reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
to masz jak ja..a jak robisz ten placek???:rofl2: moze jutro u mnie będzie;-);-)
ja tez boje sie jak cholera mam na 16.15 wizytę:baffled::baffled::baffled:
ja chce córeczkę!!!!:-)

ja zrobiłam gulasz do niego wrzuciłam marchewke pokrojoną ,papryki po pół z każdej zielona czerwona żółta,no i dusiłam do miekkiego,zrobiłam zaklepke z mąki i wody żeby gulasz był gęsty żeby ten sos nie wylewał sie za bardzo no a na koniec dorzuciłam puszke kukurydzy konserwowej i wyłączyłam nie miałam ogórke konserwowego bo też wrzucam...no i oczywiśćie przypraw pełno my lubimy na ostro :) ale to według upodobań :)
no a placki normalnie ziemniaczane tylko takie większe no a na koniec polewam sosem czosnkowym :) mniam pycha najadłam sie jak nie wiem heheh...tzn.jak zawsze codziennie :)

a ja mam takie pytanko bo jest tu dużo mam które są w ciąży po raz kolejny czy miałyście robione pomiary miednicy przed porodem? jeśli tak to kiedy je wykonują? Dowiedziałam się o tym będą na oddziale położniczym na zajęciach akurat z grupką przyszłych lekarzy, lekarz mówił im,że przed porodem wykonuje się taki pomiar i jeśli miednica jest zbyt wąska, dają skierowanie na cesarkę.
:confused::confused::confused::confused: no ja kiedyś o tym też słyszałam..ale jakoś osobiście nie doswiadczyłam..i nie wiem czy w ogóle robią takie pomiary:dry:
Malgoś kciuki trzymam:tak:
A ja za 15 min jade do gina:tak::tak: stresssssssssssssssssssssss:sorry2:

no jasne, skierowanie na cesarkę przez zbyt wąską miednicę, to tylko teoria chyba!!
ja się borykałam z porodem 3 dni bo nie było postępu w rozwarciu szyjki i błagałam o cesarkę bo już nie miałam siły ale niestety to nie takie proste, przynajmniej u nas...
żadnych takich pomiarów nie miałam wykonywanych.

ja tak mialam,patrza najpierw okiem a potem takim specjalnym cyrlem mierza kilka kosci miedznicy- bolalo to jak cholera. porod nie postepowal, 10 godz, 1cm rozwarcia, dzidzia wysoko, jeden wymiar z 3 ten najwazniejzy ponizej normy- od razu CC, by nie doposcic do niedotlenienia...i wlanie porodu 3 dniowego:no:
niestety w wielu szpitalach wlanie trzymaja po 3 dni i czesto konczy sie to tragicznie:wściekła/y:
wiec to zalezy od szpitala, bo niektore sanastawione na porod naturalny pomimo ciezkich i nieodwracalnych konekwencji:crazy:

personel niesety w polsce nie odpowioada jeszcze w 100% za bledy medyczne,powoli sie to zmienia ale bardzo powoli:baffled:

a ja mam takie pytanko bo jest tu dużo mam które są w ciąży po raz kolejny czy miałyście robione pomiary miednicy przed porodem? jeśli tak to kiedy je wykonują? Dowiedziałam się o tym będą na oddziale położniczym na zajęciach akurat z grupką przyszłych lekarzy, lekarz mówił im,że przed porodem wykonuje się taki pomiar i jeśli miednica jest zbyt wąska, dają skierowanie na cesarkę.

TAK JEST, lekarze sa odpowiedzilani prawnie za przeprowadzony porod i ewentualne bledy, czesto kobiety "biodrzate" maja waska miednice , ktora uniemozliwi bezpieczny porod.
Wiec trzeba ie domagac tego badania, trwa tylko kilka minut a ie okazac,ze pord drogami natury nie bedzie bezpiecnzy ani dla matki ani dla dziecka i wtedy CC :)

kiedy robia takie badanie? przed porodem albo w trakcie.

Ostatnia edycja:
mammi ja też mam wizytę 18 tylko ciekawe czy mi zrobi teraz też USG fajnie ż masz filmik możesz sobie popatrzeć ja musiałam wogóle o zdjęcie prosić

reklama
mammi ja też mam wizytę 18 tylko ciekawe czy mi zrobi teraz też USG fajnie ż masz filmik możesz sobie popatrzeć ja musiałam wogóle o zdjęcie prosić

Nie miałam z tym problemu. Lekarz sam zrobił mi 5 zdjęć i nagrał filmik z całego badania.
Nawet nie myślałam że mój maluch w 12 tygodniu odprawia takie harce w brzuszku:tak:

Do góry