reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Sylwia uwazam , ze Ci zmierza cisnienie tylko nie wiem czy nie lepiej u rodzinnego w zabiegowce - bo w kobiecych poradniach najczesciej kolejki chociaz jakbys chodzila pod koniec przyjec to w sumie mysle,ze tez problemu by nie bylo .Jeszcze popytaj w prywatnych aptekach - tam czasami maja aparat , ktorym mozna zmierzyc cisnienie .Gdbys byla blizej bym Ci poprostu pozyczyla :-)

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie... pomogło mi... w nocy spałam może 3 godziny a resztę czasu siedziałam i płakałami myślałam i jak głupia pisałam smsy do męża (chociaż wiedziałam że odczyta dopiero rano). Podjeliśmy decyzje co do przyszłości... dzisiaj jestem w pracy i ledwo siedzę jestem nieprzytona i chyba będę zmuszona wypić kawę ale teraz przynajmniej widzę świateło w tunelu bo przecież nie może być cały czas źle

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

Dzięki dziewczyny za wsparcie... pomogło mi... w nocy spałam może 3 godziny a resztę czasu siedziałam i płakałami myślałam i jak głupia pisałam smsy do męża (chociaż wiedziałam że odczyta dopiero rano). Podjeliśmy decyzje co do przyszłości... dzisiaj jestem w pracy i ledwo siedzę jestem nieprzytona i chyba będę zmuszona wypić kawę ale teraz przynajmniej widzę świateło w tunelu bo przecież nie może być cały czas źle

kochana nie załamuj się wszystko się ułoży :) przecież zawsze po burzy co wychodzi??????? słońce :) i tak będzie w Waszym przypadku...wypij sobie kwę na odmulenie a jak wrócisz do domu weż pachnącą kąpiel i połóż się do łóżeczka i się wyśpij :) zobaczysz będzie ok :) trzymkaj sie ryba :)

Justyna trzymaj sie dzielnie, ale w tym wszystkim pamietaj o dziecku - nie mozesz spac 3 h na dobe. Nie pij kawy, zjedz cos pozywnego, pij soki.. glowa do gory - kazda z nas ma gorsze dni i mniejsze lub wieksze problemy. Nosisz w sobie CUD, ktory wyczuwa Twoj nastroj - wiec pomysl o tym :-)

Witam się dziewczyny o poranku, oczywiście z pracy i z kubkiem kawy ;-)
Kerna a co byś chciała ubrać synkowi na to weselicho?? Daj znac
Ja idę na wesele jutro, trochę niezręczny termin z racji żałoby no ale co zrobic... Przecież nie da się wszystkiego przesunąc. Ja swoją pociechę zostawiam u dziadków co by miec spokojny wieczór i sobie trochę pobrykac na parkiecie ;-)

my tez idziemy na wesele 8ego maja ,nie wiem na ile potancze a bank sie najem haha

No i witam sie z rana dziewczyny

kochana nie załamuj się wszystko się ułoży :) przecież zawsze po burzy co wychodzi??????? słońce :) i tak będzie w Waszym przypadku...wypij sobie kwę na odmulenie a jak wrócisz do domu weż pachnącą kąpiel i połóż się do łóżeczka i się wyśpij :) zobaczysz będzie ok :) trzymkaj sie ryba :)

to fakt słońce zawsze wychodzi :-) do tego mój mąż wraca do nas jutro

Wow Mamuski , ale napisałyście tyle, że nie jestem w stanie tego przeczytać. Ja dzis miałam miły dzień, oprócz rutynowych obowiązków zalatanej żony, wzorowej matki i wymagającej szefowej :-D, spotkałam swoją położną, ktora nas odwiedzała na wizytach patronażowych. Anioł-Kobieta:tak: powiedziała, że mam sie z nią skontaktowac około 30 tygodnia ciąży , to mnie przygotuje do porodu, skoro nie mam chęci na chodzenie do Szkoły Rodzenia. Stwierdziła, że faktycznie jest mniejszy odsetek Mam w drugiej ciązy chętnych do uczestnictwa w zajęciach w szkole.
A jak jest u Was? Czy już któraś z Was zapisala sie na zajęcia i czy faktycznie mamusie po raz drugi lub trzeci w ciąży nie mają juz ochoty (i pewnie czasu...) na Szkołę Rodzenia?

Ja zamierzam sie zapisać,ale to chyba jeszcze za wczesnie? Mój gin ma mi coś polecić tzn.szkoły z których połżnymi współpracuje podczas porodów, bo ja już mojemy dr powiedziałam,że bez niego nie dam rady urodzić...i niech wybije sobie urlop we wrzeSniu .

Witam piAtkowo dziewczynki

A jak jest u Was? Czy już któraś z Was zapisala sie na zajęcia i czy faktycznie mamusie po raz drugi lub trzeci w ciąży nie mają juz ochoty (i pewnie czasu...) na Szkołę Rodzenia?
ja nie bede chodzic do szkoły rodzenia dlatego ze w 1 ciazy chodziłam było to prawie 3 lata temu wiec nie sadze zeby powiedzieli mi cos nowego :)))) ale osobiscie bardzo polecam... za to napewno bede zagladac do internetowej szkoły rodzenia...

to po za tym to witam sie z rana... śliczna pogoda wiec dzien upłynie nam na dworze- znów Was zaniedbam...

Justynka suuuuper ze bedziecie razem, potrzebujesz tego...

reklama
witam sie porannie po nie przespanej nocy z powodu bólu gardła...już robię se nawet płukanki woda zsodą i rumianek ale narazie nie wiem jak bo dopiero pierwszy raz płukałam fuj obrzydliwe :( i mam such strasznie w gardle :( dlatego tak boli....może jakaś porada na suche gardło????????????
miłego dnia :)

ssam tantum verde i w płynie,ssam tone holsów i dalej susz :(
Musisz duzo pic bo sluzowki z braku plynu wysychaja tak ok 2-3 litrow

Do góry