reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam przy porannej kawce ;-)
wróciła ochota na kawkę-jest dobrze :)

hastafrau...gratuluję Synusia ;-))
monia..gratuluję Córeńki ;-))

widzę że apatyt na lody dopisuje wielu mamusiom
u mnie to samo-a normalnie to nie przepadam ;-)

wczoraj na całego razem z Marcelkiem rozpoczęliśmy sezon placo-zabawowy:-)
jakiż mój synek szczesliwy na bujaweczkach,karuzelach i ślizgawkach
mamy tutaj niedalego taki duży plac z prawdziwego zdarzenia
hasaliśmy na całego
Samuel zakopał narty i sanki
a odkopał rower,rolki i deskorolke
i tez śmigał z kumplami całe popołudnie ;-)

ach wiosno..... jak ja Cie lubię :-)

ja również poproszę o namiary na NK na priv...;-)chętnie podam również swoje ;-)

w temacie kopniaczkow to ja już kilka razy czułam maleństwo;-)
jakie to cudowne uczucie.

reklama
Witam przy pieknej pogodzie i kawusi :) Dzisiaj zle spalam bo okazalo sie ze moj m wylaczyl w domu ogrzewanie bo uznal ze juz wiosna i ciepelko ,a ja marzlam i marzlam brrr ..... Dzisiaj mam sajgon w domu bo o swicie przyjechala brygada "dachowcow" i przekladaja nam dachowki na dachu.
Co do zarzutow ze piszemy tylko o jedzeniu .... mnie to nie przeszkadza ,a mysle ze to i tak sie lada moment zmieni .Jutro 5 czy moze nawet 6 dziewczyn ma wizyty wiec tematy na forum beda zupelnie inne :)
A ze wrzesniowki to jakies zamkniete grono to BZDURA !!!! Czytajcie, piszcie, otworzcie sie na nas a zobaczycie ze wrzesnioweczki sa naprawde wspaniale !!!

MILEGO DZIONKA !!!

Cześć dziewczyny:-) Z tym gadaniem o niczym to ja też chciałabym czytać same ciekawe posty, fajnie by było jakby u każdej coś fajnego siędziało. No ale czasem jest też nudno:tak:
Ja dziś mam wizte u gin pierwszą po założeniu szwu i mam cholernego boja!! Szczególnie, że od wczoraj kłuje mnie szyjka i dzis od samego rana. Moja wyobraźnia nie zna granic. A potrafię sobie naprawde duużo wyobrazić..niestety. Wizyta dopiero na 19 poczekam sobie:sorry2:
A z przeziernoscią karkową to mi nikt jej nie mierzył:no::no: zobaczymy dzisiaj,:dry:

witam się dziewczyny
gaja może przygotujesz szefów do swojego zwolnienia? Może po wizycie naściemniaj że masz kiepskie wyniki i lekarz chciał wypisac zwolnienia, a że ty wiesz jaka jest sytuacja w firmie więc chciałabyś najpierw przeszkolic tą nową pracownicę żeby nie zostali na lodzie. Powinni zrozumiec.
pati ja też mam na podwórku taki plac zabaw,może mieszkamy gdzieś w okolicy ;) a prawda to że wiosna już zawitała, niestety nas trochę ominie gdyż całą rodziną chorzy, a synuś na atybiotyku więc musimy się najpierw wykurowac :(
trixi zgadzam się z Tobą jak nic się nie dzieje u żadnej to temat jedzenia jest mniam mniam ;) można pogadac o poważnych sprawach i o pierdołach dla odprężenia ;)
kerna wszystko będzie dobrze, wyobraźnia to swoją drogą ale bądź dobrych myśli, a z tą przeziernością to niestety już jest za późno, można ją zrobic do 13+6 dni więc napewno już ci nie pomierzą. Ale jak nic ginka nie mówiła to jest OK, moja też by nie zamieniła zdania gdybym jej nie wypytała i tylko powiedziała przeziernośc, oooooo poniżej 1mm więc wszystko OK. Na oko widziała, więc pewnie Twoja też gdyby zauważyła że jest nie tak to by ci powiedziała.

Ostatnia edycja:
kasialle nonie wiem sama, bo na ostatniej wizycie nawet jego samego nie zmierzyła:no: Popatrzyła, powiedziała dzidziuś żyje i ma wszsytko na miejscu, ale zajmię się twoją szyjka. Także na temat dzidziusia to niewiem nic:no::no:

Dziendoberek z rana

przy wodzie bo ja Pati jeszcze kawy nie toleruje..

No i musialam sie przeciez obudzic ,kurcze mam straszny problem,ale moje dziecko nie moze zupelnie przestac chodzic do przedszkola tylko dla tego ze mama jest w ciazy:-(

Wstalam z superasna opryszczka na buzi -to juz 4ta od kad jestem w ciazy:-(

Jeszcze nic nie zrobilam a juz jestem zmeczona ...a byla mowa ze drugi trymestr i wszystko mija ;-)

Powodzenia na wizytach :)

Olcia ja tez tak myslalm :) ale prawde mowiac dopiero od konca zeszlego tygodnia dostalam powera ! i sie zastanawiam czy to bardziej spowodowane jest cieplem i sloneczkiem za oknem czy to rzeczywiscie energia drugiego trymestru .

Cześć dziewczyny:-) Z tym gadaniem o niczym to ja też chciałabym czytać same ciekawe posty, fajnie by było jakby u każdej coś fajnego siędziało. No ale czasem jest też nudno:tak:
Ja dziś mam wizte u gin pierwszą po założeniu szwu i mam cholernego boja!! Szczególnie, że od wczoraj kłuje mnie szyjka i dzis od samego rana. Moja wyobraźnia nie zna granic. A potrafię sobie naprawde duużo wyobrazić..niestety. Wizyta dopiero na 19 poczekam sobie:sorry2:
A z przeziernoscią karkową to mi nikt jej nie mierzył:no::no: zobaczymy dzisiaj,:dry:
A mnie rozmowy o jedzeniu nie przeszkadzaja :-) Jednak moze rzeczywiscie ostatnio ich za duzo.
Kerna trzymam kciuki, na pewno wszystko bedzie w porzadku.
olcia23 ja kawy tez nie toleruje. Nawet zapach mnie drazni, pomimo ze nie mam jakis szczegolnych mdlosci.
Z tym zmeczeniem tez tak mam. Zastanawiam sie jak to wlasciwie jest, bo ja nadal zasypiam przed 22:-)
gaja glowa do gory i nie daj sie. A jak Cie nie bedzie pare dni, to nabierzesz sil, a reszta zauwazy, ze moze juz czas przeszkolic osobe na zastepstwo. Ja wzielam ostatnio sobie wolny piatek i mimo ze nie mialam czasu na odpoczynek, to i tak troche naladowalam bateryjki. Chociaz nie powiem, chetnie znowu zrobilabym sobie wolne. Pocieszam sie jednak, ze w przyszly czwartek bedziemy juz jechac do Polski i czekaja mnie 4 dni w rodzinnym domciu :-D
Dziewczyny mnie dzis tak bardzo boli glowa, az mi sie niedobrze robi. I jak tu wytrzymac caly dzien w pracy :wściekła/y:
Czy ktoras z was jezdzi w obecnym stanie na rowerze? Bo ja mam ochote. Po moim krwiaku moja pani doktor kazala mi zrezygnowac z aerobiku, ale wtedy jeszcze nic na temat roweru nie mowilysmy. Teraz wizyte mam dopiero po swietach i tak mysle, czy jakbym w weekend troszke pojezdzila, to czy z dzidziulkowi to nie zaszkodzi?
Ejj wylogowalo mnie w trakcie pisania postu:szok:
Milego wiosennego dnia

Oj z tym drugim trymestrem to chyba nie tak do końca :-( Ja też myślałam że będzie lepiej, a tu czasem mam takie napady :szok: Np. wczoraj miło się zapowiadał wieczór z mym Wężem, jakieś przytulanka, całuski, no to buch do wanny, balsamik i mycie zębów... i co??!! Buch przytulanko ale z kibelkiem :wściekła/y: I cały czar prysł i w ogóle wnerw :wściekła/y: I o, smakiem się obyło wrrrrrrrrrrr

kerna bo twoja szyjka była na tą chwilę najważniejsza ale z dzidźką napewno wszystko dobrze, na wizycie będziesz ła ją pooglądac i napewno ją pomierzą :tak: głowa do góry

reklama
Witam w środowy poranek :-)
Dziewczyny - trzymam kciuki za udane wizyty!!!

Byłam wczoraj na spotkaniu z cyklu "Mama rozmawia" prowadzonym przez Annę Maruszeczko z TVN. Gościem specjalnym była położna i pani z firmy sprzedającej urządenie do kontroli oddechu maleństwa. Spotkanie trwało 3 godziny i przebiegało w bardzo sympatycznej atmosferze. Dziewczyny zadawały dużo pytań odnośnie porodu: kiedy wiem, że to już; jakie mam prawa jako pacjentka na bloku porodowym i wiele innych. Nawet się nie spostrzegłam, kiedy minęły te 3 godziny.
Dziewczyny z Poznania i okolic - za miesiąc, a dokładnie 27.04 odbędzie się kolejne spotkanie. Tym razem gościem specjalnym będzie znany między innymi z programu Dzień Dobry TVN - "zaklinacz dzieci - Paweł Zawitkowski oraz ludzie prowadzący zajęcia, jak pomagać w rozwoju swojemu maluchowi. Myślę, że warto. Zgłaszać można się i więcej poczytać na stronie www.mamarozmawia.pl

U nas dziś słonecznie i ciepło - oby tak dalej.
Pozdrawiam życząc miłego dnia :tak:

Do góry