poszedł spać , mężulek w pracy a ja mam chwilkę dla siebie:-)
Miałam się dziś pouczyć trochę i dupa blada nawet do zeszytu nie zajrzałam :zawstydzona/y:coś czuję że ta sesja to będzie jeden wielki cyrk..
Widzę że niektóre z was maja porobione spore zapasy pampków ja niestety nie mam nigdzie koło siebie Lidla ale za to w tesco mam promo 186 pampersów roz. 3 za 99zł tak więc nie jest źle ale teraz muszę zacząć kupować już 4 dla mojego pączusia:-D
Dziś jakoś tak sentymentalnie przeglądałam stare wątki i natknęłam się na jedne z pierwszych zdjęć Kasi Trixi a akurat Kacper siedział u mnie na kolanach zaczął gaworzyć i krzyczeć do tego zdjęcia a ja miałam kilka minut spokoju i się mogłam troszkę pośmiać z tego mojego kawalera jak to dziewczyn chcę już zagadywać:-D
Skrzat to super że masz małą kompankę w zakupach ja jak jeżdżę na zakupy to z 3 facetami i jedynie mam chwilę żeby się porozglądać jak ich zgubię w półkach z grami na kompa:-D
Słodka ja dostaję gazetkę ale u mnie dane są przyklejone na takim cienkim kawałku papieru i przyklejone taśmą klejącą :-)
Jojo narobiłaś mi smaka na te naleśniki i chyba juto nie będę miała wyjścia jak stać w kuchni i je smażyć!:-)
Mb_1 ja w piątek jak byłam z małym z tą wysypką to wizyta trwała może z 5 minut ale niestety tylko do tej pani doktor jest najłatwiej się dostać bez numerku bo nikt do niej nie chce przychodzić ale na szczęście pozostali lekarze są cudowni poświęcają tyle czasu ile potrzebuję aby rozwiać wszystkie moje wątpliwości ;-)
Madziunka skoro lekarka nie widzi żeby mała wyglądała na zabidzoną to nie ma się czym martwić przynajmniej masz mniej do noszenia bo mi to czasami ręce odpadają, a czapeczki superaśne wiem że się powtarzam ale strasznie mi się podobają!!
Ritka ludzie to mają pomysły nie dość że z urlopu chcę Cię ściągnąć to jeszcze dzwonią kilka godzin przed spotkaniem oj ludzie potrafią zadziwić swoją pomysłowością..
Asiek może tak jak Agata piszę że małej butla nie pasuję albo smoczek bo Kacper piję z butli Aventa ale smoczek musi być Lovi bo inaczej nie da rady
Agata ja też w domku siedzę ale czasami mam ochotę zostawić P. z małym i sama iść do gdzieś do pracy do ludzi czasami strasznie mi się przykrzy w domku :-( chyba mam za grzeczne dziecko bo coś marudzę że mam z dużo wolnego czasu ale do zeszytu żeby zajrzeć to go zabrakło :-D
Przespanej nocki życzę wszystkim mamusią i szkrabą, które zamiast w nocy spać wolą gadać :-)

Hej Dziewczyny !
Nabylam dzis sloiczki z Hippa z kuponow . I tak mysle nad kaszka - wiem ,ze tu ten temat byl setki razy , wybaczcie. Maly je co 3 h , w nocy rzadziej - jest karmiony mieszanie i moim pokarmem i mieszanka . Za 2 dni konczy 4 miesiace . Czy juz podawac mu troszke kaszki do mleka czy to zbyteczne? czy zaczac od owocow i warzyw wprowadzanie szerszej diety? z moja pediatra sie nie dogadam , bo ona ma na celu tuczenie dzieci i wg niej trzeba karmic do oporu , "pod korek":-) a nawet wiecej . Przybiera ladnie na wadze , chetnie je , ssie cyca i tez dostaje sciagniete mleko . Czy ta kaszka nie bylaby zapychaczem i nabijaniem kalorii? Bede wdziecza za podpowiedzi:-)

A z innej beczki rowno rok temu zrobilam dwa testy ciazowe - dzis je wyjelam , bo mam schowane na pamiatke - ale mnie wspomnienia cieple i sentyment wziely - poopowiadaam maluchowi nawet o tym:-))))

Dobrejnocy Wam zycze :-))))

słodka fajnie z tymi pampersami, moze teraz po kolei beda w kazdym markecie w takiej promocji i wszyscy sie wreszcie obkupia. Ja dzisiaj zajechałam do Lidla po południu i nie było juz, znowu zeszły z rana. Juz nie jade nigdzie, tym bardziej ze mieszkam na wiosce, i szkoda mi nawet na paliwo. U mnie sa cały czas po 48

agata1985 4 to chyba nie jest 80, tylko cos koło 70, skoro Ania_86 wyliczyła, ze szt. 4 kosztuje 57 gr.
Mi sie wydaje, ze w tych duzych paczkach to jest tak:
2-96
3-84
4-74
4+-70, ale pewnosci nie mam

Saraa masz racje, ze z cycem wygodniej, tylko jak dziecie cycolic nie chce to innej rady nie ma. Ja tez myslałam, ze bede dłuzej cycolił, ale Antos nie chciał ssac, wiec odciagam poki mleczko mam. W nocy, a raczej nad ranem jeszcze pocycoli, ale w dzien to go nie zmusze za nic. Taki z niego uparciuch

Ja byłam dzisiaj na wizycie u gina, na szczescie wsio ok po tej cesarce. Dał mi tabletki dla karmiacych, ale teraz mam dylemat czy brac bo raczej cycolic długo nie bede juz:-(.
I chyba dzisiaj bede miał nieprzespana noc, ale nie dzieki Antosiowi, tylko mezowi bo sobie podrinkował z okazji urodzinek i chrapie tak, ze mi bebenki pekaja:wściekła/y::shocked2::wściekła/y:

Dobrej nocki zycze, mam nadzieje ze wszystkie sobie smacznie spicie, i dzieciaczki oczywiscie tez:tak::-)

reklama
piszecie o nocnym karmieniu...ja jestem duzo bardziej wyspana od kiedy przeszlismy na mm..mimo, ze musze isc do pokoju obok przygotowac mleczko..ale tylko 2 razy:) a piersia bylo co 2h, czasami 1.5....i do tego, co karmienie to kupka..wiec razem chodzilismy do jego pokoiku, karmienie, kupka , pzrebieranie...przebieranie po karmieniu to znaczy ulewanie!!!dla mnie to byla mordega!jak czasami wyhaczylam pomiedzy karmieniami pol godziny snu, to byl sukces...moze dlatego zabraklo mi cierpliwosci do cycolenia...ale bardzo podziwiam wytrwale Mamusie:)))))zawsze lepiej dla dzidzi;)

Do góry