reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam wieczornie - ja po zalatanym dniu. Dzis suknia wygladala cudnie :) Proba generalna jak to nazwaly krawcowe przesuneła się na poniedziałek , ale to nic bo dziś widziałam jak wygląda i jestem szczęśliwa. Ale za to mi teściowa tak ciśnienie podniosła i mojemu ,że szok. Niby błacha sprawa ale jednak mnie wkurzyła. Mianowicie kupiła sobie na nasz ślub sukienke jakąś w takim samym kolorze jak moja w dodatku bedzie miała ecru bolerko i ecru buty. Więc jak to usłyszeliśmy to ja się najpierw śmiałam ,a póżniej wkurzyłam że to w końcu mój ślub i po co kopiuje moją kreacje. A mój się tak na nią wkurzył ,że chce zwrócić na siebie uwage ,a to my jesteśmy w tym dniu najważniejsi i się "pogryźli". Pierwszy raz mnie wkurzyła i to odrazu w takiej sprawie. ;/
sylwia781122 to mnie troche podniosłaś na duchu 
85justyna a ja myślę ,ze właśnie będziesz dobra mama bo świadczy o tym chociażby fakt ze już się martwisz o przyszłość maleństwa ,ze chcesz dla niego dobrze ,a gdybyś była złą mama to nawet by ci nie przyszło do głowy żeby się martwic bo miałabyś to wszystko w nosie. Wiec głowa do góry <tulasek>
beti14011984 - doskonale Cie rozumiem bo ja tez nie lubię jeść sama ale to od małego zawsze musiał ktoś przy mnie być bym ładnie jadła :)
przyszla_mama81 – ja mam podobne problemy z biodrem też jak mnie boli tak solidniej to nawet usiedzieć się nie da. Ja idę prywatnie do ortopedy niestety dopiero 26. Jednak już jestem przyzwyczajona do bólu. Jakieś 3 lata walczyłam z chorym kolanem więc jak mnie boli na codzień delikatniej to już nawet nie zwracam uwagi. Dopiero mi ginka strachu narobiła jak mi powiedziała ,że to może być powód bym miała cesarkę , to czym prędzej poszłam się zapisać do ortopedy. Jednak oni się znają i powiedzą co robić.
No nic w ramach relaksu ide zjeść lody truskawkowe i arbuza :)

reklama
Spanie (czy nawet leżenie) na plecach jest już niemożliwe, bo czuję straszny dyskomfort w brzuchu - zostają mi więc tylko dwa boki, ale od niedawna bolą mnie biodra po całej nocy; próbuję spania z poduszką między nogami (wyczytane w książce, ale nie zawsze pomaga).
Nie wspomnę nawet o tym, że zaczynam mieć problemy z takimi sprawami jak pedicure czy nawet zakładaniem/zdejmowaniem skarpetek ;) depilacją tu i ówdzie... strasznie szybko się też męczę, czymkolwiek, mam też zawroty głowy, ale to kwestia ciśnienia.
Za miesiąc czeka mnie glukoza z obciążeniem :baffled: ale cóż, można znieść to wszystko, po to żeby później tulić dzieciątko w ramionach... :tak:

Pozdrawiam Was wszystkie :-)

Ja mam dokladnie to samo. O lezeniu na plecach moge zapomniec, bo brzuch na maxa mnie ciagnie. Mam szczescie, ze mam wielki brodzik pod prysznicem - wiec siadam w nim po turecku (o dziwo, bardzo mi wygodnie w takiej pozycji)hehe i moge sie dobrze umyc i wydepilowac.. ale co bedzie pozniej, to ja nie wiem..

Magi - ja myslalam, ze Ty jestes blondynka - chyba ciagle wydaje mi sie, ze ta dziewczyna z avatara to Ty. A tu prosze - piszesz, ze jestes brunetka :-)

ps. w zwiazku z niskim poziomem zelaza kupilam dzis sok z burakow - dżizas, jaki niedobry..

Ostatnia edycja:
Witajcie!!!
Nareszcie w domku po dłuuuuuuuuuuuuuugim dniu w pracy. Ale jestem wykończona....
Teraz tylko prysznic, ząbki i lulu :))) Nie mam nawet siły na czytanie zaległości- nadrobię jutro ;)
Miłej nocki i do juterka :)

Witam sie wieczornie, wow ale naskrobalyscie.
Justyna przestan myslec ze bedziesz zla matka, bedziesz najlepsza na swiecie-zobaczysz

Dziewczyny dzisiaj caala noc bolala mnie prawa nerka (lub okolice nerki).Pamietam ze ktoras z Was cos juz o nerkach kiedys pisala,ale szanse na odnalezienie wsrod tylu postow sa nikle.Co to moze byc ??? Odczekac czy isc do lekarza ??? A moze jakies ziolka ?????
Ja mialam w ciazy w 20 tyg Nierenstau( nie wiem jak to po polsku) tez prawa nerka, lezalam 2 dni w szpitalu podawano mi tylko buscopan- czopki i musialam wypic dziennie 3-5 l wody.
A tak wogole to tez mnie meczy budzenie sie w nocy tak ok 3 i tak sie mecze do 6 ej i pozniej dopiero zasypiam - straszne to jest .
No i do slubu i wesela pozostalo tak malo - juz stres nas dobiega - jej zeby to juz bylo za 2 tyg i na luzie:-)
Milego dzionka :-)
Wiesz ja tez tak mialam , budzilam sie w nocy i nie moglam 3-4 h usnac, u mnie jeszcze bylo takie laskotanie ciala w srodku zrobilam bad krwi pod wzgledem kwasu foliowego i bylo go za duzo, po odstawieniu kwasu fol. te objawy prawie ustaly.

witajcie dziewczynki....... humorek poprawiony bo slonko wyjrzalo i przygrzalo od rana :) dzisiaj mijaja 2 tyg od Amnio jeszcze tydzien jeziu nie moge uwierzyc ze tak szybko zlecialo.......
Ja tez czytalam na forach i ta duza Nt jeszcze nic niznaczy wiekszosc dzieci byla calkowicie zdrowa. Tak bedzie tez u Ciebie 100%
Marietta, ja w pierwszej ciąży tez miałam anemię i powiem ci że teraz też się tego spodziewam, bo to normalka w ciąży. Nie znam osobiście kobiety, któraby nie miała...
pobierzesz miesiąc żelazo i będzie oki
No to ja jestem wyjatkiem bo moja hemoglobinka caly czas 15-16.

Cześć dziewczyny!!!!!!!!
byłam dzisiaj na targach w Poznaniu i tak cały dzień jakoś przeleciał, teraz padam z nóg...jutro nadrobię zaległości i napiszę trochę...tylko jedna ważna sprawa....poczułam dzisiaj kopnięcie!!!!!!!!Wow tak się cieszę :-D:-D:-D I z tą ogromną radości a w sercu mówię wszystkim DOBRANOC!!!

reklama
Cześć dziewczyny!!!!!!!!
byłam dzisiaj na targach w Poznaniu i tak cały dzień jakoś przeleciał, teraz padam z nóg...jutro nadrobię zaległości i napiszę trochę...tylko jedna ważna sprawa....poczułam dzisiaj kopnięcie!!!!!!!!Wow tak się cieszę :-D:-D:-D I z tą ogromną radości a w sercu mówię wszystkim DOBRANOC!!!
Wielkie gratulacje!!!!!!! Cudowne wrażenie!
J też czuje, ale nie codziennie!
Mnie sie wszystko poprzestawiało - w dzień śpie, w nocy czuwam! haha

Do góry