reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam sie i ja:-)
wreszcie słoneczko, hurra:-D
A mnie nie było wczoraj cały dzionek, bo spędziłam go u siostry. I jak sie napatrzyłam na jej Ole, to jeszcze bardziej nie moge sie doczekać wrzesnia. Chociaż ważyła 3550, to mnie sie wydaje taka malenka. Ja to jestem taka panikara, nawet na rece jej nie wziełam bo sie bałam:zawstydzona/y:.

Troche doczytałam co naskrobałście.
Gratuluje udanych wizyt, a Wam Beti i Olcia córeczek.
Witam też nowe mamusie, bywajcie z nami jak najczesciej.
Kinia zycze zdania egzaminu, najlepiej na piątke:blink:

Przez pierwsze 3 miesiące ciąży tak się bałam, że nie uda mi się utrzymać ciąży (kilka miesięcy temu poroniłam), że chociaż w dzień udawałam, że jest OK, nikomu nie mówiliśmy o dziecku, to w nocy przeżywałam katusze. Nie mogłam spać a jak usnęłam - to chyba z nerwów miałam dreszcze na całym ciele - ale takie, że aż męża budziłam, bo podobno całym łóżkiem ruszałam. Teraz jestem spokojniejsza, wydaje mi się, że jak czuję dziecko to już jest dobrze ;-)

Dagna ja tez przechodziłam to w zeszłym roku, niestety. I chociaż mineły te podobno najgorsze 3 m-ce, to i tak nie moge sie pozbyc leku jaki mnie czasem ogarnia.
Ale damy rade, co nie?:tak:

Trixi
A dziewczyny zastanawiam się jak to jest u nas z cesarką? Powoli przyzwyczajam się do myśli, że ze względu na wadę wzroku będę musiała mieć ją wykonaną i zastanawiam się jak należy się do niej przygotować i jak wyglądają komplikacje. Wiecie czy mąż lub ktoś z rodziny może być na sali?
A i jeszcze jedno pytanie jak to jest z waszymi połówkami chcą uczestniczyć w porodzie czy nie?

Hej brzuchatki!!!!!!!!
Wczoraj moja bratowa która jest w 36tc miała wizytę jej dziecko ma już 2880 i co najgorsze odwróciło się główką do góry czyli ułożenie pośladkowe. Lekarz mówi, że cesarki jej nie zrobi ma rodzić naturalnie:szok::no: czy w Polsce ułożenie pośladkowe dziecka nie jest wskazaniem do cesarki???:confused: Bardzo się o nią martwię bo podczas poprzedniego porodu rozeszły jej się kości łonowe a co będzie teraz??

Dziewczyny jak dlugo po cesarce zostaje sie w szpitalu ????

Wiecie,że to mój pierwszy dzidziuś, ale powiem Wam na przykładie mojej siostry.
Lilu niby przy drugim dziecku nawet jak jest posladkowo, mozna rodzic sn, ale lekarz siostry zdecydował sie na cesarke, i powiedział już po ze dobrze ze tak sie stało. Wiec niech twoja bratowa naciska na cesarke, tym bardziej ze przy pierwszym porodzie były komplikacje, o których jej lekarz pewnie wie. I jeszcze na cesarke umówił sie z nią na ponad tydzień przed terminem, nie wiem dlaczego. Dodam, że nic ja to nie kosztowało.

agusska przy cesarce mąż nie mógł być, ale to chyba zależy od szpitala, wiec musisz sie dowiedziec w szpitalu którym bedziesz rodzić. Moja siostra poszła do szpitala dzien wcześniej, porobili jej badania. Przed operacja już nic nie jadła, ale lewatywe i tak zrobili. Póżniej biedaczka leżała całą dobe na wznak, tylko głowa na boki mogła ruszać.
A duża masz ta wade wzroku, bo ja tez nosze okulary, a ginek nic nie mówił.

Tixi wypisuja już 3 doby po, ale moja siostra z racji, że miała bardzo bóle głowy wyszła w 5 dobie. Chociaż te bóle jeszcze nie mineły do dzisiaj, ma je od soboty, a cesarke miała w srode. Widze, że sie meczy i boi sie że zrobia jej sie jakies migreny. Ratuje sie apapem, ale średnio jej pomaga.

W ogóle to za bardzo nie chce mi opowiadać, zebym sie nie stresowała, musze z niej wyciągac co nieco. Ale jej zdanie jast teraz takie, że dziwi sie, że niektóre dziewczyny chca mieć cesarke czasami za grube pieniadze.

a i dawno nie było Korby...

też zauważyłam. Już kiedys pisałam, że nie przypominam sobie, żeby mówiła ze jej nie bedzie. Korba odezwij sie

Miłego popołudnia dziewczynki i udanych wizyt Wam życze:-)

reklama
kerna no ja Cię uduszę normalnie tak mi narobiłaś ochoty na truskawki :) mam zeszłoroczno mrożone ale niestety to nie to samo bbbuuuuuuuuuuuu :( no i se zrobiłam surówke pomidorek cebulka ogórasek i jem :) no i zapomniałam że mam arbuza w biedronce jest po 3 coś chyba 70 ale pyszny :) kupiliśmy wczoraj całego i już pół nie ma ;) polecam

no i zaraz zabieram sie za mycie łokien ;) i sprzątanie :) właśnie wstawiłam pranie więc jest mobilizacja hahah żeby mąż nie nażekał że nic nie robie tylko albo wymyślam głupoty albo wychodzę na całe dnie i nie sprzątam hahah wczoraj mu powiedziałam że jak mu przeszkadza to niech sprzątnie to się zawinął heh wcale mi ten leń nie pomaga :(

Ostatnia edycja:
oj dziewczyny ja też bym chciała takie truskawki!!!!
ja to po bazarach w ogóle nie chodzę :-( to nawet nie wiem czy można już nasze polskie dostac ale zjeśc to bym sobie zjadła :tak:

Kasialle ja też rzadko chodzę, bo wszsytkie pyszności mam w garażu:-D
Mój M to myje gary codziennie wieczorem:tak: Ja sunęłam na housie, a ten w tym czasie wyglancował kuchnię:-)

ale narobilyscie mi smaka na truskawki, ale za mna bardziej chodza ogorki gruntowe zrobione na malosolne, juz czuje jak je jem, ostatnio szukalam na bazarku ale co z tego jak ogorki sa ale nie ma tych zestawow do kiszenia

hahaha a mnie się udało i mnie Kerna nie opierdzieliła :-) ale to ja sobie Jej pożyczę!!! za te truskawki! :-) ale mi smaka narobiłaś!!! niedobra Dziewczynka!!! ale bym zjadła...
zrobiłam pyszną pomidorową z grzaneczkami i parmezanem.. ja to mam szczęście, bo parmezan mam oryginalny z Włoch, bo moja siostra tam studiuje... ale już mi się kończy.. :-((

Kasialle ja też rzadko chodzę, bo wszsytkie pyszności mam w garażu:-D
Mój M to myje gary codziennie wieczorem:tak: Ja sunęłam na housie, a ten w tym czasie wyglancował kuchnię:-)

hehe wiesz jakmój kiedyś zmywał naczynia to zrobił tylko to ja wchodze do kuchni a tam oczywicho zero brudnych naczyń ale zlew mokry niewytarty,podłoga totalna powódż,blaty nie starte .... jak pytam go czy tak wygląda kuchnia po moim sprzatniu on mi na to no myslałem że tyko naczynia miałem umyc heheh no i taka gadka :) wiec wolę sama se zrobic niz po nim poprawaić hahah

no my tez mamy owoce codziennie w sezonie ... mamy 30 straganów :)

Tosia no to za te truskawki to wybaczam:-D:-D:-D
Moim rodzice majacałoroczny straganik, więc non stop jakies owoce i warzywka mam pod drzwiami:tak:
Małosolne..........chyba se skoczę do garażu i jeszcze jedna porcję truskaweczek:-D:-D:-D:-D

Beti zamaist docenić wysiłki....dobrze, że w ogóle chciał pomóc!

A wiecie co, że mam zasadowy mocz??? Któaś z Was ma taki?? ciekawa jestem od czego taki mi się zrobił...mam nakaz jeść dużo cytrusówi w ogóle wit.C

reklama
Kurcze zjadłabym truskawki.
Jeszcze trochę to i moje krzaczki w ogródki obrosną na czerwono yeah.
Narazie cieszę się pierwszymi rzodkiewkami z ogródka.
Jeszcze trochę to i reszta warzywek urośnie i będę wszamać witaminki z ogródka.
Ogóreczki małosolne tez bym wciągnęła mniam.
Kurcze wypiłam kawkę i dalej jestem nie do życia.W głowie mi się kręci.
T. kaze mi kupic sobie jakieś butki wygodne cichobiegi a mi się do sklepu nawet iść nie chce.
Znając życie żadne mi się nie spodobają.
Może luknę na allegro i któreś mi w oko wpadną to zamówię.
Idę pizze sobie podgrzać, bo już pora obiadku...

Do góry