reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam,
oj Maks dał czadu wczoraj, usnął o 20.30 a o 21.30 on wyspany i prawie do północy usypianie dodam, że z darciem papy, usnął po 30 minutach darcia się, nie brałam na ręce itp bo to i tak nie działa, więc leżał koło mnie i darł się jak opętany, nawet go nie głaskałam itp bo jak on płacze i się go go głaska po głowie czy buzi to jeszcze gorsza reakcja jest :/ W nocy tak samo się budził, jak nie trafił od razu w cycka to ryk i już nie szło go nakarmić :/ A karmień było 7.
A teraz radosny piszczy obok mnie. No i zrozum tu dziecko.

reklama
Lilu widać ze jak mała chce to potrafi,mam nadzieje ze twojej córeczce coś sie poprzestawiało i bedzie więce spala w dzień.

Magi ja też bym osobiście kupiła rozmiar 68,najwyżej bedzie mieć troszeczke lużniejsze ubranie,moa Julka nosi uż rozmiar 68:szok: ale nie mam sie czego dziwić bo jak sie urodziła miała 62 cm,więc dłuuuuga.

Gizelko trzymam kciuki zeby sie tobie udało otworzyc ta działalnosc,dasz sobie rade bo silna z ciebie kobieta:tak:
Kasik no widocznie tak jest z dzieciaczkami z 19,w końcu niedzielne:-D

A tak wogóle to dzień dobry:tak:
u nas nocka ok jedna pobudka o 4 ,wstałysmy po 7 a mała juz zasypia:-D zamamusia sie wydała-SPIOCH JEDEN:-D
kurcze mnie gardło tak napierdziela ze szok,zaraziłam sie od starszych córek,juz sie boje zeby mała nie załapała,wkońcu kontakt ze mna ma non-stop:baffled:
No i pisałam wam o tej moje cioci,wiec odeszła od nas wczora o 21:blink: przynajmniej sie nie meczy,ale przykro strasznie.:sorry2:

Gaja Twój Maksiu to chyba fenomen na wrześniówkach, będzie musiał w przyszłości sporo zarabiać żeby Ci tę męki wynagrodzić

Karolinka zazdroszczę takiego śpioszka, choć żeby z jedną noc mój synek tak pospał. Bardzo mi przykro z powodu cioci :( tulasek

Dzien dobry :)

Ja dzisiaj super wyspana, kochana moja Juleczke, co prawda po 5 nie chciala dalej spac po karmieniu ale zabrana do łózka rodzinego pogadała w ciemności i zasnęła. I do 9 miałyśmy słodki sen.
Teras tatus ja oporządza a ja mam chwile na kawe i BB.

Gaju, widzę że znowu nie spałaś wiele :(
Paulka , zdarza sie ze Julka tez krztusi sie wlasna slinka, ale w nocy nie zdarzyło się...
Zdrówka dla Emilka!
Karolino, masz mały skarb w domku. Współczuję śmierci chrzestnej... , jedno dobre że nie musiała juz dłuzej cierpiec. I nie daj sie chorobie, szybko pij tran, vitaminki c i rutinoscorbin, czosnek i moze pogonisz chorobę.
Gizelko, gratuluję Michasiowi pierwszych ząbków
, ale szybko! :)I wierzę w Ciebie, widze masz dużo determinacji w sobie, uda sie! :)

Miłego dnia Dziewczyny :)

witajcie mamusie
od razu przyznaje sie ze od wczoraj z rana mam zaległości na forum i nie mam jak ich nadrobic a kurcze lubie byc na bieżąco :/

dzis mam cały dzien zaplanowany najpierw goscie później razem z kolezanką idziemy do galerii na zakupy a P zostaje z dziecmi w domu na co troche krecił nosem ale cóż przykro mi ja jestem z małą 24h na dobe i mi tez sie cos od zycia nalezy...

wczoraj byliśmy na usg z bioderkami wszystko ok :))

a i dzis weszłam w swoje stare jeansy huuuuura :))))))))

czy Wy tez mamusie macie ochote zatrzymac czas??? zeby dzieciaczki nie rosły??? widze po strszej córci jak chwile sa ulotne :((( kurcze juz jej nie pamietam takiej malutkiej buuuu :((

miłego weekendu buziaki

oj dziewczynki on faktycznie fenomenem jest, żadna z was tak nie ma :/ czego nie życzę of kors.
Może to wychodzi nerwowa ciąża, w końcu przez 5 m-cy w pracy sie ze mną nie cackali i co sie nawytrząsali na mnie to teraz pewnie skutkuje :/ Bo chyba długotrwały stres na pewno na dziecku sie odbija :/
A czuję sie jakby ktoś mi obuchem w łeb przywalił. Teraz młody w bujaku śpi a później na spacer wyjdę bo może powietrze dobrze mi zrobi.

dzien dobry:)

u nas nocka ladna, zauwazylam, ze Filip co druga noc ladnie spi:)

Karolina - przykro mi z powodu Cioci..i nie daj sie chorobie!

Asiek - a pamietasz jak pare tygodni temu pisalas, ze chcialabys sie obudzzic za rok?:)))ale ja tez mam wrazenie, zepowinnam miec aparat caly czas w rece...a i to nie pomaga!milego dnia:)

Paulka - Filip i bez katarku sie dlawi slina, zwlaszcza jak gada:)ale czasami w nocy tez sie zdarza...

Saara - a nie marzna Maxiowi dlonie?ja wczoraj pierwszy raz wlozylam Filipka w spiworek i jak zawsze ubieralam body lub koszulke na krotki rekaw i pajac, tak wczoraj ubralam pod pajaca body z dlugim rekawkiem...caly byl w nocy cieplutki ale dlonie i uszka jak wstawalam do karmienia mial zimne...temperature mam w pokoju 19-20 stopni w nocy, jak ustawie wyzsza Maly gorzej spi..zakladac mu niedrapki na noc?jakos nie bardzo mi sie wydaje....

Gizelka - fajnie, ze wpadlas!trzymam kciuki zacisniete, zeby Ci sie udalo:)

ja tez odkladam ubranka, musze juz zaczac wysylac do Polski, bo nie bede miala gdzie trzymac..a Bratowa niech sie cieszy, bo w ciazy to przyjemnosc przegladac takie cudenka:)wczoraj ostrzegalam Kochanie, ze czekaja nas znowu zakupy:)))

rano mielismy cos co zwe "kupa party" czyli w czasie karmienia sobie kupkam , a potem jestem brudny po szyje i Mama tez...no coz, pierwszy raz bylam przerazona, a teraz juz sie tylko smieje...

milego dnia!

U nas nocka spoko malutki zansa po 21 i o 3 jak sie obudzil na cyca to ja patrze a on caly mokry!!!maz na wieczor go przebieral i jak zwykle za lekko pampersa mu zapia wiec musialam go calego przebierac i podoil cyca i obudzil sie po 7 na cyca i teraz bujam go w bujaczku zasypia...u nas dzisaj paskudna pogoda wiec nie wiem jak ze spaerkiem bedzie.A co do pampersow to ja mam jeszzce poltora paczki dwujek ale juz kupie 3 i musze body kupic 3-6 miesiecy z dlugim rekawem bo 0-3 juz wyrusl a mam 4 tylko z dlugim 3-6.
Znowu weny brak na obiad!!!na sniadanko byly nalesniki a co na obiad???
Milego dnia

u nas jak dziecię poszło spać o 22 tak obudził się na karmienie o 3 :szok::szok::szok::szok: w szoku jestem!!! Zauważyłam , że zaczyna sie u nas kształtować plan dnia, mały budzi sie je potem godzina , półtorej zabawy na macie lub ze mną , potem gdy zaczyna byc znudzony kładę go na brzuszek zasypia niemal od razu:szok::szok::szok::szok: spanie tak około 2 do 3 godzin i znów jedzenie i zabawa itd. nie powiem bardzo mi się to podoba :-):happy2:

reklama
dzien dobry:)

Saara - a nie marzna Maxiowi dlonie?ja wczoraj pierwszy raz wlozylam Filipka w spiworek i jak zawsze ubieralam body lub koszulke na krotki rekaw i pajac, tak wczoraj ubralam pod pajaca body z dlugim rekawkiem...caly byl w nocy cieplutki ale dlonie i uszka jak wstawalam do karmienia mial zimne...temperature mam w pokoju 19-20 stopni w nocy, jak ustawie wyzsza Maly gorzej spi..zakladac mu niedrapki na noc?jakos nie bardzo mi sie wydaje....

!
Wiesz u mnie tez ma strasznie zimna buzke i raczki doslownie jak sopelki lodu i tez sie zastanawialam nad tymi niedrapkami. U mnie temp w nocy jest zawsze ok 18-17 stopni.

Do góry