reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam sie po usg genet

wszytsko w pozadku, malenstwo strasznie ruchliwe, fikalo koziolki, cudny widok:tak:przeziernosc w normie, nie ma powodow by robic dalsze badania genetycz, wszyskie pomiary idealne, jedyne co zaintrygowalo to pedzelek miedzy nogami:cool:ale to na 80%:sorry:

super że wszystko o.k!!
woow fajowo wiedzieć tak szybko, jak ja bym chciała już też wiedzieć... chociaż tak na 80 %
Moj mąż twierdzi że zrobił synka, mi tez się tak wydaje, ale jak pisalam wcześniej marzy mi się córcia..

Witam wszystkie mamusie i przyszle mamusie:) Dolaczam do Was na 23 wrzesnia 10':) Jestem tu nowa i musze sie ogarnac bo jak narazie zielono mi heh:)

Witamy nową mamę!! I zapraszamy do klikania :tak:;-):-)

Witam się dziewczyny, nie było mnie wczoraj bo byłam w delegacji. Ale w środę miałam to drugie badanie USG i wszystko się potwierdziło. W jak najlepszym porządku przeziernośc karkowa w normie 1,7mm, serduszko 166 /minutę i cała jestem happy i spokojna przede wszystkim...
A i dziś powiedziałam w końcu w pracy także mam taki radosny dzionek chwalenia się :-) Szef bardzo się ucieszył, nie wiem czy nie sztucznie, pogratulował no i nie będzie wiązał ze mną planów w drugiej połowie roku.
Poza tym głowa mi dziś pęka i jakiś taki dyskomfort czuję ale jestem mega radosna ;-)

Również super że i u Ciebie wszystko o.k, nic tak teraz nie cieszy jak takie wlaśnie wieści.. ;-)

reklama
Witam wieczornie,
Ja po dwóch tygodniach urlopu wróciłam wczoraj do pracy no i się pozbierać nie mogę, jak ja nie lubię wracać po urlopie, zawsze tyle tego się uzbiera.
Na szczęście dzisiaj już piątek, więc znowu wolne (dobre i te dwa dni) - teraz najchetniej to bym leniuchowała całymi dniami w domku, albo z synkiem na spacerki chodziła no i dotleniała maleństwo w brzuszku, bo pogoda w końcu jakaś znośna.
Za tydzień mam usg genetyczne, czyli dokładniejsze na dobrym sprzęcie to może ja też dowiem się co siedzi w brzuszku :-), najwazniejsze jednak aby rosło zdrowo :tak:
Hmmm...padam już, od 6.30 na nogach, trochę Was poczytałam (witam nowe Mamusie :happy: Malgos83 i Mb_1) a teraz życzę miłej nocki i lulu

Witam z rana,
nie mogę spać już od 4, nie wiem co jest :/
No ale pewnie za to po południu się kimnę, bo nie wytrzymam.
A tak skoro jasno się zrobi sprzątanie, pranie, obiadek i spacer - czekałam na niego cały tydzień :)

Ja miałam ambitny plan wstać dzisiaj o 10-tej a nie śpie już od ponad godziny. Dzisiaj mam pracowity dzień (tak jak i cały tydzień zresztą). Tak ostatnio nie miałam nawet czasu nic napisać ale czytałam wszystkie posty. Co do przeczucia to jakoś zdaje mi się że moja fasolinka będzie mężczyzną :-) zobaczymy co z tego mojego przeczucia wyjdzie ;-)
Życzę wszystkim przyszłym i obecnym mamuśkom miłego dnia

hejka

odebralam wczoraj wyniki na toxo i mam dodatnie p-ciala w klasie igg i igm co swiadczy ze jestem w trakcie choroby
zalamalam sie,dzwonilam do gina-za okolo 2 tyg czyli od 16 tyg mam dostac rovamycyne przez 3 do 6 tyg a potem znowu badania
boze nie dosc ze ten cukier to jeszcze to,mam mega dola i nie wiem czy kropce nie zaszkodzilam

Dorotka trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.
Ja wczoraj nie miałam siły nawet usiąść przy kompie jak wróciłam z pracy do domu to ogarnęły mnie mego mdłości i zgaga że myślałam że zwariuje :no: przez 12 tygodni nic a tu teraz przyszło :no:
A tak przy okazji zgagi to jakie macie na nią sposoby , moja siostra ( która ma termin 2 miesiące przede mną ) radziła wypić zimnego mleka z lodówki - trochę pomogło ;-)

Dorotka nie martw sie na zapas a jakie masz wartosci, moze zarazilas sie wczesniej przed ciaza a to byloby wcale nie zle. Dodatni wynik nie zawsze oznacza ze jestes w trakcie choroby , ja tez mam dodatni to tzn , ze jestem po chorobie. Organizm jest silny i mogl zwalczyc bez lekow a teraz pozostaly Ci tylko przeciwciala. Wiesz jak ja bylam chora mialam caly czas stan podgoraczkowy ok 37,2. Zauwazylas u siebie wczwesniej ,kiedys przed ciaza , ze masz temperature? To moglo byc w lecie jak byl sezon grillowy. Tak , ze glowa do gory napewno bedzie dobrze.

Wiesz ja tez mam dola , niechcaco zobaczylam na monitorze ginki , ze przeziernosc karkowa mojego dzidzi jest na granicy normy , no i zaczelo sie kopanie w internecie. ( wprawdzie ona powiedziala , ze jest wszystko ok ale mam za kilka dni genetyczne i jestem w szoku). Pozatym wiem , ze moje badanie genetyczne wyjda zle bo oni obliczaja to tylko teoretycznie a u mnie na nie korzysc dziala moj wiek, ZD w bliskiej rodzinie, 4 poronienia, i jeszcze ta gorna granica przeziernosci i nie wiadomo co jeszcze. Tak ze nie zagladam do Was za czesto bo nie mam sila na pisanie.

Ostatnia edycja:
Dorotka nie martw sie na zapas a jakie masz wartosci, moze zarazilas sie wczesniej przed ciaza a to byloby wcale nie zle. Dodatni wynik nie zawsze oznacza ze jestes w trakcie choroby , ja tez mam dodatni to tzn , ze jestem po chorobie. Organizm jest silny i mogl zwalczyc bez lekow a teraz pozostaly Ci tylko przeciwciala. Wiesz jak ja bylam chora mialam caly czas stan podgoraczkowy ok 37,2. Zauwazylas u siebie wczwesniej ,kiedys przed ciaza , ze masz temperature? To moglo byc w lecie jak byl sezon grillowy. Tak , ze glowa do gory napewno bedzie dobrze.
dzieki kochanie:tak:za kazde slowko
wiesz temperatury nie pamietam zebym miala nawet przez ostatnie z plo roku
to ze igg jesli są dodatnie to nawet lepiej,o tym wiem,ale ja mam dodatnie tez igm co swaidczy o toczacym sie procesie,co prawda gadalam z tata(tez lekarz) i mowil ze moglo to byc nawet kilka tyg wczesniej czyli przed ciaza ,ale z adwa tyg mam dosatc rovamycyne(gadalam wczoraj przez tel z ginem)
oszaleje normalnie mowie Ci

reklama
Rozumiej Cie doskonale ja wlasnie edytowalam swojego poprzedniego posta wiec ja tez mam dola ( przcezytaj go jeszcze raz)

Wiecie w takich momentach nie wazna plec ani nic innego, wazne zeby bylo zdrowe.

Ja przechodzilam chorobe w 2002
Moje wyniki z toxo sa teraz nastepujace
IgM AK < 0.80
IgG - positiv
a wtrakcie choroby
IgM bylo ok 512

Ostatnia edycja:
Do góry