reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witajcie Dziewuszki:))):-):-):-)Ja właśnie wróciłam z zakupów:)))) kupiłam w Tajli spodnie z gumką :) są świetne polecam:)))
a Co tam u was??:rofl2:jak sampoczucie??

reklama
mówicie o strachu jak to przeżyja starsze dizeci...ja nie mam własnego ale córe mojego traktuje jak własną pomimo że ma swoja matko chodzi i powtarza mi że mnie kocha że jestem jej mamusia,nawet nieraz mówi do mnie mamo...no tak ale biedne dziecko miłości od matki nie ma to ja jej ja daję ... i wiecie co? jak dowiedziała się że będzie miała rodzeństwo to na poczatku była smutna nie chciała,mówiła mi ze jak sie urodzi to ja jej nie będe juz kochać,nie będemiała dla niej już tyle czasu,uwagi i poświęcenia...jezu jak mnie wtedy serce zabolało powiedziałam jej że tak samo ja jak i tata bedziemy kochać ja na równi z maleństwem :) jak narazzie zrozumiała tzn wydaje mi sie a co będzie potem to nie wiem ... trochę się boję ale wiem że nie odrzuce jej nigdy :) postaram się żeby było tak jak jest chociaż wiem że pewnie sie dużo zmieni ... ale nie zawiode jej bo kocham to dziecko :) jakby nie było to połowa krwi mojego ukochanego :)

Witajcie Dziewuszki:))):-):-):-)Ja właśnie wróciłam z zakupów:)))) kupiłam w Tajli spodnie z gumką :) są świetne polecam:)))
a Co tam u was??:rofl2:jak sampoczucie??

a pokaż foteczke spodenek :):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja odebralam dzis wyniki morfologii. Wszystkie wskazniki zdaja sie byc ok, oprocz jednego HCT. Norma jest 36.0/50.0 a u mnie jest nieco nizszy. Dokladnie 34.9. Wiem, ze obnizony moze byc zapowiedzia braku zelaza.. Nie wiem jednak, czy dla kobiet w ciazy nie ma jakis innych norm, czy ktoras z Was sie lepiej w tym orientuje? :-)

Ja odebralam dzis wyniki morfologii. Wszystkie wskazniki zdaja sie byc ok, oprocz jednego HCT. Norma jest 36.0/50.0 a u mnie jest nieco nizszy. Dokladnie 34.9. Wiem, ze obnizony moze byc zapowiedzia braku zelaza.. Nie wiem jednak, czy dla kobiet w ciazy nie ma jakis innych norm, czy ktoras z Was sie lepiej w tym orientuje? :-)

Nie wiem kochana czy są jakieś odrębne normy dla kobiet w ciąży ,jedz teraz dużo natki pietruszki ,szpinaku i innych produktów bogatych w zelazo ,ten niedobór jest mały ale jeżeli powtórzy ci się w badaniach to lekarz może ci przepisać żelazo w tabletach ja tak przynajmniej miałam w 2 ciązy!!!

Nie wiem kochana czy są jakieś odrębne normy dla kobiet w ciąży ,jedz teraz dużo natki pietruszki ,szpinaku i innych produktów bogatych w zelazo ,ten niedobór jest mały ale jeżeli powtórzy ci się w badaniach to lekarz może ci przepisać żelazo w tabletach ja tak przynajmniej miałam w 2 ciązy!!!

Dzieki! :-) Tak sobie własnie przeanalizowalam, ze malo jem czerwonego miesa.. A dobrze, ze mi o tym szpinaku przypomnialas :-)

Dzieki! :-) Tak sobie własnie przeanalizowalam, ze malo jem czerwonego miesa.. A dobrze, ze mi o tym szpinaku przypomnialas :-)

Ale szpinak nie ma az tak duzo zelaza, kiedys popelniono blad w badaniach i powielano go bardzo dlugo. Pozatym zawiera kwas szczawiowy , ktory utrudnia wchlanianie zelaza.Musisz jesc mieso ( najlepiej czerwone) , watrobke, kaszanke,czerwone buraczki, natke z pietruszki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry