reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Calineczka ładny klocuś..
A ja mam pytanie do was...mój synek wskakuje teraz powoli w rozmiar 62cm ubranek, ile za miesiac bedzie mniej wiecej miał? bo cholerka ładny gajerek na niego wyczaiłam na aukcji na chrzciny ale rozmiar 68cm nie wiem czy za bardzo za duzy nie bedzie?

jejciu jakie malutkie te Wasze dzieciaczki ... mój Wiktor rozmiar 56 to nosił przez pierwsze 2 może 3 tygodnie później wskoczyliśmy w 62 a całkiem niedawno zmieniam garderobę na 68... a kiedy masz te chrzciny?? Może Franuś podrośnie jeszcze troszeczkę do tego czasu i garnitur 68 będzie ok...

reklama
Witam Was kochane Mamuśki i wasze skarby....
Jejku jak ten czas leci...Michaś skończył 3msc:szok:!...I zaczęły się ząbki-wychodzą 2 na raz....-dziś to odkryłam....bo pomacałam paluszkiem i szok....on od paru dni popłakiwał,był nerwowy i na siłę wkładał rączki do buzi mimo,że smoczka miał....a tu patrz ci los:ZĄBKI!...
A ja już pozbierałam się psychicznie,ale z pracą nici....wszędzie chodzę pytam byłam na nie jednej rozmowie i co brak doświadczenia dyskwalifikuje mnie do pracy...nie chcą mnie....:zawstydzona/y:. Jestem na poszukiwaniach żyranta i jak tylko znajde składam wniosek na otwarcie działalności z PUP...-odzież używana tzw. Cream I i II gatunek dla dzieci od 0-5lat....Jestem na portalu oferteo i napisałam na co szukam środków i 2 firmy się odezwały,że w ramach pomocy pomogą mi napisać wniosek do PUP....,ale zobaczymy....
Fakt,że to nie zmienia mojej sytuacji bo jest trudna,ale muszę coś wymyśleć...bo inaczej zwariuję....
A tak ogólnie Michaś ma rehabilitację raz na 3tyg....ale ja ćwiczę z nim codziennie....,waży ok.7kg,bo 12listop.ważył 6800:tak:. Rośnie mój mały mężczyzna...
Pozdrawiam was ciepło i wasze maluszki! PAMIĘTAM O WAS!!!:-)

Witam mamusie!!
Moj synio wlasnei po kapieli i zasna w lezaczku!!Nie pislaam ostatnio bo urwanie glowy mialam...przeprowadzka z apartamentu na domek...i nawet fajnie sie mieszka!!!
Cos ostatnio mi maly marudzi od 2 dni!!i sie denerwuje przy cycu....i nie wiem oco chodzi!!i dziwnie mu burczy w brzuchu.Bardzio sie marwtie tym!!!!, bo moze chodzi o zmane wody?!!w tamtym mieszkaniu miala inny smak a tu inny i moze mu nie sluzy bo czesto pije bawarke,i doszukuje sie przyczyny tego jego marudzenia,szkoda mi go bardzo, drzemki ma po 10 min i jak sie budzi to tylko placz i napinanie sie i tylko raczki!!
Mam pytanie do mam karmiacych czy wasze dzieci robia jesczce zadko kupe??bo moj tak
Dobra kochaniutkie zmykam sie kapac pukui maly spi
DOBREJ I SPOKOJNEJ NOCKI!!

hej!!!!!!!

mam problemy z netem, cały dzień mnie wywala :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
moja malutka dzisiaj ma śpiący dzień, normalnie na spacerze spała 2,5 godziny :szok: potem w domu jeszcze 2 godziny i już od pól godziny śpi....Boże co ja bym dała żeby codziennie mieć takie dziecko jak dziś:tak::-)

tyle chciałam napisać a teraz jak mam czas to wszystko mi z głowy uciekło :-p
no nic bede pisać jak mi się przypomni..............

Hej kobitki

U mnie tez spiworek, wyrzucilam wszystkie kocyki i kolderki po tym jak sobie maly zaciagnal raczka kolderke na glowke i az mi zaczal siniec z braku powietrza.

saraa
a czy tylko w spiworku? Bo ja co wieczor mam dylemat, przykrywac czyms jeszcze czy nie? Dodam ze do snu jest zazwyczaj ubrany w bodzika i połspiochy albo pajaca

Witam
jak was dziewczyny czytam ze wasze maleństwa nie śpią w dzień to w szoku jestem i zczynam sie nie pokoić czy moja Julka nie spi za dużo,dla przykładu zasneła wczoraj tradycyjnie po 21 pobudka o 4.30 potem o 7,30 godzinka zabawy i dalej spanie do 11.30 znowu zabawa zasnęła o 13 i do teraz śpi zaraz ja bede budzić znajac życie pobawi sie do 18 i znowu pójdzie spać tak do po 20:tak: czy ona za dużo nie śpi:szok: tak jest codziennie,dodam ze apetyt ma ,humorek też smieje sie od ucha do ucha.

karolina Antos tez duzo spi, i czasem tez mnie takie mysli nachodza, czy nie za duzo. Ale widocznie nasze dzieciaczki urodzone 19 wrzesnia tak maja;-). Ostatnio nawet zapytałam pediatry, to powiedziała ze u takich maluszkow czas czuwania wynosic moze czasami tylko około 5 godz. Wiec sie troszke uspokoiłam.

Akderk mały bokser Ci rosnie:tak::-D

Małgos to synus Cie nie pozna jak sie odstroisz w niedziele:tak::shocked2:

Agim Antos tez jeszcze zaciska piastki. Ostatnio sporo czytałam o wzmozonym napieciu, i tez sie dopatrywałam objawow u Antosia. Bo czesto wygina sie bardzo do tyłu, momentami to ciezko go utrzymac. Chyba tez skonsultuje to z neurologiem, kurcze juz sama nie wiem? Ale jak wspomniałam o tym pediatrze, to miałam wrazenie ze sobie mysli "kobito co ty wymyslasz"

Tosia ale Cie urzadziała ta twoja Dominisia:szok:

U nas nocki mamy super. Jedno karmienie miedzy 2, a 3, a potem około 7. Wiec nie narzekam. Tylko z kupkami nam sie cos porabało. Wczoraj az czopek mu wieczorkiem włozyłam, bo sie meczył biedaczek, bo kupoli nie było od poniedziałku. To jak kupole zawalił, to zalatywało na cały pokoj. I przy okazji obsiusiał mnie, siebie, i posciel. Ale najwazniejsze ze kupola była:tak::-)

Co do pampersow to jeszcze 2 uzywamy, bo całe 2 duze paki jeszcze mamy. Ale jak sie skoncza to wyprobuje Dady. A nuz nam spasuja.

Calineczka ładny klocuś..
A ja mam pytanie do was...mój synek wskakuje teraz powoli w rozmiar 62cm ubranek, ile za miesiac bedzie mniej wiecej miał? bo cholerka ładny gajerek na niego wyczaiłam na aukcji na chrzciny ale rozmiar 68cm nie wiem czy za bardzo za duzy nie bedzie?

Calineczko, rzeczywiscie ładnie urósł! :)
Magi, ja bym na pewno brala rozmiar 68 na swieta...moja Julka juz chodzi w rozmiarze 62, a juz szykuje bluzeczki i bodziaki na 68 do prania bo za 2-3 tyg na pewno beda dobre, juz dwie reklamowki malych ubranek odlozylam...a pamietacie ile wazyla 13 wrzesnia przy urodzeniu? 2260 g,nie wiem czy byłam najmniejsza na wrzesniwokach, ale tych w terminie urodzonych na pewno tak, a teraz juz taki pulchniaczek. takze Magi ja mysle ze rozmiar bedzie OK do prawie koncowki grudnia :)

Lilu, bo ponarzekalas na córunie, to Ci pokazala ze jak chce to potrafi , super :)

Przyszla Mamo- Julka robi kupki raz na 2-3 dni, sa rzadkie, i to jest ok. Nie obwiniaj swojej diety , a na pewno wody jaka pijesz o to, ze malutkiego brzuszek boli, jeszcze miesiac , dwa i bedzie koniec z kolkami, musimy to przezyc i bedzie spokoj :)

Dobranoc! :)

reklama
przyszła mamo mój Emilek wali kupki codziennie 2-3 i tez jeszcze rzadkie

gizelko trzymam kciuki żeby się udało Ci otworzyć własną działalność, dużo cierpliwości i wytrwałości

u nas nocka średnia, Emilkowi ciężko się spało przez ten katarek, ale wybudział się bo się krztusił własną śliną, mam wrażenie że jakis ślinotok ma, czy wasze dzieci przy katarku tez tak mają?

Do góry