reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
witam mamuśki w ten piękny dzień :-) zaraz zabieram się za sprzątanie do końca co miałam robić wczoraj ale nie miałam sił :-) a dziś słonko odrazu chęć do życia :-)

jolami ja nigdy nie pytam jak z ciśnieniem ostatnio miałam 134 na 95 ale to norma u mnie bo zawsze się stresuję przed wizytą i lekarz nie mówił nic że za wysokie czy coś...
trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty :tak: będzie dobrze dziewczynki :tak:musi być...
kerna na pewno z dzieciaczkiem jest wszystko w porządku..poprzednia wizyta była poświęcona twojej szyjce a teraz napewno zobaczysz maluszka całego i zdrowego :tak:
mówicie o komodach...fajna ta ratanowa pasowałaby nam do łóżka w sypialni ale musiałąby być jasna bo w szafie to my we 2 się nie mieścimy a gdzie jeszcze rzeczy maluszka :szok: a niby ta szafa taka wielka heheh....tak jak pisałam my dzieciaczka będziemy mioeli z nami w sypialni bo nie mamy miejsca na pokoik dziecięcy :-(niestety uroki kawalerki:no: no ale potem pomyślimy o zamianie na większe :-)
pogoda piękna no ale na południu ma nawet być 20 stopni :-) dziewczyny zazdroszczę takiej temperatury :tak:

ok jeszcze mam takie pytanko zawsze był koło czytanego postu taki plus co sie zaznaczało post żeby na niego odpowiedzieć a teraz nie mam tego znaczka nie mogę zaznaczyć i ciężko mi zapamiętać co która napisała :no:

życzę miłego dnia a pewnie w taką pogodę będzie...ja zabieram się za ruszenie tyłka z łóżka ;-) ale będę zaglądać :-D

Witam.
Pogoda cudowna. Usiadłam na chwilkę poczytać i się rozluźnić. Zaraz szykuję się na badania.
Co do waszego jadłospisu podziwiam was za apetyt. A i dobrze czasem poczytać co dobrego gotujecie. Bo z podpowiedzi można samemu skorzystać. Mam małe pytanie czy któraś pytała lekarza jaki powinien być nasz puls w czasie ciąży. Ja jakoś o tym zapomniałam. Ale dziś badania a jutro do swojego lekarza więc zapytam.
Miłego dnia.

Wiesz, co ja nie wiem jak to jest z tym pulsem.. ale za kazdym razem podczas wizyty i pomiaru mam mega wysoki ( z wrazenia zapewne ) tak, ze pod koniec wizyty babeczka mierzy mi puls jeszcze raz hehe i zwykle jest juz mniejszy. Ja mysle, ze puls generalnie powinien byc, taki jaki przed ciaza.

Witam porannie przy herbatce:) W nocy kiepsko spałam, gdzies przeczytałam o kubku melisy na noc, zeby miec przespana noc. Nie wiem czy tak jest faktycznie :confused:
Dzisiaj czeka mnie dzien sprzatania i popoludniu na uczelnie na wyklad wiec pewnie nie zajrze do Was dzisiaj juz:/
Co do chrzestnych to my mamy juz pewne typy, ale ostatecznie wybierzemy pozniej:happy2:
Miłego dnia dziewczyny:)

:-) Dzien dobry dziewczynki!
Witam was po mojej 10 dniowej przerwie, wypoczelam sobie, przyjechala tez moja mamusia i jak to ona dogadzala mi jak mogla :-)
Przeczytalam wczoraj to wszystko co pisalyscie, witam nowe mamusie ktore pojawily sie na watku ciesze sie z pierwszym ruchow dzidziusiow, moje tez zaczynaja brykac i jestem pewna tak na 90% ze to one :tak: milego dnia dziewczynki ja sie biore powoli za ogarniecie domu bo masakra co ten moj amorus tu narobil heheh

Sylwia a Ty gdzie dokładnie bo widze Gdynia/Reda ja Maly kack Gdynia to spacerki wspólne sie szykują :))
No ja teraz mieszkam juz w Redzie ale na spacerki to jak najbardziej
ja dzisiaj tez na wizycie mialam przy pierwszym badaniu cisnienie 155/74 i babka sie pyta co ja tak szaleje , wiec mierzyla mi 2 raz po 10 minutach i juz bylo normalne, ja sie nawet stresuje wizyta u okulisty

A to nie daleko... jak bedziesz robic karpatke kolejny raz to moze Cie odwiedzę.... :)
mi jeszcze ani razu niemierzyli cisnienia.. hmmm powinnam sięupomniec na nast wizycie?

Ostatnia edycja:
karolinkare mi się wydaje że to standardowe badanie, co jeśli byłoby za wysokie i nie zmierzone w porę????
Zawsze możesz zakręcić że źle się czujesz, masz kołatania serce i czy mogliby ci ciśnienie zmierzyć.
Ale tak w ogóle bez pytania powinni.

Cześć znowu. Byłam na bazarku kupić malemuczapeczkę i znajoma sprzedała mi cudną wiosenną czapcie za 10zł:tak::tak: także zaoszczędziłam:-)
Co do pulsu to dokłądnie nerwy podczas wizyty zmieniają wartosci. W szpitalu miałam 90/50 a jedna laska 80/40:-D:-Da zawsze mam 120/70 i zwykle też w badaniu tak mi wychodzi. Chyba tętno się nei zmienia w ciąży:tak:
Co do chrzestnych........u mnie wielkazagadka nie mamy typów i długo nie znajdziemy. ale dużo by gadać:zawstydzona/y:
Calineczka witaj ponownie:-)

reklama
witam dziewczyny pisałyście o chrzestnych my już właściwie mamy wybranych stwierdziliśmy że weźmiemy znajomych moją przyjaciółkę i męża przyjaciela ja niestety nie mam rodzeństwa a kuzynostwo raczej odpada a męża brat jest raczej nie za bardzo odpowiedzialny do takiej roli

Do góry