reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam nowa mamusie :) U mnie dzisiaj deszcz za oknem wiec troche dola podlapalam ,tak zupelnie bez powodu.Do dziewczyn ktore juz rodzily : podobno w drugim trymestrze dostaje sie "kopa" energetycznego (prawda to ??? ) -Ja juz sie nie moge na ta energie doczekac ,na razie to tylko len coraz wiekszy :) Milego dnia !!!
u mnie w 1 ciąży było cały czas tak samo, potem jednak musiałam brać Fenoterol i już po zabawie :( ale za to w drugiej nosiło mnie w II trymestrze czyli sprzątanie i szykowanie dla dzidzi bo potem znów Fenoterol i do widzenia z wysiłkiem :( teraz czekam na kniec I trym. bo mam nadzieję,że w końcu leń mnie opuści :) tak więc w większości przypadków II trymestr to kop energetyczny!!!!!!!!!!!!!!! Tylko czekać.......

Dziewczyny właśnie dostałam zaproszenie na jutro na bowling chyba mogę co? Kule ważą trochę ale ja tak lubię bowling a na dodatek nie chcę jeszcze mówić znajomym o ciąży...jak myślicie, mogę???

reklama
Witam przyszłe mamy!
Przyszłam się przywitać, bo też będę wrześniową mamą:)

witamy srdecznie nową mamusię :) super jest nas coraz więcej :)

Dzien dobry dziewczynki, jeju ja dopiero wstalam... co do snow to mnie tak dwa razy sie snila dziewczyka, dziewczynki, zobaczymy czy sie sprawdzi fajnie by bylo :-) ale jak beda chlopcy to tez bedzie super :tak: najwaznijesze zeby zdrowe byly lub zdrowi :tak: pozdrawiam wszytski dziewczynki i ide szukac na necie przepsiu na oponki bo tez mam smaka :-):-):-)

kochana super jakby była parka :) no ale fakt najważniejsze żeby były zdrowe :)

Dziewczyny podaje wam na watku kulinarnym moj sprawdzony przepis na oponki zawsze wychodza

och zaraz pedzę na wątek kulinarny zobaczę przepis...no ja uwielbiam oponki ale u nas w sklepie nie ma są tylko pączki i drożdżówki :(

no dziewuszki a ja posprzątałam cała chatke :) jeszce tylko przanie się wypierze to sprzątnę w łazience a w sypialni to jak mój mąż sie obudzi bo nie mam sumienia szumić mu nad głową odkurzaczem...to pewnie posprz ątam wieczorem bo jak sie najem obiadu to będę miała lenia :)

A ja juz dzis po rozmowie z szefostwem. Latwo nie bedzie i pewnie skonczy sie sadem. Ale mam ich gleboko gdzies. Niemcy to taki durny kraj dla bogatych. Bo jak jestes biedny , to cie nie stac na adwokata i nie mozesz sie wyklocic i takie przywileje jak chorobowe czy urlop. A pracodawcy to wykorzystuja.

Trixi ja mialam w 2 trym mega powera pracowalam po 10 h w sklepie. Ale teraz sie chyba na to nie zanosi. W 3 trym bylo juz troche gorzej bo maly nie spal w nocy i milam dzikie harce w brzuchu.

gaja, saraa nic się nie stresujcie szefostwem, będzie dobrze!! Ja też zamierzam pracowac do końca czerwca, bo w lipcu i serpniu niania która przychodzi do synusia nie może, prowadzi obozy konne, także na wakację zawsze kombinuję kogoś innego a teraz nie będę musiała no chyba że będę musiała leżec <tfu, tfu, tfu>. Także jeszcze 4 m-ce i L4 (mam nadzieję że nic nie będzie się działo).
gaja a u Ciebie nie ma żłobków od 6 m-ca??

Witam się u mnie słoneczko więc już 3 pranie się pierze :)
Do końca tego tygodnia przyleci moja siostra z Irlandii nie wiem dokładnie kiedy, bo to niespodzianka, ale pewnie będzie to czwartek lub sobota bo w te dni są loty do Polski :)
Już nie mogę się doczekać nie widziałam jej z 1,5 roku.Do tego zabierze swojemu mężowi córcię, która od lipca przebywa w Polsce, bo tatuś ją porwał z Irlandii.Już w grudniu do 21 miał ją oddać mojej siostrze tak Sąd nakazał a mała nadal w Polsce i siostra z policją i kuratorem sądowym zabierze niunkę i będą u nas kilka dni i polecą do swojego domku w Irlandii.Skaranie boskie z tymi naszymi mężami brrrrr
Już nie mogę się doczekać.Ahhhhhhhh zwłaszcza, że siostra z torbą ciuchów dla mnie przyleci a tam ciuchy są odjazdowe więc będę jak to mój T. mówi sexi mama hahahaha

witam mamusie ja wróciłam właśnie z badań znowu mam bakterie w moczy tabletki mi nie pomogły może troszkę dziś robiłam posiew moczu zobaczymy co wykaże a na poprawienie humorku kupiłam sobie dwie bluzeczki takie jakby koszulowe jest w nich dużo miejsca na brzuszek jedną z krótkim a drugą z długim rękawek nie mogę się doczekać kiedy je założe

witam kobietki:)
gratulacje dla nowej wrześnióweczki
ja też mam mega lenia ,nic mi sie nie chce :(
a mężowi obiecałam na obiad gołabki także nic mi nie pozostaje jak ruszyc tyłek i brac sie do roboty.
co do bakterii w moczu top ja też je miałam i przez cały tydzień objadam i opijam sie żurawiną w róznych postaciach,w piatek mam powtórne badanie moczu i zobaczymy czy ta żurawinka zdziałała cuda:)
uciekam robic gołąbki ale bede do was zaglądać

kasialle z tego co wiem to od roku do żłobka u nas przyjmują i tez problem z dostaniem się bo jest tylko jeden a dzieci multum:-( Za żłobek zapłaciłabym ok 300 zł natomiast niania z polecenia to z 600-800 zł, przy pensji 1200 zł odliczając 800 zł niani i 300 zł Olki przedszkola same widzicie jak mi się kalkuluje:no: A szef stwierdził że on z ledwością pół roku macierzyńskiego wytrzyma z kimś w zastępstwie (bo on nerwus jest):sorry2:

reklama
A ja mało podbudowana dziś,
szef jak pisałam szuka kogoś na zastępstwo z marnym jak na razie skutkiem:zawstydzona/y:
Do tego oni cały czas myślą że ja do końca ciąży będę pracować a po macierzyńskim wrócę do pracy:-( Ale ja zamierzam do roku z dzieckiem siedzieć żłobek tylko takie dzieci przyjmuje a na niańkę nie będzie mnie stać nawet jak wrócę do pracy:no: Zresztą powiedziałam że nie wiem jak w ciąży będę się dalej czuła to nie mogę potwierdzić że do końca w pracy będę:no: Zresztą od czerwca chciałam już iść na L4 bo potem dzieci wakacje i co ja z nimi zrobię przez te 2 m-ce???? Moja mama to nie wiadomo jak zareaguje muszę każdą opcję obstawiać:-(
oj no nieciekawie..ale szef musi wrzucić na luz i porzyjąć na klatę twoją decyzję..przecież wiadomo, że nie zawsze w ciąży się czujemy super fajnie:sorry2:

kochana super jakby była parka :) no ale fakt najważniejsze żeby były zdrowe :)

Takk byloby super, tylko ze moje to sa jednojajowe :) wiec bede dwie pannince albo dwoch kawalerow takich samych :)
o wow jednojajowe??????????? ale super!!!!!

Ja zaraz zabieram sięza paelle bo wczorajsza zapikanka znikła nawet nie wiem kiedy:-D a nie chcemi sie gotować...oj nie chce..słoneczko tak ładnie świeci:rofl2:

Do góry