M
Mysia618
Gość
Witajcie Dziewuszki)):-):-):-)Ja właśnie wróciłam z zakupów))) kupiłam w Tajli spodnie z gumką są świetne polecam))
a Co tam u was??jak sampoczucie??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie Dziewuszki)):-):-):-)Ja właśnie wróciłam z zakupów))) kupiłam w Tajli spodnie z gumką są świetne polecam))
Kasiona naprawde pozno , dopiero w czerwcu to prawie poltora miesiaca pozniej
prosze Ciebie nie strasz mnie bo ja juz wiecej dzieci nie chce miec... )
Ja odebralam dzis wyniki morfologii. Wszystkie wskazniki zdaja sie byc ok, oprocz jednego HCT. Norma jest 36.0/50.0 a u mnie jest nieco nizszy. Dokladnie 34.9. Wiem, ze obnizony moze byc zapowiedzia braku zelaza.. Nie wiem jednak, czy dla kobiet w ciazy nie ma jakis innych norm, czy ktoras z Was sie lepiej w tym orientuje? :-)
Nie wiem kochana czy są jakieś odrębne normy dla kobiet w ciąży ,jedz teraz dużo natki pietruszki ,szpinaku i innych produktów bogatych w zelazo ,ten niedobór jest mały ale jeżeli powtórzy ci się w badaniach to lekarz może ci przepisać żelazo w tabletach ja tak przynajmniej miałam w 2 ciązy!!!
Dzieki! :-) Tak sobie własnie przeanalizowalam, ze malo jem czerwonego miesa.. A dobrze, ze mi o tym szpinaku przypomnialas :-)
Ale szpinak nie ma az tak duzo zelaza, kiedys popelniono blad w badaniach i powielano go bardzo dlugo. Musisz jesc mieso ( najlepiej czerwone) , watrobke, kaszanke,czerwone buraczki, natke z pietruszki.