reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Mój maluszek odzywa się coraz wyraźniej, a dzisiaj po podsłuchaniu waszych postów, kazałam TŻ cierpliwie czekać z ręką przyłożoną do brzuszka, żeby poczuł kopniaczek maluszka, bo czułam że się obudził wraz ze mną po drzemce i...udało się, mocno dał tatusiowi znać, że tam jest i ma się dobrze :-)
Gratuluję Wam udanych wizyt dziewczyny i zazdroszczę rozpoznania płci, zwłaszcza tej dziewczyńskiej :-D Ja też chcę, baaardzo.
Moje maleństwo też coraz częściej się odzywa, ale jak tylko biorę męża rękę i przykładam do brzuszka to przestaje, kolejny urwis rośnie..
Beniaminko, ja też marzę o córci...

ja noc miałam do bani co chwile piłam wodę bo miałam w gebie taką susz jak na pustyni ehhhh...
u mnie też pustynia, wypijam hektolitry wody...

Kasialle, mam pytanie do Ciebie, jak długo Twój maluszek tęsknil za smoczkiem. U mnie 3 dzień odwyku i wydaje mi się że przestaje mu go brakować...Mam nadzieję, że szybko zapomni, i tak znosi to bardzo dzielnie, tylko wszyscy wkoło mnie dołują, że znęcam się nad dzieckiem tzn. mama i teściowa, ale ja wiem swoje :-) dobrze, że chociaż mąż popiera moją decyzję..

Kerna, gratuluję dziewczynki. Cudownie mieć parkę :-) A co do niskiego położenia, to ja w ciąży z Jasiem miałam go tak nisko, że na usg od połowy ciąży nie dało się zmierzyć jego główki, a i tak miałam poród wywoływany dzień po terminie. UCiebie jest gorsza sytuacja bo masz szew, ale nie martw się za bardzo, nie musi byc źle :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olgadom moja babunia miała na swoje wnuczki sposób który błyskawicznie odzwyczajał dziecko od smoczka. Opowiadała że ja byłam wręcz uzależniona od smoka bardzo długo i któregoś dnia staneła ze mną na rękach koło parapetu i położyła smoczek. Na nim było bardzo dużo ptaków i kiedy sie skulnął powiedziała że ptaszki sobie wzieły i jakoś gładko przyszło mi i potem kuzynom odzwyczajenie się od smoczka.

Skrzacie, ale moje maleństwo jest jeszcze za male na takie tłumaczenia, ma dopiero 14 miesięcy. U nas smoczek po prostu zniknął i się o nim nie mówi... Ogólnie nie jest źle, najgorzej jest po przebudzeniu, wtedy mu się najbardziej chce, ale mam nadzieję, że potrzeba ssania a raczej przyzwyczajenie szybko zaniknie...

kerna wielkie gratki!!! coreczka ale czad!!!!:-):-):-) Na pewno bedzie sliczna jak mamusia :tak:

Witajcie kochane, ja dzis rano na brzuchu znalazlam dwie czerwone linie, tak malo wyrazne ale to chyba te j...ne rozstepy!!!! no nic bede wlaczyc!

Ja mam polowkowe na 3 maja, bede w 20 tygodniu, tutaj onionek chyba pisala ze ma 4 maja no to bedziemy sie razem stresowac, lekarz ostatnio mi powiedzial ze to badanie z dwojka dzieci trwa godzine!!! ja pierdziele zesikam sie tam chyba z 5 razy...

witam mamusie!!
wlasnie kawke sobie zrobilam i siedze i czytam co tam u was!!
GRATULUJE CORECZKI i uwazaj na siebei i dzidzi!!
Widze wiekszosc kobitek nam sie we wrzesniu urodzi he:)
Ja dowiem sie dopiero 19 maja, oczywiscie jak dzidzi da sie podgladnac a mam nadzieje ze da:)
Wlasnei zrobilam wafle przekladane masa czekoladowa na sobote bo w sobote moje szczesci ma 6 urodziny i troche dzieci zaprosila...jak to juz duza pannica,a jak dzisaj pamietam momet najszczeliwszy w moim zyciu jak ja 1 raz ujrzalam:)
Teraz znowu czeka mnie ten piekny momet we wrzesniu:)).
Zycze wam milego dzionka i udanych wizyt !!BUZKA

kerna wielkie gratki!!! coreczka ale czad!!!!:-):-):-) Na pewno bedzie sliczna jak mamusia :tak:

Witajcie kochane, ja dzis rano na brzuchu znalazlam dwie czerwone linie, tak malo wyrazne ale to chyba te j...ne rozstepy!!!! no nic bede wlaczyc!

Ja mam polowkowe na 3 maja, bede w 20 tygodniu, tutaj onionek chyba pisala ze ma 4 maja no to bedziemy sie razem stresowac, lekarz ostatnio mi powiedzial ze to badanie z dwojka dzieci trwa godzine!!! ja pierdziele zesikam sie tam chyba z 5 razy...

No ja wlasnie slyszalam i czytalam, ze to badanie jest dluzsze niz zwykle.. mi to serce chyba wyskoczy podczas niego ze stresu.
Czekam, az Gizela napisze jak bylo i ile siedziela w gabinecie..

Olgadom moja niunia była strasznie uzależniona od smoka- mormalnie 24h mogłaby go miec w buzi... i ja zrobiłam identycznie jak Ty po prostu go schowałam i po 4 dniach już nie było problemu więc nie słuchaj babć i bądz konsekwentna myśle ze z kazdym dniem bedzie tylko lepeij :)) dodam ze moja niunia tez byla w wieku Twojego synka...

Po pierwsze DZIEWCZYNKA:-D:-D:-D:-D:-D moja upragniona księżniczka:-):-):-) na 99%
Po drugie szew trzyma dobrze i wszystko w środku super:-)
Po trzecie....tu są schody...ciąża jest mimo to bardzo zagrozona....mam bardzo na siebie uważać, bo są duże szanse wczesnych skurczów:-(

OGROMNE GRATULACJE - Super bedziesz miala parke, mi tez sie marzy. A teraz uwazaj na siebie, nie przemeczaj.

reklama
Do góry