reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Dziewczyny ja nie mam siły odpisywać - mam zjazd energetyczny:confused2: Najchętniej bym się położyła, dopiero co na chwilę od kompa mogę odejść:confused2: Aż maluch się buntuje i mnie kopie, widać za długo w pozycji siedzącej - juz mu się to nie podoba że matka brzucho gniecie;-)
gaja..
ja nie wiem na co Ty czekasz,ewidentnie potrzebujesz odpoczynku
idz kobieto na zwolnienie,bo padniesz w tym biurze niedługo
pomyśl o sobie i maleństwie i nie przejmuj się jak sobie poradzą
poradzą sobie -uwierz!

Moja córeczka ma 7 lat, a ja mam takie same rozterki jak ty! Dziecko na każdym etapie rozwoju potrzebuje uwagi rodziców. Boję się, że nie będę miała wystarczająco czasu na czytanie Małej książek, wspólne rozmowy i odrabianie lekcji. Mam tylko nadzieję, że jakoś to wszystko się ułoży!
ja miałam ten sam problem jak Marcelka rodziłam
Sami zaczął I klase i też miałam obawe ze będzie czuł sie w jakis sposób zaniedbany
na szczęście nie taki diabeł straszny
szybko sie zorganizujesz i zobaczysz na wszytsko Tobie czasu starczy
ja eż sie teraz obawiam jak to będzie z trójką
ale dam radę-musze dać!!!

jesli watek jeszcze istnieje to ja prosze o dostep i o link...

ja także

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja sie dowiedziałam z ulotki w gabinecie gina jak jeszcze sie staraliśmy i tak trafiłam na tą strone.
Fakt ceny są kosmiczne i to jest gigantyczna przeszkoda dla nas a także dla naszych znajomych. Może jak postaramy sie o 2dziecie za 4-5lat to będzie taniej.

Witam się i ja
Dorotko -trzymam mocno kciuki za dobre wieści...

U mnie dziś zimno jak pierun byłam w sklepie zoologicznym po szczotkę dla psa bo lnieje jak pierun i pół godziny wybierałam odpowiednią.
Psina zadowolona uwielbia szczotkowanie i odkurzanie odkurzaczem.
Na obiadek zrobiłam warzywa po chińsku z ryżem i piersią z kury T. zjadł 3 porcje szok tak mu zasmakowało a mi bardziej smakują orzeszki z biedronki o smaku pikantnej papryki mniam ha ha ha
Wczoraj u nas było słonecznie i wietrznie a ja miałam mega lenia i prawie cały dzień leżałam w łóżku.
Dziś mam powerka poodkurzałam dywan z psiej sierści i teraz umyję schody na dworze bo pełno na nich psich błotnistych odcisków łapek ehhh

pati26 no jeszcze troszkę muszę wytrzymać ale naprawdę ciężko mi.
Właśnie przywieźli towar z zagranicy i na szybkiego do 16 trzeba wysłać i kto ma WZ, zlecenia kurierowi itp wypisać - ja :confused2: Nie lubię tak na szybkiego robic bo potem kupa stresu czy aby na pewno z błedem cos nie poszło:zawstydzona/y: Na szczęście częśc mam wstępnie przygotowaną tylko zaksięgowac i zlecić w necie przesyłki

Co do organizacji przy dzieciach - ja tez jestem dobrej myśli, moje same soba się zajmą, lubia się razem bawic to tak źle nie będzie

Dziewczyny, zazdroszczę Wam tych kopniaków. Ja w pierwszej ciąży już na tym etapie czulam ruchy, a teraz nic-cisza...
Wczoraj byliśmy u znajomych, którym miesiąc temu urodził się synek i ta wizyta bardzo mnie zdołowała.. Znowu zaczęłam się martwić jak ja dam sobie radę z dwójką takich małych dzieci, szkoda mi starszego synka, że Dzidzia odbierze mu zbyt wiele mojej uwagi. Nie mogę przestać o tym mysleć :-(

Olga, ja tez mam ten dlemat,moja coreczka troche starsza od twojego malego, bedzie sajgon ale zdrugiej strony planowalam dac mojemu dziecku najwiekszy prezent- rodzenstwo, by nie czula tej samotnosci takiej jak ja,mam siostre 9lat starsza,ma ponad 41lat i mieszka jakies 12 tys km stad :sorry::sorry:kontakt fatalny wiec

roznice wieku bedziesz miala mala, ale na pewno dasz sobie rade,na pocztku z niemowleciem bedzie ciezko ale potem beda kompany do zabawy a milosci nie zabraknie dla 2 ki:-)

mamy malutkich dzieci - damy sobie rade!:-)poza tym jest tu nas na watku multimam wiekszosc:tak:

Ostatnia edycja:
ja tez sie denerwuje jak pogodze podwójne rodzicelstwo... zwłaszcza ze rodze we wrześniu a mała od wrzesnia idzie do przedszkola wiec czeka ja wiele zmian... przeraza mnie tez myls ze przy dobrych wiatrach na 3 dni bede musiała ja zostawic (poród) a ona jest tak za mna :((

reklama
Ale naskrobałyście....:tak:
Co do krwi pępowinej...to bardzo duży wydatek...ale gdzieś przeczytałam,ze można ją oddać na cele charytatywne-ale nie wiem czy to prawda....
Mamuśki wy chodziłyście czy będziecie chodzić do szkoły rodzenia....?????????
A wątek zamknięty jestem za....
Dziś troszku pozytywnie patrzę....ale martwie się.....
Wspieram mojego a on mnie....
Dorotka...daj znać jak juz będzie po wszystkim....
Dziewczyny dziekuje za wsparcie-to takie ważne dla mnie,aż słońce wychodzi:-)
Kerna gratuluję kopniaczków.....

Do góry