reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja mam polowkowe na 3 maja, bede w 20 tygodniu, tutaj onionek chyba pisala ze ma 4 maja no to bedziemy sie razem stresowac, lekarz ostatnio mi powiedzial ze to badanie z dwojka dzieci trwa godzine!!! ja pierdziele zesikam sie tam chyba z 5 razy...
:szok::szok::szok: o szok!!! Moze tylko tak rzucił....:baffled::baffled:

Kerna kochana GRATULACJE moja kolezanka miala również założony szew i urodziła zdrową niunie 3 dni po terminie mimo iz mała tez była bardzo nisko ułożona wiec głowa do góry :))
uwielbiam takie posty;-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-);-)

dzień dobry :-)

Kerna super wiadomość z tą Twoją maleńką dziewczynką- gratuluję serdecznie ! :-D
I uważaj na siebie, u mnie całkiem podobnie. Pessar podtrzymuje macicę i nietzrymającą już szyjkę, i mam żyć jeszcze wolniej z przewagą leżenia, na twardnienie macicy dostałam nospę, zażywam i jest znacznie lepiej. Żadnych hormonów nie mam, bo nie ma na szczęście krwawień. Uważajmy na siebie i dzidzię a wszystko będzie OKI ! :-)
no tak, mamy o co się martwić, ale nadzieję trzeba mieć. Przestraszyłam się tej jej miny jak odsuwała bieliznę coraz nizej i nizej i nie mogła chwycić główki....no ale jak już czytałyśmy będzie dobrze:tak: Beniaminka a Tobie często stawia się macica???

hjeka

Kerna po pierwsze ogromnie gratulacje
a i uwazaj na sibie,duzo lez
super i ciesze sie ze na cos moj przypadek sie przydaje
no widzisz..szkoda tylko, że taki przypadek mamy na wrześniókach:dry::dry::dry:

No to teraz zekamy na pozostałe super wieści:tak::tak::tak:

asiek ale byłyby dopero jaja jakby się urodziły same chłopaczki:-D:-D pech chciał, że lekarzom by się pomyliło i ogonki by się pochowały:-D

reklama
kerna wielkie gratki!!! coreczka ale czad!!!!:-):-):-) Na pewno bedzie sliczna jak mamusia :tak:

Witajcie kochane, ja dzis rano na brzuchu znalazlam dwie czerwone linie, tak malo wyrazne ale to chyba te j...ne rozstepy!!!! no nic bede wlaczyc!

Ja mam polowkowe na 3 maja, bede w 20 tygodniu, tutaj onionek chyba pisala ze ma 4 maja no to bedziemy sie razem stresowac, lekarz ostatnio mi powiedzial ze to badanie z dwojka dzieci trwa godzine!!! ja pierdziele zesikam sie tam chyba z 5 razy...

Kasiona sprobuj francuska MUSTELE,cudnie pachnie i dobry kosmetyk,powinien pomoc

co do polowkowego to sie zgadza,normalnie z 1 bobasem trwa ok 40min i wlasnie paradoksem jest to,ze przed usg trzeba sie duzo napic ok 1L wody by obraz byl lepszy :))))
moze jakies widerko sie przyda?

kerna nie strasz :)) bo my akurat bardzo chcieliśmy córcie :)) mam mnóstwo ciuszków po małej a że jestem zakupoholiczką to z racji ilosc mała nie zdążyła ich zniszczć do tego zabawki... wiec przez najbliższe pare lat nie bedzie wielkieo wydatu z racji 2 dzieci a jak urodziłabym siusiaczka to wszystko trzebabyło by kupywać....

Anja78 dzieki za rade, z ta mustella wlasnie patrze na allegro, chwyce sie wszytskiego by ratowac ma skore heheh choiaz i tak rano smaruje sie ziajka a wieczorem oliwka penatena przeciw rozstepom

A z tym polowkowym to prawda ze godzine na dwojke bo kazal mi nawet wziasc podwojna wizyte ze tak powiem... a co do wiaderka to przyda sie na pewno :)

Witam ja od rana mialam w domu kucharz , zaprawil miesko i jutro bedzie w galarete pakowal :D i robil reszte , mowil ze jutro to tak do 19-20 posiedzi. A jakie zapachy tu narobil mmmm :) Ja za chwilke mykam na uczelnie , a pogoda wcale nie zacheca do wychodzenia z domu :(
Marja – my na szczescie teraz nie tańczymy bo po pierwsze cywilny, a po drugie przyjecie tylko dla najbliższych w domku. Ale za rok to będzie szał :D Mamy już pomysl na taniec takie hmm mieszane tance taki remix z niespodzianka :D
Kerna – gratulacje dziewczynki :D Ale te wasze chłopaki się wtrafily wiekszosc babek na wrzesien sie porodzi :) zobaczymy czy bedzie rownowaga czy jednak kobiety znow zdominuja :)Kerna teraz to jeszcze bardziej uwazaj na siebie!
Milego dzionka :)

Kerna- gratuluje i zazdroszczę córci.
Jeny jak mi się marzy mała księżniczka.
I tak wyprawkę będe kompletować od zera, bo po chłopakach wszystkie małe ciuszki poszły już dawno.Mają tylko takie na teraz.
Gizela- szybciutko zdaj relacje z połówkowego tez jestem ciekawa jak to wygląda.
Kurcze nie żartujcie że z litr trzeba wypić przed bo ja tyle nie zmieszczę no chyba, że to będzie coś gazowanego to i ze dwa litry wypije ;)
Ja mam połówkowe 6 maja więc jeszcze troszkę i jak dla mnie może trwać i 4 godziny.Wc poczeka mam pojemny pęcherz.Całą noc wytrzymam od 22 do 7-9 rano więc no problem :)
U mnie dziś zimno choć słonko przebija się przez pochmurne niebo a wiaterek dzielnie rozgania te ciemne chmurzyska.
Ogarnęłam domek zamieniłam rosołek w mega pyszną pomidorowa z ryżem i wcinam już 2 miskę tak mi smakuje.
Mój dzidolek umiejscowił się dziś w prawym boku dość wysoko i co się pochylę nad klawiatura uciskam brzuch a maluszek daje znac abym się wyprostowała serią kopniaczków.Swoja drogą jak maluch wielkości mango mający rączki i nóżki naprawdę tycie może mieć tyle siły na kopania i pukanie.
Wczoraj wieczorkiem leżąc na lewym boku stuknęłam domek łobuziaka a jak mi odpowiedział konkretnie że hey.
Gdy T. przystawił ucho do brzusia to maluch się zbuntował i ani drgnął jak na złość.

reklama
co do polowkowego to sie zgadza,normalnie z 1 bobasem trwa ok 40min i wlasnie paradoksem jest to,ze przed usg trzeba sie duzo napic ok 1L wody by obraz byl lepszy :))))
moze jakies widerko sie przyda?
o kurcze ja nie miałam aż tak długiego tego usg..40min:szok: pomierzyła nózki, główke itd, poogladała serducho ..no ale aż tyle na pewno nie trwło. Przy Michale też na pewno nie tak długo......

kerna nie strasz :)) bo my akurat bardzo chcieliśmy córcie :)) mam mnóstwo ciuszków po małej a że jestem zakupoholiczką to z racji ilosc mała nie zdążyła ich zniszczć do tego zabawki... wiec przez najbliższe pare lat nie bedzie wielkieo wydatu z racji 2 dzieci a jak urodziłabym siusiaczka to wszystko trzebabyło by kupywać....
no widzisz...jakbym miała chłopca to oszczędzam znowu...widaomo bodziaki i pajace zostaja te same, ale potem sukieniunie itd wszsytko trzeba kupować:tak:

Kasiona masz dwóch chłopaków???

Do góry