reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam kawowo u nas deszcz,deszcz i deszcz juz naprawde mam serdecznie dosyc tej pogody .....
Kinia kciuki zacisniete !!! daj wieczorkiem znac co i jak !
Milego dnia brzuchatki !

reklama
Hej brzuchatki!!!!!!!!!
Olcia pewnie, że pamiętamy gratuluje córeczki, no to będzie parka...:-D

Kasiona trzymam kciuki za twoją pierwszą lekcję coby się udała:tak: Kinia za twój egzamin i usg też:-D

Gaja podoba mi się jak piszesz o wadze dzieci po porodzie:tak: ja moje miałam odpowiednio 2800 i 3000, też myślę, że waga ok choć nie za duża. Jak urodziłam synka(2800) to tydzień po mnie znajoma urodziła swojego 4500:szok: i po 2 miesiącach mieli tą samą wagę....święta prawda, że dzieciaki szybko przybierają, teraz też chciałabym tak ok 3000

Wczoraj moja bratowa która jest w 36tc miała wizytę jej dziecko ma już 2880 i co najgorsze odwróciło się główką do góry czyli ułożenie pośladkowe. Lekarz mówi, że cesarki jej nie zrobi ma rodzić naturalnie:szok::no: czy w Polsce ułożenie pośladkowe dziecka nie jest wskazaniem do cesarki???:confused: Bardzo się o nią martwię bo podczas poprzedniego porodu rozeszły jej się kości łonowe a co będzie teraz??

U mnie znowu pada:wściekła/y: mam nadzieje, że nie za długo....
co jak co ale miłego słonecznego dnia dziewczyny!!!!!!!!!;-)

WITAJ anusiad88 !!!! ZAPRASZAMY DO PISANIA!!!!!!!!

W pierwszej ciąży rodziłam przez cesarskie cięcie, mały był ułożony pośladkowo wg usg miał ważyć 3500 i lekarz rozważał poród sn i obracanie dziecka we mnie:szok::szok::szok: Na szczęście znaleźli się mądrzejsi lekarze i miałam cc a mały ważył 4050. Gdyby zdecydowali o porodzie sn to chyba porozrywaliby mnie od środka!!!:no::no: Cymbały:no:

Witam wszystkie brzuchatki i życzę miłego dzionka:-) oraz udanych wizyt:-)

małgoś[/B] nie wątpię że w pracy nie chce ci się siedzieć, ale jeszcze troszkę i masz weekend z ukochanym :) Choć nie wyobrażam sobie tyle czekać hehe no ale gdyby tak musiało być to chyba kwestia przyzwyczajenia :)

Tak kochana to kwestia przyzwyczajenia..juz tyle lat wiec dajemy rade:) i tylko 5 dni rozlaki a week wspolne:) ale jak bedzie synek na swiecie to wiem ze bedzie ciezko;(

Gaja zmieniłaś awatarka.....bardzo ładnie...na tej fotce już nie wyglądasz jak nastolatka:tak:;-)

agim79 pisałam już do bratowej, ze ma się upierać przy cesarce i już, pzrecież poród sn to nie dla niej po tym co już przeszła...och Polska nasza..i gdzie tu ma miejsce hasło "rodzić po ludzku":confused:

kinia kciuki za egzamin trzymam :)
witam nową mamuśkę :)

witam porannie :)
dzię miałam straszne koszmary dziewczyny mnie cos opętało naprawdę ... obudziłam się o 4 i do 5 próbowałm obudzić moją malutka bo od wczoraj mało aktywna nawet wieczorową pore ominęła i nie dała żadnego znaku życia...ja juz mam czarną wizję jezu tak się martwię :( powiedziałm mojemu o tym że sie boję to powiedział że pewnie śpi ... ale tak długo?????????????????????? zawsze nad ranem szalała...jezu jak nie wyczuję jej do wieczora to jadę do szpitala.....no mam tak czarne filmy że poezja ....

a tak ogółem u nas pogoda już parówkowa :)

Nie szalej słońce, zjedz tabliczkę czekolady, mnie pomaga na bezruch dziecka, malęństwo dostaje zastrzyku energii i fika że hej!! Poza tym właśnie byłaś u lekarza i wszystko było ok! A może ułożyła się tak że nie czujesz kopniaków. Na tym etapie ciąży to możliwe a czarne scenarisze odganiaj jak najdalej:tak::tak::tak:

Czesc Dziewczyny!
Ostatnio nie czesto tu zagladam , bo jednak jak wrocilam do pracy to mam mniej czasu, a jak wracam do domu to musze odespac . Ale i tak jest mi wspaniale,ze moge pracowac - duzo mi lepiej byc w pracy , pogadam z babami ( a jestem 8 w ciazy w ciagu roku wiec jest o czym i z kim rozmawiac ;-) ) . Dzis mam wolne , wlasnie bylam pobrac krew na morfologie .Nastepne badania to beda z glukoza - przeraza mnie to - u nas czeka sie 2 h . A powiedzcie mi mozna po wypiciu tej glukozy juz , w czasi etego czekania , cos zjesc czy sie napic bodaj czegos?

Witam wszystkie mamuśki :-)
u nas nie za ciepło nie za zimno, ja siedzę w pracy i nie wyrabiam bo mój Wiktor chyba nie lubi takiej pozycji i wierci się cały czas...
Ściskam kciuki za wszystkie ciężarówki ;-)

lilu żeczywiście ułożenie pośladkowe jest wskazaniem do cc u pierworódek ale u wieloródek to zazwyczaj rodzą sn (jak dziecko nie jest zbyt duże)

reklama
witam Mamuśki! niedługo nasze święto :-) czy myślałyście o tym dniu w ten sposób? takie fajne uczucie :-) ja dziś wstałam jak na mnie bardzo wcześnie, bo o 7:30.. :-) wczoraj mnie kuzynka mojego poprosiła żebym "posiedziała" z dwuletnim Igorkiem, więc wstałam, wypiłam kawkę, ogarnęłam się i czekam... a tu dziadziuś małego nie dzwoni... pewnie źle zrozumiałam i po południu trzeba będzie iść :-)
przyszedł tez fachowiec od parkietów i mi hałasuje od rana, poza tym pomimo tego, że jestem zamknięta w pokoju śmierdzi strasznie klej... już mnie głowa zaczyna boleć.. :-(
już Wam pisałam, że ja ruchów prawie nie czuję.. martwię się strasznie..ale wszyscy mnie uspokajają, że tak może teraz byc... nie wiem.. :-(
słoneczko nieśmiało się przebija przez chmurki, może ten dzień bedzie ciut ładniejszy niż poprzednie.. czego i Wam życzę..
cmoki

Do góry