reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Wow Mamuski , ale napisałyście tyle, że nie jestem w stanie tego przeczytać. Ja dzis miałam miły dzień, oprócz rutynowych obowiązków zalatanej żony, wzorowej matki i wymagającej szefowej :-D, spotkałam swoją położną, ktora nas odwiedzała na wizytach patronażowych. Anioł-Kobieta:tak: powiedziała, że mam sie z nią skontaktowac około 30 tygodnia ciąży , to mnie przygotuje do porodu, skoro nie mam chęci na chodzenie do Szkoły Rodzenia. Stwierdziła, że faktycznie jest mniejszy odsetek Mam w drugiej ciązy chętnych do uczestnictwa w zajęciach w szkole.
A jak jest u Was? Czy już któraś z Was zapisala sie na zajęcia i czy faktycznie mamusie po raz drugi lub trzeci w ciąży nie mają juz ochoty (i pewnie czasu...) na Szkołę Rodzenia?

reklama
Witam się dziewczyny o poranku, oczywiście z pracy i z kubkiem kawy ;-)
Kerna a co byś chciała ubrać synkowi na to weselicho?? Daj znac
Ja idę na wesele jutro, trochę niezręczny termin z racji żałoby no ale co zrobic... Przecież nie da się wszystkiego przesunąc. Ja swoją pociechę zostawiam u dziadków co by miec spokojny wieczór i sobie trochę pobrykac na parkiecie ;-)

witam sie porannie po nie przespanej nocy z powodu bólu gardła...już robię se nawet płukanki woda zsodą i rumianek ale narazie nie wiem jak bo dopiero pierwszy raz płukałam fuj obrzydliwe :( i mam such strasznie w gardle :( dlatego tak boli....może jakaś porada na suche gardło????????????
miłego dnia :)

ssam tantum verde i w płynie,ssam tone holsów i dalej susz :(

Witam z rana.
Beti a może tak do lekarza. Dziś piątek masz dwa dni wolne przed sobą.
Pij siemię lniane. Możesz do 3 szklanek dziennie. Powoli małymi łyczkami. Jeśli piłaś coś z miodem to miód może podrażnić gardło ja miałam parę dni do tyłu to samo.

witajcie laseczki:)

troszkę podczytuje
ale czasu brak mi na wszystko
ruszyliśmy z budową i ciągle coś do załatwienia
urwanie głowy
gratuluję kopniaczków i wszystkich udanych wizyt:)

do miłego;-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!!!!!!!!
byłam dzisiaj na targach w Poznaniu i tak cały dzień jakoś przeleciał, teraz padam z nóg...jutro nadrobię zaległości i napiszę trochę...tylko jedna ważna sprawa....poczułam dzisiaj kopnięcie!!!!!!!!Wow tak się cieszę :-D:-D:-D I z tą ogromną radości a w sercu mówię wszystkim DOBRANOC!!!
gRATULUJĘ!!!!!!!1U NAS TEŻ ODCZUWALNE RUCHY OD JAKIEGOŚ TYGODNIA:):):)NIE PISAŁAM JEDNAK WCZEŚNIEJ, BO NIE MIAŁAM PEWNOŚCI, CZY TO DZIDZIA, CZY COŚ PO ŻOŁĄDKU MI JEŹDZI, ALE TERAZ WIEM, ŻE TO JEDNAK CZUĆ JUZ DZIDZIUSIA:):):)
hejka mamusie!!
a mnie cos zlapalo w lewe biodro i w pinechce nie wiem czyzby to nie rwa kurszowa!!
bo jak czytalam w necie o obiawach to mam identyczne!!
jutro ide do lekarza bo starsznie boli i chodzic nie moge-nic nie moge jak mnie bol w udzie zlapie!!
jeszczce mi tego cholera brakowalo:/
Zaraz prysznic wezmei ide lezec,chociarz jak i leze to boli:/zadna pozycja nie pasuje :/
a poza tym bolem czuje sie swietnie zjadlam kolacje makrele wedzona pycha!!
milego wieczorku i do jutra mamusie!!

NO MI DZIDZIA TEŻ GDZIEŚ UCISKA I OKOLICE RWY BOLESNE:(

Witam wieczornie - ja po zalatanym dniu. Dzis suknia wygladala cudnie :) Proba generalna jak to nazwaly krawcowe przesuneła się na poniedziałek , ale to nic bo dziś widziałam jak wygląda i jestem szczęśliwa. Ale za to mi teściowa tak ciśnienie podniosła i mojemu ,że szok. Niby błacha sprawa ale jednak mnie wkurzyła. Mianowicie kupiła sobie na nasz ślub sukienke jakąś w takim samym kolorze jak moja w dodatku bedzie miała ecru bolerko i ecru buty. Więc jak to usłyszeliśmy to ja się najpierw śmiałam ,a póżniej wkurzyłam że to w końcu mój ślub i po co kopiuje moją kreacje. A mój się tak na nią wkurzył ,że chce zwrócić na siebie uwage ,a to my jesteśmy w tym dniu najważniejsi i się "pogryźli". Pierwszy raz mnie wkurzyła i to odrazu w takiej sprawie. ;/
NIE MARTW SIĘ KOBRA TO ŚŁIADCZY O BRAKU DOBRYCH MANIER NIE TWOICH, A TEŚCIOWEJ, WIADOMO, ŻE ISNIEJE NIEPISANA R EGUŁA, ŻE BIEL I JAŚNIUTKIE KOLORY DLA PANNY MŁODEJ ZAREZERWOWANE:)
U mnie również dzień do D!!!!:no::no:..mój mąż miał jutro wracac z Anglii na stałe do mnie i dzidziusia i co?? I wczoraj wybuchł wulkan w Islandii i wszystkie lotniska pozamykane!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...że też nie miał kiedy ehhh..:no:
Mam jeszcze malutką nadzieję, bo loty są odwołane do jutra rana, a mój M. ma wylot o 14-ej..może się jednak jutro zobaczymy..
MOŻE JEDNAK OTWORZĄ:):)

Witam z rana.
Beti a może tak do lekarza. Dziś piątek masz dwa dni wolne przed sobą.
Pij siemię lniane. Możesz do 3 szklanek dziennie. Powoli małymi łyczkami. Jeśli piłaś coś z miodem to miód może podrażnić gardło ja miałam parę dni do tyłu to samo.

nie nie piłam nic z miodem bo wyczytałam że podrażnia a do lekarze juz dzis się nie dostanę bo trzeba sie wczesniej rejestrować nie ma tragedi mam tylko katar i ten cholerny ból gardła taki dziwny że bardziej powiedziałabym że bardzo suche te gardło i stąd ten ból bo nawet jak przełykam to az tak bardzo nie boli...nie mam goraczki teraz mam temp 36.5 więc do lekarza się nie wybieram no chyba że rozłoży mnie przez wewekend to będe musiała....

Dzien dobry , jak wczoraj wrocilam od lekarza to bylam tak zmeczona , ze padlam jak mucha, wydaje mi sie ze nerwy puscily. Wiec z fasolem wszystko ok, serduszko bije mocno, tygodniowo na 17 tydz. i 6 dzien, nast. wizyta za tydzien i mam kontrolowac cisnienie 3x dziennie, bo mam ciut za wysokie i jezeli bedzie takie dalej to byc moze dostane leki
Dziewczyny czy jak pojde i poprosze w przychodni, to panie beda mi mierzyc cisnienie? bo nie mam cisnieniomierza a z kaska tez nie za bardzo , zeby teraz kupic

reklama
Dzien dobry , jak wczoraj wrocilam od lekarza to bylam tak zmeczona , ze padlam jak mucha, wydaje mi sie ze nerwy puscily. Wiec z fasolem wszystko ok, serduszko bije mocno, tygodniowo na 17 tydz. i 6 dzien, nast. wizyta za tydzien i mam kontrolowac cisnienie 3x dziennie, bo mam ciut za wysokie i jezeli bedzie takie dalej to byc moze dostane leki
Dziewczyny czy jak pojde i poprosze w przychodni, to panie beda mi mierzyc cisnienie? bo nie mam cisnieniomierza a z kaska tez nie za bardzo , zeby teraz kupic

wiesz powiem Ci że moja mama jak musiała mierzyć ciśnienie codziennie to szła normalnie do przychodni i jej mieżyli z tym że ona musiała mierzyć tylko rano u ciebie widzę 3 razy dziennie no ale jak masz blisko do przychodni to idż zapytaj napewno będziesz miała możliwość :) a i wielkie gratki udanej wizyty :)

jeju teraz jakis wulkan wybuchł wstrzymali wszystkie samoloty nawet u nas...matko co się dzieje ....

Do góry