reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Trixi i o takich nocach to ja marze jak ty masz!!!! ale muszę chyba uzbroić się w cierpliwość.
Ja wykorzystałam drzemkę synka i buły upiekłam i muffiny, i zdążyłam obiad zjeść , mały teraz po jedzeniu już prawie od godziny boksuje na macie:-D YouTube - franio 104.avi

reklama
Paulka jesli chodzi o konsultacje z lekarzem to nie powiem , bo nie mam pojecia. Jesli o katarek to ja swojemu ( chociaz kataru nie mial na szczescie ) psikam do noska roztwor soli morskiej - to bardzo fajnie czysci nosek i latwo sie oddycha, szczegolnie przy ogrzewaniu . To jest dla dzieci przeznaczone - nazywa sie Disne Mar , mysle,ze przy katarze tezmoze byc pomocne.

Witam
jak was dziewczyny czytam ze wasze maleństwa nie śpią w dzień to w szoku jestem i zczynam sie nie pokoić czy moja Julka nie spi za dużo,dla przykładu zasneła wczoraj tradycyjnie po 21 pobudka o 4.30 potem o 7,30 godzinka zabawy i dalej spanie do 11.30 znowu zabawa zasnęła o 13 i do teraz śpi zaraz ja bede budzić znajac życie pobawi sie do 18 i znowu pójdzie spać tak do po 20:tak: czy ona za dużo nie śpi:szok: tak jest codziennie,dodam ze apetyt ma ,humorek też smieje sie od ucha do ucha.

Trixi i o takich nocach to ja marze jak ty masz!!!! ale muszę chyba uzbroić się w cierpliwość.
Ja wykorzystałam drzemkę synka i buły upiekłam i muffiny, i zdążyłam obiad zjeść , mały teraz po jedzeniu już prawie od godziny boksuje na macie:-D YouTube - franio 104.avi
Ale fajnie hiii mój Franio lezac na przewijaku traca rączka zabawki z karuzeli...hm az musze mate wyciagnac i tez zobaczyc czy mu juz bedzie to odpowiadało...bo na bujaku niekoniecznie bawi sie tymi zabawkami, chyba ze mam mu je traca zeby sie ruszały.

Witam
jak was dziewczyny czytam ze wasze maleństwa nie śpią w dzień to w szoku jestem i zczynam sie nie pokoić czy moja Julka nie spi za dużo,dla przykładu zasneła wczoraj tradycyjnie po 21 pobudka o 4.30 potem o 7,30 godzinka zabawy i dalej spanie do 11.30 znowu zabawa zasnęła o 13 i do teraz śpi zaraz ja bede budzić znajac życie pobawi sie do 18 i znowu pójdzie spać tak do po 20:tak: czy ona za dużo nie śpi:szok: tak jest codziennie,dodam ze apetyt ma ,humorek też smieje sie od ucha do ucha.
Karolina, Ty sie martwisz? :) Ty caluj małą i dziekuj ze masz takiego aniołeczka! :) Dzieci sa różne, tak jaki i rozni sa dorosli ludzie. Skoro lubi spac to wszystko Ok, bo przeciez przybiera na wadze, usmiecha sie, rozwija...to czego sie dziecka czepiasz ;-) :-D Fajnie masz!
Akderku obejrzalam Frania występy na yout. extra boksowanko, jaki zaciety w tej zabawie, super udalo Ci sie sfilmowac :) A te sznurki z zabawkami to chyba sama zrobilas? Pytam bo moje zabawki na macie cos tak wysoko wisza i mala ich nie dosiega :)

Akderku obejrzalam Frania występy na yout. extra boksowanko, jaki zaciety w tej zabawie, super udalo Ci sie sfilmowac :) A te sznurki z zabawkami to chyba sama zrobilas? Pytam bo moje zabawki na macie cos tak wysoko wisza i mala ich nie dosiega :)

Tak doszyłam kilka dodatkowych uchwytów i dodałam te grzechotki jak mu sie znudzą to dam inne. Franuś na początku tylko obserwował zabawki na macie ale od jakiegoś czasu bardzo chciał ich dotknąć więc musiałam jakoś temu zaradzić , bo producenci mat nie pomyśleli ,że szkraby które nie podnoszą się jeszcze też mogą chcieć dotykać zabawek.
teraz Franek boksuje około godzinny dziennie i jest zachwycony:-)
aa i po takim boksowaniu jest zmęczony i zasypia, co w ciągu dnia jest duza chwila wytchnienia dla mnie

Ostatnia edycja:
Witam
Nasze nocki wyglądają różnie ale zazwyczaj jedno dwa karmienia tylko hmm młody spi dosyc głośno
kręci się i jak ja nie śpię to za żadne skarby zasnąć nie mogę:no:a on śpi
No i nocka kończy maksymalnie 7.30..... ale po tym jak nie spałam w szpitalu nie narzekam

Mały gurzy na całego
Bierzemy grzecznie lekarstwa
Kończe opakowanie dada 3-6 i zaczynamy te z rossmana ale 3

mały wazy już ok 5800

Calineczka ładny klocuś..
A ja mam pytanie do was...mój synek wskakuje teraz powoli w rozmiar 62cm ubranek, ile za miesiac bedzie mniej wiecej miał? bo cholerka ładny gajerek na niego wyczaiłam na aukcji na chrzciny ale rozmiar 68cm nie wiem czy za bardzo za duzy nie bedzie?

reklama
Witam wszystkich
U nas nocka w miare w porzadku chociaz Maja miedzy 4 a 5 cos marudzila znowu. Wczraj bylysmy na kontroli bioderek no i niestety dalej musimy pieluchowac:( Niby jest lepiej ale dobrze nie jest. I znow wpisal te oznaczenie II B tak jakby nic sie nie zmienilo.
Poza tym wczoraj zaczelam malej podawac debridat i mamy kupe smiechu bo takie minki strzela jak jej go podaje ze pasc mozna.
A dzis pojechalam z Maja do meza pracy na chwile bo M chcial sie pochwalic, i chyba z 15 babek nagle nas obskoczylo i kazda zaczepiala a Maja o dziwo sie nie rozplakala tylko przygladala sie uwaznie. A ja myslalam ze bedzie ryk:) Ale byla grzeczniutka przez cala wizyte.
beniaminka tez bym chetnie wciela cala czekolade, ale jakos sie boje ze malej zaszkodzi. poza tym lepiej zebym sie nie przyzwyczajala do slodkosci bo jeszcze 7 kg do zrzucenia :/
Co do zacisnitych pioastek to Maja tez tak ma i tez je wpycha do buzki sliniac sie przy tym niesamowicie:) i czapeczki tez sa fe!! Pampkow uzywamy jeszcze 2. A na ciemieniuche oliwke stosowalam na to czpeczka a potem wyczesywalam
tosiaale mialas przeprawe:) nam sie tez juz kiedys cos podobnego zdarzylo e przebieranie bylo co chwile.
malpko oby Blanka szybko doszla do siebie, a Daria ma podobne zapedy jak moja niunia, ktora czasami tez tak potrafila spac, ale teraz juz ja wybudzamy i wciskamy butle w ,miedzyczasie na spiocha, bo i tak malo je.
paulka ja na katarek tez sol morska stosuje, potem klade Maje na brzuszek i jak troszke splynie to frida oczyszczam
karolina mysle ze nie masz sie co martwic, skoro mala ladnie je i przybiera i jest radosna to wszystko ok, widocznie taka jej uroda i lubi sobie pospac:).
magi ja zaczelam ubirac Maje w 62 ponad miesiac temu i nadal sa dobre i mysle ze jeszcze troszke je ponosi ale ona jest raczej z tych drobnych i nie przybiera jakos szalenie szybko. Teraz wazy 5 kg i ma 63 cm.

Do góry