reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
witam mamuśki w ten piękny dzień :-) zaraz zabieram się za sprzątanie do końca co miałam robić wczoraj ale nie miałam sił :-) a dziś słonko odrazu chęć do życia :-)

jolami ja nigdy nie pytam jak z ciśnieniem ostatnio miałam 134 na 95 ale to norma u mnie bo zawsze się stresuję przed wizytą i lekarz nie mówił nic że za wysokie czy coś...
trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty :tak: będzie dobrze dziewczynki :tak:musi być...
kerna na pewno z dzieciaczkiem jest wszystko w porządku..poprzednia wizyta była poświęcona twojej szyjce a teraz napewno zobaczysz maluszka całego i zdrowego :tak:
mówicie o komodach...fajna ta ratanowa pasowałaby nam do łóżka w sypialni ale musiałąby być jasna bo w szafie to my we 2 się nie mieścimy a gdzie jeszcze rzeczy maluszka :szok: a niby ta szafa taka wielka heheh....tak jak pisałam my dzieciaczka będziemy mioeli z nami w sypialni bo nie mamy miejsca na pokoik dziecięcy :-(niestety uroki kawalerki:no: no ale potem pomyślimy o zamianie na większe :-)
pogoda piękna no ale na południu ma nawet być 20 stopni :-) dziewczyny zazdroszczę takiej temperatury :tak:

ok jeszcze mam takie pytanko zawsze był koło czytanego postu taki plus co sie zaznaczało post żeby na niego odpowiedzieć a teraz nie mam tego znaczka nie mogę zaznaczyć i ciężko mi zapamiętać co która napisała :no:

życzę miłego dnia a pewnie w taką pogodę będzie...ja zabieram się za ruszenie tyłka z łóżka ;-) ale będę zaglądać :-D

Witam.
Pogoda cudowna. Usiadłam na chwilkę poczytać i się rozluźnić. Zaraz szykuję się na badania.
Co do waszego jadłospisu podziwiam was za apetyt. A i dobrze czasem poczytać co dobrego gotujecie. Bo z podpowiedzi można samemu skorzystać. Mam małe pytanie czy któraś pytała lekarza jaki powinien być nasz puls w czasie ciąży. Ja jakoś o tym zapomniałam. Ale dziś badania a jutro do swojego lekarza więc zapytam.
Miłego dnia.

Wiesz, co ja nie wiem jak to jest z tym pulsem.. ale za kazdym razem podczas wizyty i pomiaru mam mega wysoki ( z wrazenia zapewne ) tak, ze pod koniec wizyty babeczka mierzy mi puls jeszcze raz hehe i zwykle jest juz mniejszy. Ja mysle, ze puls generalnie powinien byc, taki jaki przed ciaza.

Witam porannie przy herbatce:) W nocy kiepsko spałam, gdzies przeczytałam o kubku melisy na noc, zeby miec przespana noc. Nie wiem czy tak jest faktycznie :confused:
Dzisiaj czeka mnie dzien sprzatania i popoludniu na uczelnie na wyklad wiec pewnie nie zajrze do Was dzisiaj juz:/
Co do chrzestnych to my mamy juz pewne typy, ale ostatecznie wybierzemy pozniej:happy2:
Miłego dnia dziewczyny:)

:-) Dzien dobry dziewczynki!
Witam was po mojej 10 dniowej przerwie, wypoczelam sobie, przyjechala tez moja mamusia i jak to ona dogadzala mi jak mogla :-)
Przeczytalam wczoraj to wszystko co pisalyscie, witam nowe mamusie ktore pojawily sie na watku ciesze sie z pierwszym ruchow dzidziusiow, moje tez zaczynaja brykac i jestem pewna tak na 90% ze to one :tak: milego dnia dziewczynki ja sie biore powoli za ogarniecie domu bo masakra co ten moj amorus tu narobil heheh

Sylwia a Ty gdzie dokładnie bo widze Gdynia/Reda ja Maly kack Gdynia to spacerki wspólne sie szykują :))
No ja teraz mieszkam juz w Redzie ale na spacerki to jak najbardziej
ja dzisiaj tez na wizycie mialam przy pierwszym badaniu cisnienie 155/74 i babka sie pyta co ja tak szaleje , wiec mierzyla mi 2 raz po 10 minutach i juz bylo normalne, ja sie nawet stresuje wizyta u okulisty

A to nie daleko... jak bedziesz robic karpatke kolejny raz to moze Cie odwiedzę.... :)
mi jeszcze ani razu niemierzyli cisnienia.. hmmm powinnam sięupomniec na nast wizycie?

Ostatnia edycja:
karolinkare mi się wydaje że to standardowe badanie, co jeśli byłoby za wysokie i nie zmierzone w porę????
Zawsze możesz zakręcić że źle się czujesz, masz kołatania serce i czy mogliby ci ciśnienie zmierzyć.
Ale tak w ogóle bez pytania powinni.

Cześć znowu. Byłam na bazarku kupić malemuczapeczkę i znajoma sprzedała mi cudną wiosenną czapcie za 10zł:tak::tak: także zaoszczędziłam:-)
Co do pulsu to dokłądnie nerwy podczas wizyty zmieniają wartosci. W szpitalu miałam 90/50 a jedna laska 80/40:-D:-Da zawsze mam 120/70 i zwykle też w badaniu tak mi wychodzi. Chyba tętno się nei zmienia w ciąży:tak:
Co do chrzestnych........u mnie wielkazagadka nie mamy typów i długo nie znajdziemy. ale dużo by gadać:zawstydzona/y:
Calineczka witaj ponownie:-)

reklama
witam dziewczyny pisałyście o chrzestnych my już właściwie mamy wybranych stwierdziliśmy że weźmiemy znajomych moją przyjaciółkę i męża przyjaciela ja niestety nie mam rodzeństwa a kuzynostwo raczej odpada a męża brat jest raczej nie za bardzo odpowiedzialny do takiej roli

Do góry