reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

gaja no myślę że to dobre rozwiązanie, bo i szef nie zostanie na lodzie a i Ty dasz radę jeszcze chwilkę ;-) Mi się na razie na L4 nie spieszy, szczerze mówiąc mam nadzieję że nie będę musiała iśc. Chcę iśc na wakacje dopiero ale tylko dlatego że nie mam co zrobic z synkiem bo nasza niania w wakacje nie może przychodzic a nie chcę nikogo nowego poszukiwac. Więc te dwa miesiące przed porodem posiedzę w domku z synkiem:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !

Baniaminko, cieszę się z Twoich dobrych wieści :-)

Kerna, trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.

Ja ostatnio mało się udzielam, bo moje dziecko ciągle wyje, z grzecznego chlopczyka zrobił się taki mazgaj, że powoli tracę do niego cierpliwość. Całe dnie spędzamy na dworze, bo tylko tam daje się z nim jakoś wytrzymać... Teraz specjalnie uśpiłam go w domu,żeby móc zobaczyc co u Was słychać.
Ale pogoda superaśna, aż chce się żyć :-)

Czytałam Was ale w sumie nie wiele sie działo i nie było o czym pisać :-)
Ja z początku września ( pytanie czy nie zdaże jeszcze na sierpień ) ale ruchów to jeszcze nie czuję :no: przynajmniej cięzko jest mi odróznić to co sie dzieje w brzuchu z powodu jelit a ruchy a dziecka podobno nie da się tego pomylic więc czekam na wyrazne znaki od dzidzi:-)

dostałam wyniki badań prenatalnych jest ok :-):-)a w piatek na kolejną wizytę idę i może juz powie czy chlopak czy dziewczyna:-)

gaja23 my tez będziemy kupowac komode dla dziecka i na to przewijak
juz nie moge sie doczekać :-)

Kupiłam dwa pasy ciązowe świetna sprawa dla spodni niedopietych
bo moge chodzic w tych sprzed ciązy i normalne bluzki

ale i tak jedne ciązowe z tym śmiesznym pasem z materialu kupilam na allegro i poslzy do skrocenia bo ja kurdupelek jestem

w domu sie smieja , ze pod koniec będe szersza niż dluzsza:-D:-D

kasialle właśnie tak planuję zrobić jak pisałas z pracą:-)
A wczoraj pierwszy zakup dla dziecka, mała komoda z 4 ratanowymi szufladami tylko na potrzeby maleństwa;-)

A ja Jaśka rzeczy juz przeniosłam do jego pokoju i komoda w sypialni też czeka juz na maleństwo :-))) zaraz wskakuje na imiennik w poszukiwaniu imion, bo coś tym razem nie mozemy się zdecydować. Wczesniej od razu było wiadomo, że Jasiekm a teraz nic nam się nie podoba.

Witam.
Pogoda cudowna. Usiadłam na chwilkę poczytać i się rozluźnić. Zaraz szykuję się na badania.
Co do waszego jadłospisu podziwiam was za apetyt. A i dobrze czasem poczytać co dobrego gotujecie. Bo z podpowiedzi można samemu skorzystać. Mam małe pytanie czy któraś pytała lekarza jaki powinien być nasz puls w czasie ciąży. Ja jakoś o tym zapomniałam. Ale dziś badania a jutro do swojego lekarza więc zapytam.
Miłego dnia.

reklama
Do góry