reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Mój maluszek odzywa się coraz wyraźniej, a dzisiaj po podsłuchaniu waszych postów, kazałam TŻ cierpliwie czekać z ręką przyłożoną do brzuszka, żeby poczuł kopniaczek maluszka, bo czułam że się obudził wraz ze mną po drzemce i...udało się, mocno dał tatusiowi znać, że tam jest i ma się dobrze :-)
Gratuluję Wam udanych wizyt dziewczyny i zazdroszczę rozpoznania płci, zwłaszcza tej dziewczyńskiej :-D Ja też chcę, baaardzo.
Moje maleństwo też coraz częściej się odzywa, ale jak tylko biorę męża rękę i przykładam do brzuszka to przestaje, kolejny urwis rośnie..
Beniaminko, ja też marzę o córci...

ja noc miałam do bani co chwile piłam wodę bo miałam w gebie taką susz jak na pustyni ehhhh...
u mnie też pustynia, wypijam hektolitry wody...

Kasialle, mam pytanie do Ciebie, jak długo Twój maluszek tęsknil za smoczkiem. U mnie 3 dzień odwyku i wydaje mi się że przestaje mu go brakować...Mam nadzieję, że szybko zapomni, i tak znosi to bardzo dzielnie, tylko wszyscy wkoło mnie dołują, że znęcam się nad dzieckiem tzn. mama i teściowa, ale ja wiem swoje :-) dobrze, że chociaż mąż popiera moją decyzję..

Kerna, gratuluję dziewczynki. Cudownie mieć parkę :-) A co do niskiego położenia, to ja w ciąży z Jasiem miałam go tak nisko, że na usg od połowy ciąży nie dało się zmierzyć jego główki, a i tak miałam poród wywoływany dzień po terminie. UCiebie jest gorsza sytuacja bo masz szew, ale nie martw się za bardzo, nie musi byc źle :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olgadom moja babunia miała na swoje wnuczki sposób który błyskawicznie odzwyczajał dziecko od smoczka. Opowiadała że ja byłam wręcz uzależniona od smoka bardzo długo i któregoś dnia staneła ze mną na rękach koło parapetu i położyła smoczek. Na nim było bardzo dużo ptaków i kiedy sie skulnął powiedziała że ptaszki sobie wzieły i jakoś gładko przyszło mi i potem kuzynom odzwyczajenie się od smoczka.

Skrzacie, ale moje maleństwo jest jeszcze za male na takie tłumaczenia, ma dopiero 14 miesięcy. U nas smoczek po prostu zniknął i się o nim nie mówi... Ogólnie nie jest źle, najgorzej jest po przebudzeniu, wtedy mu się najbardziej chce, ale mam nadzieję, że potrzeba ssania a raczej przyzwyczajenie szybko zaniknie...

kerna wielkie gratki!!! coreczka ale czad!!!!:-):-):-) Na pewno bedzie sliczna jak mamusia :tak:

Witajcie kochane, ja dzis rano na brzuchu znalazlam dwie czerwone linie, tak malo wyrazne ale to chyba te j...ne rozstepy!!!! no nic bede wlaczyc!

Ja mam polowkowe na 3 maja, bede w 20 tygodniu, tutaj onionek chyba pisala ze ma 4 maja no to bedziemy sie razem stresowac, lekarz ostatnio mi powiedzial ze to badanie z dwojka dzieci trwa godzine!!! ja pierdziele zesikam sie tam chyba z 5 razy...

witam mamusie!!
wlasnie kawke sobie zrobilam i siedze i czytam co tam u was!!
GRATULUJE CORECZKI i uwazaj na siebei i dzidzi!!
Widze wiekszosc kobitek nam sie we wrzesniu urodzi he:)
Ja dowiem sie dopiero 19 maja, oczywiscie jak dzidzi da sie podgladnac a mam nadzieje ze da:)
Wlasnei zrobilam wafle przekladane masa czekoladowa na sobote bo w sobote moje szczesci ma 6 urodziny i troche dzieci zaprosila...jak to juz duza pannica,a jak dzisaj pamietam momet najszczeliwszy w moim zyciu jak ja 1 raz ujrzalam:)
Teraz znowu czeka mnie ten piekny momet we wrzesniu:)).
Zycze wam milego dzionka i udanych wizyt !!BUZKA

kerna wielkie gratki!!! coreczka ale czad!!!!:-):-):-) Na pewno bedzie sliczna jak mamusia :tak:

Witajcie kochane, ja dzis rano na brzuchu znalazlam dwie czerwone linie, tak malo wyrazne ale to chyba te j...ne rozstepy!!!! no nic bede wlaczyc!

Ja mam polowkowe na 3 maja, bede w 20 tygodniu, tutaj onionek chyba pisala ze ma 4 maja no to bedziemy sie razem stresowac, lekarz ostatnio mi powiedzial ze to badanie z dwojka dzieci trwa godzine!!! ja pierdziele zesikam sie tam chyba z 5 razy...

No ja wlasnie slyszalam i czytalam, ze to badanie jest dluzsze niz zwykle.. mi to serce chyba wyskoczy podczas niego ze stresu.
Czekam, az Gizela napisze jak bylo i ile siedziela w gabinecie..

Olgadom moja niunia była strasznie uzależniona od smoka- mormalnie 24h mogłaby go miec w buzi... i ja zrobiłam identycznie jak Ty po prostu go schowałam i po 4 dniach już nie było problemu więc nie słuchaj babć i bądz konsekwentna myśle ze z kazdym dniem bedzie tylko lepeij :)) dodam ze moja niunia tez byla w wieku Twojego synka...

Po pierwsze DZIEWCZYNKA:-D:-D:-D:-D:-D moja upragniona księżniczka:-):-):-) na 99%
Po drugie szew trzyma dobrze i wszystko w środku super:-)
Po trzecie....tu są schody...ciąża jest mimo to bardzo zagrozona....mam bardzo na siebie uważać, bo są duże szanse wczesnych skurczów:-(

OGROMNE GRATULACJE - Super bedziesz miala parke, mi tez sie marzy. A teraz uwazaj na siebie, nie przemeczaj.

reklama
Do góry