reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

gaja no myślę że to dobre rozwiązanie, bo i szef nie zostanie na lodzie a i Ty dasz radę jeszcze chwilkę ;-) Mi się na razie na L4 nie spieszy, szczerze mówiąc mam nadzieję że nie będę musiała iśc. Chcę iśc na wakacje dopiero ale tylko dlatego że nie mam co zrobic z synkiem bo nasza niania w wakacje nie może przychodzic a nie chcę nikogo nowego poszukiwac. Więc te dwa miesiące przed porodem posiedzę w domku z synkiem:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !

Baniaminko, cieszę się z Twoich dobrych wieści :-)

Kerna, trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.

Ja ostatnio mało się udzielam, bo moje dziecko ciągle wyje, z grzecznego chlopczyka zrobił się taki mazgaj, że powoli tracę do niego cierpliwość. Całe dnie spędzamy na dworze, bo tylko tam daje się z nim jakoś wytrzymać... Teraz specjalnie uśpiłam go w domu,żeby móc zobaczyc co u Was słychać.
Ale pogoda superaśna, aż chce się żyć :-)

Czytałam Was ale w sumie nie wiele sie działo i nie było o czym pisać :-)
Ja z początku września ( pytanie czy nie zdaże jeszcze na sierpień ) ale ruchów to jeszcze nie czuję :no: przynajmniej cięzko jest mi odróznić to co sie dzieje w brzuchu z powodu jelit a ruchy a dziecka podobno nie da się tego pomylic więc czekam na wyrazne znaki od dzidzi:-)

dostałam wyniki badań prenatalnych jest ok :-):-)a w piatek na kolejną wizytę idę i może juz powie czy chlopak czy dziewczyna:-)

gaja23 my tez będziemy kupowac komode dla dziecka i na to przewijak
juz nie moge sie doczekać :-)

Kupiłam dwa pasy ciązowe świetna sprawa dla spodni niedopietych
bo moge chodzic w tych sprzed ciązy i normalne bluzki

ale i tak jedne ciązowe z tym śmiesznym pasem z materialu kupilam na allegro i poslzy do skrocenia bo ja kurdupelek jestem

w domu sie smieja , ze pod koniec będe szersza niż dluzsza:-D:-D

kasialle właśnie tak planuję zrobić jak pisałas z pracą:-)
A wczoraj pierwszy zakup dla dziecka, mała komoda z 4 ratanowymi szufladami tylko na potrzeby maleństwa;-)

A ja Jaśka rzeczy juz przeniosłam do jego pokoju i komoda w sypialni też czeka juz na maleństwo :-))) zaraz wskakuje na imiennik w poszukiwaniu imion, bo coś tym razem nie mozemy się zdecydować. Wczesniej od razu było wiadomo, że Jasiekm a teraz nic nam się nie podoba.

Witam.
Pogoda cudowna. Usiadłam na chwilkę poczytać i się rozluźnić. Zaraz szykuję się na badania.
Co do waszego jadłospisu podziwiam was za apetyt. A i dobrze czasem poczytać co dobrego gotujecie. Bo z podpowiedzi można samemu skorzystać. Mam małe pytanie czy któraś pytała lekarza jaki powinien być nasz puls w czasie ciąży. Ja jakoś o tym zapomniałam. Ale dziś badania a jutro do swojego lekarza więc zapytam.
Miłego dnia.

reklama
Do góry