reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam sie po usg genet

wszytsko w pozadku, malenstwo strasznie ruchliwe, fikalo koziolki, cudny widok:tak:przeziernosc w normie, nie ma powodow by robic dalsze badania genetycz, wszyskie pomiary idealne, jedyne co zaintrygowalo to pedzelek miedzy nogami:cool:ale to na 80%:sorry:

super że wszystko o.k!!
woow fajowo wiedzieć tak szybko, jak ja bym chciała już też wiedzieć... chociaż tak na 80 %
Moj mąż twierdzi że zrobił synka, mi tez się tak wydaje, ale jak pisalam wcześniej marzy mi się córcia..

Witam wszystkie mamusie i przyszle mamusie:) Dolaczam do Was na 23 wrzesnia 10':) Jestem tu nowa i musze sie ogarnac bo jak narazie zielono mi heh:)

Witamy nową mamę!! I zapraszamy do klikania :tak:;-):-)

Witam się dziewczyny, nie było mnie wczoraj bo byłam w delegacji. Ale w środę miałam to drugie badanie USG i wszystko się potwierdziło. W jak najlepszym porządku przeziernośc karkowa w normie 1,7mm, serduszko 166 /minutę i cała jestem happy i spokojna przede wszystkim...
A i dziś powiedziałam w końcu w pracy także mam taki radosny dzionek chwalenia się :-) Szef bardzo się ucieszył, nie wiem czy nie sztucznie, pogratulował no i nie będzie wiązał ze mną planów w drugiej połowie roku.
Poza tym głowa mi dziś pęka i jakiś taki dyskomfort czuję ale jestem mega radosna ;-)

Również super że i u Ciebie wszystko o.k, nic tak teraz nie cieszy jak takie wlaśnie wieści.. ;-)

reklama
Witam wieczornie,
Ja po dwóch tygodniach urlopu wróciłam wczoraj do pracy no i się pozbierać nie mogę, jak ja nie lubię wracać po urlopie, zawsze tyle tego się uzbiera.
Na szczęście dzisiaj już piątek, więc znowu wolne (dobre i te dwa dni) - teraz najchetniej to bym leniuchowała całymi dniami w domku, albo z synkiem na spacerki chodziła no i dotleniała maleństwo w brzuszku, bo pogoda w końcu jakaś znośna.
Za tydzień mam usg genetyczne, czyli dokładniejsze na dobrym sprzęcie to może ja też dowiem się co siedzi w brzuszku :-), najwazniejsze jednak aby rosło zdrowo :tak:
Hmmm...padam już, od 6.30 na nogach, trochę Was poczytałam (witam nowe Mamusie :happy: Malgos83 i Mb_1) a teraz życzę miłej nocki i lulu

Witam z rana,
nie mogę spać już od 4, nie wiem co jest :/
No ale pewnie za to po południu się kimnę, bo nie wytrzymam.
A tak skoro jasno się zrobi sprzątanie, pranie, obiadek i spacer - czekałam na niego cały tydzień :)

Ja miałam ambitny plan wstać dzisiaj o 10-tej a nie śpie już od ponad godziny. Dzisiaj mam pracowity dzień (tak jak i cały tydzień zresztą). Tak ostatnio nie miałam nawet czasu nic napisać ale czytałam wszystkie posty. Co do przeczucia to jakoś zdaje mi się że moja fasolinka będzie mężczyzną :-) zobaczymy co z tego mojego przeczucia wyjdzie ;-)
Życzę wszystkim przyszłym i obecnym mamuśkom miłego dnia

hejka

odebralam wczoraj wyniki na toxo i mam dodatnie p-ciala w klasie igg i igm co swiadczy ze jestem w trakcie choroby
zalamalam sie,dzwonilam do gina-za okolo 2 tyg czyli od 16 tyg mam dostac rovamycyne przez 3 do 6 tyg a potem znowu badania
boze nie dosc ze ten cukier to jeszcze to,mam mega dola i nie wiem czy kropce nie zaszkodzilam

Dorotka trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.
Ja wczoraj nie miałam siły nawet usiąść przy kompie jak wróciłam z pracy do domu to ogarnęły mnie mego mdłości i zgaga że myślałam że zwariuje :no: przez 12 tygodni nic a tu teraz przyszło :no:
A tak przy okazji zgagi to jakie macie na nią sposoby , moja siostra ( która ma termin 2 miesiące przede mną ) radziła wypić zimnego mleka z lodówki - trochę pomogło ;-)

Dorotka nie martw sie na zapas a jakie masz wartosci, moze zarazilas sie wczesniej przed ciaza a to byloby wcale nie zle. Dodatni wynik nie zawsze oznacza ze jestes w trakcie choroby , ja tez mam dodatni to tzn , ze jestem po chorobie. Organizm jest silny i mogl zwalczyc bez lekow a teraz pozostaly Ci tylko przeciwciala. Wiesz jak ja bylam chora mialam caly czas stan podgoraczkowy ok 37,2. Zauwazylas u siebie wczwesniej ,kiedys przed ciaza , ze masz temperature? To moglo byc w lecie jak byl sezon grillowy. Tak , ze glowa do gory napewno bedzie dobrze.

Wiesz ja tez mam dola , niechcaco zobaczylam na monitorze ginki , ze przeziernosc karkowa mojego dzidzi jest na granicy normy , no i zaczelo sie kopanie w internecie. ( wprawdzie ona powiedziala , ze jest wszystko ok ale mam za kilka dni genetyczne i jestem w szoku). Pozatym wiem , ze moje badanie genetyczne wyjda zle bo oni obliczaja to tylko teoretycznie a u mnie na nie korzysc dziala moj wiek, ZD w bliskiej rodzinie, 4 poronienia, i jeszcze ta gorna granica przeziernosci i nie wiadomo co jeszcze. Tak ze nie zagladam do Was za czesto bo nie mam sila na pisanie.

Ostatnia edycja:
Dorotka nie martw sie na zapas a jakie masz wartosci, moze zarazilas sie wczesniej przed ciaza a to byloby wcale nie zle. Dodatni wynik nie zawsze oznacza ze jestes w trakcie choroby , ja tez mam dodatni to tzn , ze jestem po chorobie. Organizm jest silny i mogl zwalczyc bez lekow a teraz pozostaly Ci tylko przeciwciala. Wiesz jak ja bylam chora mialam caly czas stan podgoraczkowy ok 37,2. Zauwazylas u siebie wczwesniej ,kiedys przed ciaza , ze masz temperature? To moglo byc w lecie jak byl sezon grillowy. Tak , ze glowa do gory napewno bedzie dobrze.
dzieki kochanie:tak:za kazde slowko
wiesz temperatury nie pamietam zebym miala nawet przez ostatnie z plo roku
to ze igg jesli są dodatnie to nawet lepiej,o tym wiem,ale ja mam dodatnie tez igm co swaidczy o toczacym sie procesie,co prawda gadalam z tata(tez lekarz) i mowil ze moglo to byc nawet kilka tyg wczesniej czyli przed ciaza ,ale z adwa tyg mam dosatc rovamycyne(gadalam wczoraj przez tel z ginem)
oszaleje normalnie mowie Ci

reklama
Rozumiej Cie doskonale ja wlasnie edytowalam swojego poprzedniego posta wiec ja tez mam dola ( przcezytaj go jeszcze raz)

Wiecie w takich momentach nie wazna plec ani nic innego, wazne zeby bylo zdrowe.

Ja przechodzilam chorobe w 2002
Moje wyniki z toxo sa teraz nastepujace
IgM AK < 0.80
IgG - positiv
a wtrakcie choroby
IgM bylo ok 512

Ostatnia edycja:
Do góry