Dzięki! Czyli wszystko ok! Mam nadzieję, że będą takie grzeczne również jak się urodzą!U mnie podobnie. Wczoraj musiałam non stop pobudzać to moje dziecię.
reklama
dagna
Fanka BB :)
Dziewczyny podobno ruchy dziecka są coraz mniej wyczuwalne przed porodem, ale nie wiem, czy to prawda. Moja wczoraj szalała, a dzisiaj jest spokój, ale to pewnie dlatego, że ma coraz mniej miejsca
Właśnie wyprasowałam stertę prania i zabieram się za odkurzanie. A jakiego mam dzisiaj leniaaaaaa!!!
Właśnie wyprasowałam stertę prania i zabieram się za odkurzanie. A jakiego mam dzisiaj leniaaaaaa!!!
dagna
Marja - ćwiczy ta Twoja macica, ćwiczy! Może wybierzesz się do szpitala na ktg? Zobaczysz co Ci powiedzą.
olcia23
list mama '05
Dziewczyny podobno ruchy dziecka są coraz mniej wyczuwalne przed porodem, ale nie wiem, czy to prawda. Moja wczoraj szalała, a dzisiaj jest spokój, ale to pewnie dlatego, że ma coraz mniej miejsca
mnoja w dzien przed bardzo sie ruszala,jak na nia bo ogulnie prawie nic
onionek
happy mama
Hejo
Ja tez wypralam sterte ciuszkow, czesto musze przebierac mojego szkraba bo za kazdym razem jak zmieniam mu pampersa to sika w gore na ciuszki.. :-)
Benjaminko - kciuki zacisniete i pozytywne fluidy wyslane w Twoja strone. Wszystko sie ulozy, zobaczysz :-)
A ja jestem mega niewyspana. Wprawdzie daje cycka malemu ok. 1- 2 w nocy przez prawie godzine i potem ok. 5 rano, ale ledwo zyje.. staram sie odsypiac z nim w ciagu dnia, ale ciezka sprawa bo zawsze jest cos do zrobienia. Zaraz chyba wyjdziemy na spacer, bo slonce ostro grzeje.
Pozdrowionka.
Ja tez wypralam sterte ciuszkow, czesto musze przebierac mojego szkraba bo za kazdym razem jak zmieniam mu pampersa to sika w gore na ciuszki.. :-)
Benjaminko - kciuki zacisniete i pozytywne fluidy wyslane w Twoja strone. Wszystko sie ulozy, zobaczysz :-)
A ja jestem mega niewyspana. Wprawdzie daje cycka malemu ok. 1- 2 w nocy przez prawie godzine i potem ok. 5 rano, ale ledwo zyje.. staram sie odsypiac z nim w ciagu dnia, ale ciezka sprawa bo zawsze jest cos do zrobienia. Zaraz chyba wyjdziemy na spacer, bo slonce ostro grzeje.
Pozdrowionka.
dagna
mnoja w dzien przed bardzo sie ruszala,jak na nia bo ogulnie prawie nic
Hmm... czyli to jednak nie do końca prawda... ;-)
Onionek - wiem, że chłopy to lubią tak obsikiwać wszystko wokół podczas zmiany pieluchy :-) Ciekawa jestem jak to będzie u dziewczyny - o fontannę będzie trudniej ;-)
No wspieramy sie , wspieramy... nierozpakowane dziewczyny jeszcze tylko maly "kroczek" i juz bedziecie tulic maluszki:-) fluidki posyłam szybko-porodowe-dorotkowo-agusiowe;-);-);-);-):-):-):-):-):-):-):-):-):-);-);-);-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
A i jeszcze znalazłam cos takiego w swoich zapiskach z przygotowanaia do porodu:
krótki wdech nosem
długi wydech ustami - liczysz do 8.
język swobodnie,
uśmiechamy się (mięsnie krocza są połączone nerwami z miesniami ust)
rozluzniamy barki
rozluzniamy biodra
(wypróbowane przy moich 2. udanych i szybkich porodach!!!)
A i jeszcze znalazłam cos takiego w swoich zapiskach z przygotowanaia do porodu:
krótki wdech nosem
długi wydech ustami - liczysz do 8.
język swobodnie,
uśmiechamy się (mięsnie krocza są połączone nerwami z miesniami ust)
rozluzniamy barki
rozluzniamy biodra
(wypróbowane przy moich 2. udanych i szybkich porodach!!!)
Ostatnia edycja:
reklama
tosia1
zakochana mama
witam, witam i pytam jak tam moje kochane Szkraby zwłaszcza te w dwupaku... życzę Wam szybkich dorotkowych porodów , jak czekałam na CC widziałam taki i to wywoływany, więc nawet jakby co może byc szybko, pieknie i małobolesnie.. :-) no ja niestety nie wiem jak to jest :-(
u nas była położna, fajna babka :-)
dobrego dnia :-)
u nas była położna, fajna babka :-)
dobrego dnia :-)