reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczyny!
Dzisiaj mam dzień sprzątania i prasowania. Pól nocy nie mogłam spać - jak już zaczynały mi się oczy zamykać, to zobaczyłam jakiegoś robala na firance i bałam się, że jak usnę, to mnie pogryzie, albo będzie po mnie łaził... eh ;-)

U nas wreszcie słoneczko - aż się chce żyć. Zwłaszcza, że nie muszę dzisiaj gotować - jadę na obiad do teściowej ;-)

Dziewczyny jak dlugo po cesarce zostaje sie w szpitalu ????

Jeszcze kilka lat temu moje koleżanki leżały w szpitalu kilka dni (koło tygodnia). Moja bratowa, która miała cesarkę w styczniu miała być wypisana ze szpitala zaraz chyba w 3 dobie (nie pamiętam na 100%), ale były jakieś komplikacje - jej gorączka, nieobkurczająca się macica i gorączka synka i została prawie 2 tygodnie.

tosia: nie martw się! Moja koleżanka dopiero w 6 miesiącu poczuła pierwsze ruchy dziecka, a potem nie czuła ich prawie w ogóle - dopóki solidnie nie podrosło. U każdej z nas jest inaczej. Później jak zacznie porządnie kopać, to te chwile spokoju będziesz doceniać ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam
Olga Beti gratuluję córeczek.
Kurcze u nas parno, ale pochmurnie a ja nie mam czym oddychać,czuję się tak jakbym miała zaraz paść, ciężko mi się oddycha i ledwo siedzę na krześle przy biurku.
Ciśnienie mam chyba 90/50 albo i niższe.
Moja mała już o 5 rano jak T. jechał do pracy szalała w brzuchu na całego nie dając mi zasnąć.
Mamcie robiące dziś glukozę bądźcie dzielne a te mające wizyty nie stresujcie się i po powrocie napiszcie co u waszych maleństw.

weszłam na moment na czerwcówki 2010 i wczoraj jedna laska pisała przed 23 ze idzie spać bo skurcze ma i boli ją jak co wieczór a o 4 rano jej mąż napisał, ze mają córeczkę.....TEŻ TAK CHCĘ!!!!!
idę coś posprzątać, porobić bo wstyd, ze siedzę w domu a tu nic nie zrobione...
dagna ale masz fajnie, ja też jem obiady z teściową tyle tylko, że ja jej gotuję :-D

Dzien dobry
u mnie pada deszcz, i juz mam humor zepsuty, nie lubie upalow ale tych 2 rzeczy wole upal niz deszcz
Tosiu ja tez nie czuje prawie ruchow malenstwa , czasem cos tam stuknie ,puknie ale o naprawde rzadko, a jak bylam w srode lekarza to mowi ze dziecko szaleje ze szok. Widocznie nasze dzieci sa mniej ruchliwe

dagna ale masz fajnie, ja też jem obiady z teściową tyle tylko, że ja jej gotuję :-D

U mnie też tak czasami bywa. I tym razem moja teściowa chciała się do nas wbić na obiad sugerując, że jak siedzę w domu, to mogę coś dobrego upichcić, więc jej powiedziałam, że mogę, ale ona taaaaak dobrze gotuje, a po 2 chwilowo też siedzi w domu i nie pracuje, więc szkoda byłoby nie wykorzystać okazji i jeść niedobry obiad zrobiony przeze mnie, skoro można... ;-)i ufff udało się.

dziekuje dziewczynki za słowa otuchy :)
malutka puknęła ze 2 razy mało ale mam nadzieję że jest wszystko w porządku,ja mam schizy takie martwie się że będę nadopiekuńczą mamą ;) dobre bo jeszcze nie dawno martwiłam sie ze se nie poradzę :)
no to myślę że nie ma powodów do niepokoju jak mała dała znaka malutkiego ....
ja dziś też muszę posprzątać bo mój mi dziś dowalił tekstem że mogłabym w domu posprzatać a nie siedzę i głupoty wymyślam ajjjjj ale on jest fajny hehhe

Witam wszystkich,
Ja mam lenia totalnego od jakiegoś czasu. Nic mi się nie chce :zawstydzona/y:.Mogłabym przesypiać całe dnie,a potem mam wyrzuty sumienia,że zmarnowałam tyle czasu. Mój Bąbelek szaleje na całego,ale bywały i takie dni,że cały dzień nic i myślałam,że zwariuję ze strachu,że coś jest nie tak. Ale to już moja trzecia ciąża,a podobno przy kolejnej ciąży szybciej się czuje ruchy i wyraźniej się je rozpoznaje. Dziewczyny ,nie martwcie się- wszystko będzie dobrze. Najważniejsze to pozytywne nastawienie:-)

moj synek tez jednego dnia jest bardzo aktywny a drugiego mniej...najczesciej wariuje wieczorami jak juz sie poloze i rano jak jeszcze spie heheh..a wczoraj np tylko kilka razy dal znac i od tamtej pory cisza..nie martwcie sie bo to normalne.

witam was kochane:-)
a ja dzisiasj od rana miałam kontrole z zusu ,ale niestety nic o tym nie wiedziałam bo spałam jeszcze.:-D ja niestety nie dorobiłam sie jeszcze dzwonka przy furtce i biedni nie zauwazyli ze brama jest otwarta i należy zadzwonić do drzwi do domu i wypisali mi wezwanie do wyjasnienia sprawy"tzn dlaczego nie zastali mnie w domu?" ohh ja to mam pecha.
a tak poza tym to dzisiaj pogoda lepsza ale daje jeszcze dużo do życzenia:-)
a co do mojej malutkiej to też mam dni ze czuje ja cały czas,a byws też tak jak dzisiaj ze od wczorj sie jeszcze nie odezwała-cichhhoooo napewno jeszcze śpi:-D

reklama
Witam sie z rana haha. U nas pogoda cudowna, sloneczko, 25 stopni juz bylam na dworku na krotki rekaw.
Na L4 marsz!
witam piątkowo- weekendowo, moje maleństwo kopie mamusię z rana, zaraz się zbieram na basen,rano jest mało ludzi, naładuję się energią na cały dzień, muszę jakieś ciasto upiec, bo jutro przyjeżdża TEŚCIOWA:no:
jA glukoze robię w przyszłym tyg. już mam stresa.
Ja bylam wczoraj na basenie , bo moj synus chodzi na kurs plywania , wiec ja tak przy okazji poszlam na uzy basen. Czuje sie jak nowo narodzona.
Ritka posta napisałam na pocieszenie mamom, które mają wątpliwości co do wagi swego dziecka :) Ja rodziłam dzieci 3270 i 3770 g i myślę że to starczyło hehe. Oczywiście jeśli w rodzinie rodzą się duże dzieci to nic się na to nie poradzi ale nie wiem czy zauważyłyście że czasami odczuwa się taka "presję" związaną z wagą dziecka, że jak duże to wszyscy dumnie mówią np dziadki "a moja wnusia to 4800 g miała i 62 cm" itp jakby dziecko 3 kg było niedożywione w czasie ciąży.
Moj synus wazyl 3500 ale naprawde ciezko go bylo urodzic mam nadzieje , ze drugi bedzie mniejszy, choc podobno drugie dzieciaczki sa wieksze.

Witam kawowo u nas deszcz,deszcz i deszcz juz naprawde mam serdecznie dosyc tej pogody .....
Kinia kciuki zacisniete !!! daj wieczorkiem znac co i jak !
Milego dnia brzuchatki !
Trixi niw pekaj od gory idzie cudowana pogoda, jutro dojdzie do Was.
Dziewczyny jak dlugo po cesarce zostaje sie w szpitalu ????
Moja kolezanka wyszla na 4 dobe.

To jest moje drugie dzieciatko a tez nie czuje czasami male musniecie w ciagu dnia. Najlepiej posiedziec z kolanami pod broda to zaraz protestuje.

Gratutuje wszystkim mamusiom udanych wizyt.

Do góry