POwodzenia OBY dzidzia ladnie się ułozyła do mamusiWitam porannie Zaraz gonie do gina na 3 probe zmierzenia przyziernosci karkowej Jakos mam przeczucie ze znowu nic z tego nie bedzie ,ale za to zobacze moja fasolinke Milego dnia !
reklama
Witam dziewczyny!
Ale od wczoraj naprodukowałyście stron wątku
malgos83 tak, to moja pierwsza ciąża. A patrząc na Twój suwaczek to terminy porodu pewnie będziemy mieć bardzo zblizone
Mycha1 termin porodu mam wyliczony na 24 wrzesień.
Troszkę się wystraszyłam czytajac ostatnie posty. Ja za tydzień mam badanie usg. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Ale od wczoraj naprodukowałyście stron wątku
malgos83 tak, to moja pierwsza ciąża. A patrząc na Twój suwaczek to terminy porodu pewnie będziemy mieć bardzo zblizone
Mycha1 termin porodu mam wyliczony na 24 wrzesień.
Troszkę się wystraszyłam czytajac ostatnie posty. Ja za tydzień mam badanie usg. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
kerna
http://www.lauraziobro.pl
witam z rana. Czytam czytam i smutno mi się robi, że tyle stresu musicie dziewczyny przejść.
Karolinkare głowa do góy i myśl pozytywnie...przynajmniej maluszki się uspokoją, bo stres im nie służy. idź do inego gina...na pewno będzie wszystko dobrze!!!!
Marja bierz tabsy i będzie ok! dobrze, że tak to się skończyło!!
Witam nowe mamusie
A ja dziś ide na USG i powoli zaczynam się bardzo denerwować...wiem wiem że nie wolno.
Na szczęście mój M idzie ze mną i mały też bo nie mamy co z nim zrobić..mam nadzieję, że doktorka nie będzie miała nic przeciewko
A umnie dziś śnieg padał
A co Wy z tą fetą?? bo szukałam i nie mogłam się doczytać??
Karolinkare głowa do góy i myśl pozytywnie...przynajmniej maluszki się uspokoją, bo stres im nie służy. idź do inego gina...na pewno będzie wszystko dobrze!!!!
Marja bierz tabsy i będzie ok! dobrze, że tak to się skończyło!!
Witam nowe mamusie
A ja dziś ide na USG i powoli zaczynam się bardzo denerwować...wiem wiem że nie wolno.
Na szczęście mój M idzie ze mną i mały też bo nie mamy co z nim zrobić..mam nadzieję, że doktorka nie będzie miała nic przeciewko
A umnie dziś śnieg padał
A co Wy z tą fetą?? bo szukałam i nie mogłam się doczytać??
Ojojoj ale dużo się tu dzieje. A ja taka zabiegana, że nie mam czasu usiąść i poczytać. Z samego rana byłam na badaniach. Miałam robione USG. Dzidzia ślicznie rośnie, musiałam ją troszkę zdenerwować, żeby się ładnie ułożyła. Przezierność karkowa też w porządku. Tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam pomiar:/ Tak to jest jak się żyje nie w swoim kraju i ma się jeszcze czasem problemy z językiem. Myślałam, że dojrze później w książeczce, albo na usg a tu lipa. Nic takiego nie ma. No, ale pani doktor powiedziała, że na 70% dzidzia jest zdrowa (czyli tyle ile może dać badanie przezierności). Jeśli chce mieć więcej pewności muszę zrobić test potrójny. No i mam problem, bo nie wiem czy go robić. Czy w sumie to mnie uspokoi?
Trixi
Wrześniowka 2010 i 2011
Juz jestem po badaniach Kaska ulozyla sie prawidlowo do badania ,ale tylko na minutke Udalo sie zrobic przeziernosc NT 1,08 a wiec wyniczek cudo !Pozniej lekarz przelaczyl na 3D i dopiero sie zaczelo fasolka pokazala wszystko co potrafi - podskoki ,obroty,wsadzanie palucha do buzi - mowie wam slodziak taki ze az lza sie w oku kreci Zycze zeby i u Was tez tak bylo !!!
karolinkare nie denerwuj się na zapas choć łatwo komuś mówić:-( Ja dzis też mam badanie, jakoś nigdy mnie ta przezierność nie interesowała a teraz panikuję Choć wiem że w wielu przypadkach dzieci są zdrowe, jak nie w większości przypadków:-)
Wizytę mam dopiero na 17 więc zapewne jutro dam znać jakbym dzis już do kompa wieczorem nie zasiadła, bo cos ostatnio z kurami chodzę spać
A tak w ogóle zapomniałam wziąć śniadania, zostawiłam na szafce w kuchni i cos czuję że lekko nie będzie
Wizytę mam dopiero na 17 więc zapewne jutro dam znać jakbym dzis już do kompa wieczorem nie zasiadła, bo cos ostatnio z kurami chodzę spać
A tak w ogóle zapomniałam wziąć śniadania, zostawiłam na szafce w kuchni i cos czuję że lekko nie będzie
Witam z rana
mb_1 tak szczerze, ja mam zamiar zrobić tylko usg NT , więcej mi nie potrzeba, bo cóż to zmieni że zrobisz sobie jeszcze test potrójny, niepotrzebne nerwy i nic więcej, zresztą te testy niczemu nie służą zbytnio, co ma być to i tak będzie. Nasze dzidzie muszą być zdrowe i koniec Ja mam krwiak w macicy, też strasznie się boję, doszukuje się przyczyny i czy mi wogóle zniknie, czy dzidzia nie ucierpi... ale to niczemu nie służy, okaże się na poniedziałkowym badaniu. Staram się oszczędzać więc mam nadzieję, że wszystko jest si
Pozdrawiam i lecę zrobić sobie śniadanko
mb_1 tak szczerze, ja mam zamiar zrobić tylko usg NT , więcej mi nie potrzeba, bo cóż to zmieni że zrobisz sobie jeszcze test potrójny, niepotrzebne nerwy i nic więcej, zresztą te testy niczemu nie służą zbytnio, co ma być to i tak będzie. Nasze dzidzie muszą być zdrowe i koniec Ja mam krwiak w macicy, też strasznie się boję, doszukuje się przyczyny i czy mi wogóle zniknie, czy dzidzia nie ucierpi... ale to niczemu nie służy, okaże się na poniedziałkowym badaniu. Staram się oszczędzać więc mam nadzieję, że wszystko jest si
Pozdrawiam i lecę zrobić sobie śniadanko
Witam kochane Wrześnióweczki
Widzę,że niemal wszystkie miałyscie juz badanie przeziernosci karkowej, ja mam za tydzień, bo wczoraj tylko ogólne badanie i interpretacja wyników, które są w porządeczku jak najlepszym. A tak sie martwiłam! cukru nie ma , białka nie ma jest wsio OK, a i tarczycowe wyniki w miarę porządne, choc dostałam większą dawke LETROXU, luteina poszła w kąt.
Czy przeziernośc karkowa, tzn. jej badanie to teraz standard czy też robi sie je za względu na wiek matki?
Wszystkim walczącym dziewczynom współczuję Wam kochane, trzymam kciuki za powodzenie i zdrowko
Pozdrawiam i lecę do pracy, dzis długi dzień bedzie, ech... ale juz jestem spokojna o dzidzię, czekam teraz z utęsknieniem na usg,żeby zobaczyc maluszka.
Miłego dnia! pa pa
Widzę,że niemal wszystkie miałyscie juz badanie przeziernosci karkowej, ja mam za tydzień, bo wczoraj tylko ogólne badanie i interpretacja wyników, które są w porządeczku jak najlepszym. A tak sie martwiłam! cukru nie ma , białka nie ma jest wsio OK, a i tarczycowe wyniki w miarę porządne, choc dostałam większą dawke LETROXU, luteina poszła w kąt.
Czy przeziernośc karkowa, tzn. jej badanie to teraz standard czy też robi sie je za względu na wiek matki?
Wszystkim walczącym dziewczynom współczuję Wam kochane, trzymam kciuki za powodzenie i zdrowko
Pozdrawiam i lecę do pracy, dzis długi dzień bedzie, ech... ale juz jestem spokojna o dzidzię, czekam teraz z utęsknieniem na usg,żeby zobaczyc maluszka.
Miłego dnia! pa pa
przyszla_mama81
Mama81
reklama
olcia23
list mama '05
Witajcie dziewczyny z rana po sniadanku(platki z mlekiem),i chyba zaraz zanosi sie na drugie...
Oj w zyciu nie mialam takiego apetytu(a mam tylko jedna dzidzie haha),ale jak nie zjem to tak mi slabo ze szok,a i tak mam niskie ciasnienie w piatek polozna miezyla mi cisnienie 90/50 to co sie dziwic ze po scianach chodze.
A co do przeziernosci to ja mam usg 15tego marca i wtedy tez to badanie i krew pod tym samym kontem,i juz sie martwie ,ale nie ma co nasze dzidzie sa najwspanialsze i juzDziwne tylko z pierwszym dzickiem mniej to wszystko przezywalam (badania mam na mysli)
POzdrawiam i milego dnia zycze i jak najlepszych wynikow
Oj w zyciu nie mialam takiego apetytu(a mam tylko jedna dzidzie haha),ale jak nie zjem to tak mi slabo ze szok,a i tak mam niskie ciasnienie w piatek polozna miezyla mi cisnienie 90/50 to co sie dziwic ze po scianach chodze.
A co do przeziernosci to ja mam usg 15tego marca i wtedy tez to badanie i krew pod tym samym kontem,i juz sie martwie ,ale nie ma co nasze dzidzie sa najwspanialsze i juzDziwne tylko z pierwszym dzickiem mniej to wszystko przezywalam (badania mam na mysli)
POzdrawiam i milego dnia zycze i jak najlepszych wynikow