reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam noca, nie dam rady pisac liter zogonkami bo trzymam Laure obok siebie, przespala sie moze z pół godziny, przez sen wypiła 50ml mleka i po spaniu, zreszta nic nowego:-(. wczorajsza nocka fatalna, zrobił mi sie zastój i nie mogłam go sciagnac nawet laktatorem, bolało tak ze nie mogłam spac, nad ranem dałam Laurze cyca, bo juz nie dawałam rady z bólu. No i musze juz konczyc bo jeczy zrzeda:cool:

reklama
oj dziewczyny ja tez cierpie na bezsennosc, widze ze macie klopoty rozne z cycoleniem. moze sie pocieszymy faktem ze nasze dzieciaki sa raczej w ciaglej fazie ustalania sobie rytmu dnia i nocki?

Hej Dziewczyny !
Maly je co 3 h , w nocy rzadziej - jest karmiony mieszanie i moim pokarmem i mieszanka . Za 2 dni konczy 4 miesiace . Czy juz podawac mu troszke kaszki do mleka czy to zbyteczne? czy zaczac od owocow i warzyw wprowadzanie szerszej diety? z moja pediatra sie nie dogadam , bo ona ma na celu tuczenie dzieci i wg niej trzeba karmic do oporu , "pod korek":-) a nawet wiecej . Przybiera ladnie na wadze , chetnie je , ssie cyca i tez dostaje sciagniete mleko . Czy ta kaszka nie bylaby zapychaczem i nabijaniem kalorii? Bede wdziecza za podpowiedzi:-)

))

Moj maly jadl tez w nocy juz coraz czesciej co 2-3 godz i po konsultacji z lekarka kazala mi dawac kaszke ale absolutnie nie dodawac do mleka ( bo tak jest latwiej o zakrztuszenia, a poza tym nie przyzwyczajac dziecka do kaszy w butli po to pozniej szkodzi na zeby) tylko zrobic 200ml kaszki -mleczno-ryzowej w miseczce i podawac lyzeczka. Maly po zjedzeniu kaszy znow zaczal spac ok 5-6 godz.

Witam,
my już nie śpimy :) Maks jadł 3 razy więc super :) Ja karierę cycolową też kończę już mam coraz mniej mleka bo rzadko odciągam ale w sumie i dobrze skoro cały czas po czymś co zjadłam młody wysypany :/
Dzis jadę do ginki po tabsy i żeby mi usg piersi zrobiła bo w ciąży wykryła mi guzek i do tej pory go mam :/ Lepiej to sprawdzić . No i może do tesco wjedziemy po drodze jak Maksiu pozwoli :) Bo z nim to zawsze problem jest.

U nas nocka koszmar , budził się 3 razy na jedzenie,na wieczorne karmienie dałam mu kaszki do butli ale jego to chyba nie syci na długo więc chyba zaczniemy wprowadzać kaszkę w normalnej postaci i wieczorem nakarmię łyżeczką.

Witam!

Mam chwilkę więc piszę!

Nocka w miarę - budził się ciut mniej, ale jestem nawet wyspana. No i tak jak dziewczyny - Beniaminka i Sara - bardzo chwalę sobie w nocy karmienie piersią - też robię to na śpiocha!:-)

Asiek! Nie martw się! Moja starsza córeczka też nie chciała butli, ani mleko modyfikowanego. Za dwa miesiące mała będzie więcej jadła stałych pokarmów, a mleczko możesz podawać z kubeczka-niekapka. Ja zamierzam niedługo już taki kupić!

Hej Dziewczyny !
Nabylam dzis sloiczki z Hippa z kuponow . I tak mysle nad kaszka - wiem ,ze tu ten temat byl setki razy , wybaczcie. Maly je co 3 h , w nocy rzadziej - jest karmiony mieszanie i moim pokarmem i mieszanka . Za 2 dni konczy 4 miesiace . Czy juz podawac mu troszke kaszki do mleka czy to zbyteczne? czy zaczac od owocow i warzyw wprowadzanie szerszej diety? z moja pediatra sie nie dogadam , bo ona ma na celu tuczenie dzieci i wg niej trzeba karmic do oporu , "pod korek":-) a nawet wiecej . Przybiera ladnie na wadze , chetnie je , ssie cyca i tez dostaje sciagniete mleko . Czy ta kaszka nie bylaby zapychaczem i nabijaniem kalorii? Bede wdziecza za podpowiedzi:-)

A z innej beczki rowno rok temu zrobilam dwa testy ciazowe - dzis je wyjelam , bo mam schowane na pamiatke - ale mnie wspomnienia cieple i sentyment wziely - poopowiadaam maluchowi nawet o tym:-))))

Dobrejnocy Wam zycze :-))))

Marja - ta twoja pediatra to koszmar:szok:
Franuś właśnie dziś skończył 4 mies. i też mnie korci mu podać jakieś jedzonko. Jednak postanowiłam jak najdłużej karmić go tylko piersią. Dopóki nie będzie problemu z przebieraniem na wadze nie będę podawała żadnych kaszek. Jeżeli już to zacznę od warzyw, a potem od zupek. Ale tę sprawę musisz przemyśleć sobie sama!

Miłego dnia życzę!

dziewczynki dzieki za słowa wsparcia ale jestem wykonczona :((((
mała budzi sie co godzine w nocy w poszukiwaniu cyca, traktuje go jak smoczek :(((( na wieczór usypia tylko z nim, butli ani lovi ani aventu nie chce co dziwne stało sie to z dnia na dzien....
najgorsze jest to ze za 2 miesiace wracam do pracy i bede tez miała drugie zmiany i jak mój P sobie poradzi.,. jak ją uśpi jak ona tylko przy cycu zasypia??? :((((((
żałuje ze tak sie zapierałam zeby karmić cyckiem....

przepraszam ze tylko o sobie ale mam mega doła......

reklama
asiek a może niech tata podaje butlę a ty w tym czasie wyjdź do kuchni? Na początku będzie stawiać opór ale z czasem powinno być ok. Mój Miłosz też nie chciał butli ale jak wróciłam na studia musiał pociągnąć i to moja mama nauczyła gdy mnie nie było bo ode mnie nie chciał i już ;)

A ja jak pomyślę sobie o powrocie do pracy to niedobrze mi się robi :/ To dla mnie koszmar powrót tam do tych nie mających zrozumienia i uczuć jaskiniowców :/

Do góry