reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam o poranku

Musialam zerwac sie z wyrka, bo strasznie burczalo mi w brzuchu. Noc mialam w polowie przespana, a sen poszatkowany czestymi wizytami do toalety :-(

Kasialle - mam dokladnie tak samo z tym ciagnieciem brzucha. Jesli za dlugo chodze, albo za mocno sie najem wtedy ciagnie mnie w dół i na boki. Wtedy juz tylko siedzenie lub lezenie pomaga. Mowilam o tym mojej gineolog, ktora powiedziala ze to więzadla macicy rozciaga się na tym etapie ciąży..

Asiek - gratuluje upragnionej drugiej coreczki :-)

Benjaminko - zgadzam sie z Toba odnosnie tego smutku pożalobnego. W sobotniej Wyborczej czytalam swietny wywiad z Agnieszka Holland o tym, co stalo sie z Polska w tej krotkiej chwili i musze przyznac, ze zgadzam sie z nia w 100 %:

"
Ale to wspólnotowe przeżycie wydaje mi się silne, ale jednocześnie płytkie. Bo w takim stanie uniesienia wygrywa pokusa, aby zamienić to wszystko w rodzaj melodramatycznego kiczu";

""Kiedy to, co piękne w przeżywaniu żałoby, zmienia się w kicz?
- Kiedy to, co było oceną człowieka, pod wpływem szantażu żałobnego zamienia się w tej oceny przeciwieństwo. Śmierć zmienia różne rzeczy, ale nie zmienia na przykład oceny politycznej wydarzeń, które miały miejsce wcześniej."

Jesli ktora z Was ma ochote jeszcze poczytac o żalobie ;-) To link do calego artykulu wklejam ponizej:
http://wyborcza.pl/1,97863,7780552,Smierc__ktora_wstecz_siegnela.html

MIŁEGO DZIONKA :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Małpka, Olgadom-sto lat,sto lat. Wszystkiego co tylko sobie wymarzycie ,a przede wszystkim zdrowych pięknych bobasów :-)

Kasialle-u mnie podobnie w pierwszej ciazy zero bóli-teraz bardzo często mam takie ciągnięcia,co też mnie dziwi,że teraz tak się rozciąga ta macica-a za pierwszym razem to co?:szok: Ale podobno to "normalne" i nie ma się czym martwić.

Ze skurczami u mnie spokój,ale myślę,że łykanie od początku Feminatalu (w którym tez jest magnez) się opłacało :tak:

cześć dziewczyny solenizantkom składam spóźnione życzenia :-)

a co do bólu brzucha to mnie też ciągnie na dole po bokach - nie wiem co to jest
a na skurcze łydek lekarz polecił mi aspargin 2 x dziennie - pomaga

witam wszystkie :-)

Sto lat dla slicznych solenizantek :)

Karolinkare wiem ze minuty ci sie dluza bo oczekiwanie jest najgorsze...trzeba sie uzbroic w cierpilwosc i byc dobrej mysli..

Dorotka.1 dziekuje :)

Przez ostatnie noce budza mnie skurcze lydek, postanowilam na wlasna reka wziasc sobie magnez bo te skurcze sa masakryczne wyje z bolu prawie ze. Wyczytalam na wloskich stronach int. ze magnez ktory sobie wybralalam biora rowniez kobiety w ciazy. Czy ktoras bierze magnez bez konsultacji z lekarzem? Bo ja przez to ze chodze panstwowo to co wizyte mam innego, i wk...wia mnie to ze kazdy mowi cos innego. Jedna babka powiedziala zeby brac sam kwas foliowy, druigi lekarz to samo bo wyniki z krwi sa super i nic mi nie potrzeba wiecej a trzecia zeby brac witaminy. Mowilam o moich skurczach jednemu to mnie olal, i nic nie przepisal... tylko ze wtedy to jeszcze byly takie niby skurczyk niby pierdniecie a teraz to masakra :) pozdrawiam

Mam ten sam problem łykam magnez taki na skurcze łydek po 1 tabletce i na razie mam spokój

Dzięki dziewczyny za życzonka!!:-D Idę dzisiaj na wizytę do ginka, cieszę się i boję jednocześnie, mam nadzieję, że wszystko oki!!Odezwę się jak wrócę!!
Ja też zaraz mykam do gina :)
Trzymam kciukaski
Pogoda super więc pewnie jeszcze wybiorę się na mały spacerek z T.

Witam Mamusie!
Czuje że karta spania sie wreszcie odwróciła, bo znowu śpie jak w 1 trymestrze tylko dwa razy wstaje siusiu.
Teraz zjem sobie śniadanko, wypije kawcie i będe czekać na rehabilitanta. Tylko nie mam pomysłu co zrobić z piersi kurczaka na obiad. Macie jakiś pomysł?

Witam ja wlasnie czekam na kosmetyczke :) Kasias mam nadzieje ze przynajmniej 4 wpadnie :) Dzis odrazu po kosmetyczce lece suknie przymierzac i sie stresuje bo brzucho mi rosnie teraz z dnia na dzien i boje sie ,ze sie nie zmieszcze w sobote w nia. Marja ,a jak u Ciebie pozostale przygotowania ok ? Milego dnia :)

reklama
Karolinkare trzymam kciuki nadal baaaaaaaaardzo mocno. Musi być dobrze i u was i u dorotki!!!

Korba każdą sukienke idzie jakoś lekko powiększyć. Najwyżej będziesz chodzić jak ja wyprostowana jak struna. Ja miałam szczęście że kupiłam sobie sukienke o rozmiar większą (zamiast 38 to 40 żeby było troszku luzu) bo dopadła mnie operacja i brzuchol miałam mocno obolały i spuchnięty. Tak że jak przyszło co do czego to gorset miałam wiązany przez brata i ojca a ja sie ściany trzymałam, mniej więcej jak w filmach to wyglądało. A dół, ta część co sie chowa pod gorset, była nie dopięta tylko tata ukrył w niej malusią agrafke. Nikt sie nie połapał że były jakieś przeróbki na szybko.

Do góry