reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam,
oj Maks dał czadu wczoraj, usnął o 20.30 a o 21.30 on wyspany i prawie do północy usypianie dodam, że z darciem papy, usnął po 30 minutach darcia się, nie brałam na ręce itp bo to i tak nie działa, więc leżał koło mnie i darł się jak opętany, nawet go nie głaskałam itp bo jak on płacze i się go go głaska po głowie czy buzi to jeszcze gorsza reakcja jest :/ W nocy tak samo się budził, jak nie trafił od razu w cycka to ryk i już nie szło go nakarmić :/ A karmień było 7.
A teraz radosny piszczy obok mnie. No i zrozum tu dziecko.

reklama
Lilu widać ze jak mała chce to potrafi,mam nadzieje ze twojej córeczce coś sie poprzestawiało i bedzie więce spala w dzień.

Magi ja też bym osobiście kupiła rozmiar 68,najwyżej bedzie mieć troszeczke lużniejsze ubranie,moa Julka nosi uż rozmiar 68:szok: ale nie mam sie czego dziwić bo jak sie urodziła miała 62 cm,więc dłuuuuga.

Gizelko trzymam kciuki zeby sie tobie udało otworzyc ta działalnosc,dasz sobie rade bo silna z ciebie kobieta:tak:
Kasik no widocznie tak jest z dzieciaczkami z 19,w końcu niedzielne:-D

A tak wogóle to dzień dobry:tak:
u nas nocka ok jedna pobudka o 4 ,wstałysmy po 7 a mała juz zasypia:-D zamamusia sie wydała-SPIOCH JEDEN:-D
kurcze mnie gardło tak napierdziela ze szok,zaraziłam sie od starszych córek,juz sie boje zeby mała nie załapała,wkońcu kontakt ze mna ma non-stop:baffled:
No i pisałam wam o tej moje cioci,wiec odeszła od nas wczora o 21:blink: przynajmniej sie nie meczy,ale przykro strasznie.:sorry2:

Gaja Twój Maksiu to chyba fenomen na wrześniówkach, będzie musiał w przyszłości sporo zarabiać żeby Ci tę męki wynagrodzić

Karolinka zazdroszczę takiego śpioszka, choć żeby z jedną noc mój synek tak pospał. Bardzo mi przykro z powodu cioci :( tulasek

Dzien dobry :)

Ja dzisiaj super wyspana, kochana moja Juleczke, co prawda po 5 nie chciala dalej spac po karmieniu ale zabrana do łózka rodzinego pogadała w ciemności i zasnęła. I do 9 miałyśmy słodki sen.
Teras tatus ja oporządza a ja mam chwile na kawe i BB.

Gaju, widzę że znowu nie spałaś wiele :(
Paulka , zdarza sie ze Julka tez krztusi sie wlasna slinka, ale w nocy nie zdarzyło się...
Zdrówka dla Emilka!
Karolino, masz mały skarb w domku. Współczuję śmierci chrzestnej... , jedno dobre że nie musiała juz dłuzej cierpiec. I nie daj sie chorobie, szybko pij tran, vitaminki c i rutinoscorbin, czosnek i moze pogonisz chorobę.
Gizelko, gratuluję Michasiowi pierwszych ząbków
, ale szybko! :)I wierzę w Ciebie, widze masz dużo determinacji w sobie, uda sie! :)

Miłego dnia Dziewczyny :)

witajcie mamusie
od razu przyznaje sie ze od wczoraj z rana mam zaległości na forum i nie mam jak ich nadrobic a kurcze lubie byc na bieżąco :/

dzis mam cały dzien zaplanowany najpierw goscie później razem z kolezanką idziemy do galerii na zakupy a P zostaje z dziecmi w domu na co troche krecił nosem ale cóż przykro mi ja jestem z małą 24h na dobe i mi tez sie cos od zycia nalezy...

wczoraj byliśmy na usg z bioderkami wszystko ok :))

a i dzis weszłam w swoje stare jeansy huuuuura :))))))))

czy Wy tez mamusie macie ochote zatrzymac czas??? zeby dzieciaczki nie rosły??? widze po strszej córci jak chwile sa ulotne :((( kurcze juz jej nie pamietam takiej malutkiej buuuu :((

miłego weekendu buziaki

oj dziewczynki on faktycznie fenomenem jest, żadna z was tak nie ma :/ czego nie życzę of kors.
Może to wychodzi nerwowa ciąża, w końcu przez 5 m-cy w pracy sie ze mną nie cackali i co sie nawytrząsali na mnie to teraz pewnie skutkuje :/ Bo chyba długotrwały stres na pewno na dziecku sie odbija :/
A czuję sie jakby ktoś mi obuchem w łeb przywalił. Teraz młody w bujaku śpi a później na spacer wyjdę bo może powietrze dobrze mi zrobi.

dzien dobry:)

u nas nocka ladna, zauwazylam, ze Filip co druga noc ladnie spi:)

Karolina - przykro mi z powodu Cioci..i nie daj sie chorobie!

Asiek - a pamietasz jak pare tygodni temu pisalas, ze chcialabys sie obudzzic za rok?:)))ale ja tez mam wrazenie, zepowinnam miec aparat caly czas w rece...a i to nie pomaga!milego dnia:)

Paulka - Filip i bez katarku sie dlawi slina, zwlaszcza jak gada:)ale czasami w nocy tez sie zdarza...

Saara - a nie marzna Maxiowi dlonie?ja wczoraj pierwszy raz wlozylam Filipka w spiworek i jak zawsze ubieralam body lub koszulke na krotki rekaw i pajac, tak wczoraj ubralam pod pajaca body z dlugim rekawkiem...caly byl w nocy cieplutki ale dlonie i uszka jak wstawalam do karmienia mial zimne...temperature mam w pokoju 19-20 stopni w nocy, jak ustawie wyzsza Maly gorzej spi..zakladac mu niedrapki na noc?jakos nie bardzo mi sie wydaje....

Gizelka - fajnie, ze wpadlas!trzymam kciuki zacisniete, zeby Ci sie udalo:)

ja tez odkladam ubranka, musze juz zaczac wysylac do Polski, bo nie bede miala gdzie trzymac..a Bratowa niech sie cieszy, bo w ciazy to przyjemnosc przegladac takie cudenka:)wczoraj ostrzegalam Kochanie, ze czekaja nas znowu zakupy:)))

rano mielismy cos co zwe "kupa party" czyli w czasie karmienia sobie kupkam , a potem jestem brudny po szyje i Mama tez...no coz, pierwszy raz bylam przerazona, a teraz juz sie tylko smieje...

milego dnia!

U nas nocka spoko malutki zansa po 21 i o 3 jak sie obudzil na cyca to ja patrze a on caly mokry!!!maz na wieczor go przebieral i jak zwykle za lekko pampersa mu zapia wiec musialam go calego przebierac i podoil cyca i obudzil sie po 7 na cyca i teraz bujam go w bujaczku zasypia...u nas dzisaj paskudna pogoda wiec nie wiem jak ze spaerkiem bedzie.A co do pampersow to ja mam jeszzce poltora paczki dwujek ale juz kupie 3 i musze body kupic 3-6 miesiecy z dlugim rekawem bo 0-3 juz wyrusl a mam 4 tylko z dlugim 3-6.
Znowu weny brak na obiad!!!na sniadanko byly nalesniki a co na obiad???
Milego dnia

u nas jak dziecię poszło spać o 22 tak obudził się na karmienie o 3 :szok::szok::szok::szok: w szoku jestem!!! Zauważyłam , że zaczyna sie u nas kształtować plan dnia, mały budzi sie je potem godzina , półtorej zabawy na macie lub ze mną , potem gdy zaczyna byc znudzony kładę go na brzuszek zasypia niemal od razu:szok::szok::szok::szok: spanie tak około 2 do 3 godzin i znów jedzenie i zabawa itd. nie powiem bardzo mi się to podoba :-):happy2:

reklama
dzien dobry:)

Saara - a nie marzna Maxiowi dlonie?ja wczoraj pierwszy raz wlozylam Filipka w spiworek i jak zawsze ubieralam body lub koszulke na krotki rekaw i pajac, tak wczoraj ubralam pod pajaca body z dlugim rekawkiem...caly byl w nocy cieplutki ale dlonie i uszka jak wstawalam do karmienia mial zimne...temperature mam w pokoju 19-20 stopni w nocy, jak ustawie wyzsza Maly gorzej spi..zakladac mu niedrapki na noc?jakos nie bardzo mi sie wydaje....

!
Wiesz u mnie tez ma strasznie zimna buzke i raczki doslownie jak sopelki lodu i tez sie zastanawialam nad tymi niedrapkami. U mnie temp w nocy jest zawsze ok 18-17 stopni.

Do góry