reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Dzien dobry:) Dziekuje mamusie za przywitanie:) poczytalam troche Wasze wypowiedzi i przyznam ze fajna atmosfere stworzylyscie:) Napisze moze cos o Sobie..wypada..
Mam na imie Gosia i w styczniu skonczylam 27 lat..jestem w zwiazku juz 11 lat ale jeszcze bez slubu..z racji tego ze studiowalam dziennie 5 lat zabezpieczalismy sie z moim E ale od maja tamtego roku odstawilam tabletki myslac ze dlugo czasu musi minac zanim pojawia sie 2 kreseczki..a minelo dokladnie pol roku:) To moja pierwsza ciaza i jestem przeszczesliwa:) Fakt faktem jak kazda przyszla mamusia martwie sie o dzidzie i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze czego zycze sobie i Wam kochane:)
Korzystajac z okazji chcialam zapytac czy usg genetyczne ma kazda kobieta? bo nie orientuje sie w tym niestety:(
A i mam problem z suwaczkiem..:( pozdrawiam serdecznie:)

a kiedy mialas ostatnia miesiaczke i jak dlugie masz cykle

reklama
Witam kochane:-)
Dorotka i Saraa trzymam kciuki;-)
A ja dzis znowu do du...y. Boze kiedy to złe samopoczucie sie skonczy:wściekła/y:.U nas dzis piekna słoneczna pogoda az sie w domu nie chce siedzieć, ale jak tu wyjsc jak mdli i wszystko sie podnosi do góry:eek::sorry:Masakra i zeby było mało to głowa boli:no:

Dorotka ostatnia miesiaczke mialam 17 grudnia 09' a cykle co 28 dni..
Magi wspolczuje Ci..niedawno to samo mialam ale na szczescie mdlosci odeszly i jedyne co mi dolega to bol piersi i zmienne nastroje.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ja już po sprzątaniu i po zakupach, słonko piękne jest ale ludzie wylegli z domów i masakra na mieście, po chodniku jak w Nowym Jorku trzeba się mijać :/ Także długo nie byłam.
Teraz kaszę gotuję, do tego gulasz i kiszona cukinia - mniam. No i galaretka z owockami i bitą śmietanką się robi :)

Dorotka1 , Sara trzymajcie się dziewczyny !
Ja nie miałam ani badań na toxo i jestem przed badaniami genetycznymi, także się martwię ...do tego mój wiek -38 lat dodatkowo napędza tę obawę.
Bądźmy dobrej myśli Kochane.:tak:

Ja na razie nie mam żadnych przeczuć co do płci maluszka, choć myślę, że to będzie pannica bo czuję sie zupełnie inaczej niz w ciążach z synkami.Tamte jakies lajtowe zero mdłości, wymiotów a teraz jakaś rewolucja :-D
Pysiu, ja tez myslę ze u mnie będzie dziewczynka, wprawdzie nie miałam jakichś mega mdłości, ale czułam się na początku zupełnie inaczej niż w ciąży z synciem.
Chociaż, jak patrzę po znajomych z konfliktem serolog. to mają wszystkie dzieciątka tej samej płci :-((
U mnie wczoraj była masakra z synkiem, całe popołudnie walczyłam z ponad 40 stopniową gorączką, mały normalnie odlatywał mi na rękach. Ale dziś już jest lepiej, na razie bez gorączki. Lekarka powiedziała, że na jej oko to gorączka trzydniowa i chyba faktycznie tak było.
a tak pozatym to wtajcie nowe mamki wrześniowe, ale nas sie namnożyło :-) miło :-)

hejka

odebralam wczoraj wyniki na toxo i mam dodatnie p-ciala w klasie igg i igm co swiadczy ze jestem w trakcie choroby
zalamalam sie,dzwonilam do gina-za okolo 2 tyg czyli od 16 tyg mam dostac rovamycyne przez 3 do 6 tyg a potem znowu badania
boze nie dosc ze ten cukier to jeszcze to,mam mega dola i nie wiem czy kropce nie zaszkodzilam
Dorotka, trzymam kciuki. Dbaj o siebie kochana. Mam nadzieję ze będzie dobrze, oj te nasze biedne fasolki, tyle na nich zagrożeń czyha :no:

Saraa to ginka juz ci mierzyla przeziernosc? i ile wyszla? czyli miałaś juz genetyczne?

Dorotko trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Wiesz ginka mi mierzyla tak na wlasna reke przy CRL 54 mm przeziernosc byla 2,3 mm. A na genetyczne ide w czwartek do centrum prenatologi ( ze wzgledu na moja poprzednia historie i wiek)

reklama
Do góry