reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

cześć dziewczyny
W końcu pogoda trochę lepsza :-) ( pewnie jak dla kogo ale ja mogę nareszcie spać w nocy bo już ciężko było przez ostatnie 2 tygodnie :-()

Gizelko trzymaj się jeszcze trochę a jak mały się upiera to za jakieś 2 tygodnie go wypuść na świat;-)

Gaja dziewczyny już napisały wszystko i ja też się dołączam ja też miałam różne wymiary na USG i też wychodziło że brzuszek i kość udowa mniejsza ale mój gin nawet nie zwrócił na to uwagi i czytam teraz że większość z nas ma takie wyniki więc uszki do góry ma być dobrze :-)

reklama
Hejo

Na zewnatrz przyjemny chlodzik :-) Wykapana, wstawilam pranie. Dzis prasuje posciel dla maluszka - bo od wczoraj mam juz swieza i pachnaca. Schowam do komodki, niech czeka..

Onionek, juz zrobiłas paciorkowaca? Ze tak zpytam...to się robi wymaz z pochwy? Ja mialam kiedys bad. na paciorkowca ale to bylo z nosa i gardla. Dopytam mojego ginka czy zleci to robic, ale wiem ze warto.

Dobrej nocy Dziewczyny , spijcie smacznie, pa !

Moja ginka powiedziala, ze to badanie robi sie od 33 tygodnia a ze ja podczas ostatniej wizyty bylam juz w trakcie 33 wiec mi zrobila taki wymaz ( z pochwy i odbytu ).. W razie wykrycia bakterii podaje sie przy porodzie antybiotyk.

Dzień dobry!
Nadrobiłam już zaległości z wczorajszego popołudnia i trzymam kciuki Gaju za Ciebie i maluszka. Sądzę jednak, że dziewczyny mają rację usg to tylko maszyna i może się mylić. Jeśli chodzi o kość udową to bardzo trudno ją dobrze zmierzyć i moja ginka mówi żeby się jej wynikami nie przejmować zwłaszcza, że dzieciaczki nie trzymają nóżek prosto i do tego nieruchomo tylko energicznie wierzgają, a wówczas wynik jest błędny ze względu na kąt nachylenia kości:) Więc Kochana głowa do góry będzie dobrze!

Wstrętna małpko odpoczywaj teraz dużo i oszczędzaj siły:) Kciuki zaciśnięte więc będzie ok:)

Mam nadzieję, że taka pogoda jeszcze troszkę będzie bo dzięki niej czuję się wspaniale. Łatwiej się oddycha, więcej można zrobić, jednym słowem czuje, że na nowo wstąpiła we mnie energia:)

Po wczorajszym szoku wywołanym stanem Gizelki stwierdziłam, że nie będę panikować. Nastawiam się na poród w terminie i kropka:) Jeszcze nic nie jest przygotowane i zacznę dopiero w sierpniu by nie kusić losu:)

Dziewczynki czy też ostatnio macie taki jedzeniowy cug? Mam wrażenie, że zachowuję sięjak w transie nic tylko ciągle bym coś żuła....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę Wam udanego dnia:)

Ja tez sobie wmawiam, ze bede rodzic we wrzesniu i koniec kropka.. no, ale zobaczymy.
I tez mam parcie na jedzenie takie, ze nie moge sie juz opanowac .. a potem brzuch ciezki i chodzic z przejedzenia nie moge. Niby przytylam narazie 8 kilo, ale jak tak dalej bede jesc to do porodu pewnie przybiore do 12 :-D

Dzis u mnie rosolek z makaronem i golabki..

Ps. znowu mam takie brudne okna, ze az mi zal :-( No, ale nie myje.. Chyba K. zagonie znowu.

Skrzcie - daj znac koniecznie, co u Gizeli jesli sie odezwie.

Pozdrowionkaaaaaaaaaaaaa :-)

witam mamusie
troszke ostatnio zabiegana jestem i nie mam za duzo czasu na BB...

Gaja dziewczyny wszystko co mogły to napisały, zgadzam sie w 100% ze usg to tylko maszyna, pewnie na nastepnej wizycie okaże sie ze wszystko ok :)

Skrzacik daj znac co u Gizeli, moze ja odwiedze w szpitalu - mam cale 3 minutki do niego :)

Onionek ja tez mam takie brudne okna ze az wstyd :( chybaje dzis przemyje....

ja no obiad robie klopsiki w sosie koperkowym :)

Beniaminko doczytałam że wybierasz się na usg 4d, kurcze jestem zapisana na 5 sierpnia i zastanawiam się czy jest sens iść bo to będzie 34 tc. Czy to nie za późno? Jak myślisz? W sumie chodzi mi przede wszystkim o sprawdzenie przepływów, narządów wewn. itp, mniejsze o ten filmik.

agim ja juz o tym pisałam że co wizyte mam robione 4d i na ostatnim badaniu moja gin powiedziała mi ze to pewnie ostatnie "ładne" zdjęcie malutkiej bo później juz bede wysoko w ciązy i dzieciaczki juz tak fajnie nie wyglądaja na USG... ja kolejna wizyte mam 30-go, dam Ci znac jakie bede miała odczucia :) ale jesli chcesz zrobiec je z czysto medycznych powodów to czemu nie :)

dzien dobry:)

ja tylko szybko tu zajrzalam, bo uciekam na wizyte do szpitala...choc wiem, ze tutaj sprawdza tylko moje cisnienie i tetno malego (moze wyniki zrobia) to sie boje jak nigdy...musze sie uspokoic bo mi cisnienie skoczy i narobia awantury:)na to zwracaja bardzo uwage...

co d usg 4d, moja ginekolog tez zawsze przelacza i np. ostatnio ciezko juz bylo malego twarz zobaczyc, bo sie schowal za lozyskiem, wiec jesli chodzi o pamiatke, to juz raczej pozno...a jesli chodzi o wzgledy medyczne to ok:)tylko u mnie i tak wszystkie najwazniejsze pomiary robimy na normalnym 2d?a wiem, ze takie ekstra usg w Polsce duzo kosztuje i ostatnio spotkalam sie z opiniami dwoch dziewczyn ktore byly bardzo rozczarowane...

Dziewczyny okna zostawcie na czas jak juz bedziecie chcialy rodzic:)ponoc pomaga:)teraz to chyba nie najlepszy pomysl...

milego dnia i powodzenia na wizytach

no i ciekawe co u Gizelki?

Witam brzuchatki porannie.
a mi się dziś nic nie chce ale w planach sprzątanko kuchni, no mszę się za to zabac i kropka bo później to już na pewno nie dam rady.

Dziewczynki czy też ostatnio macie taki jedzeniowy cug? Mam wrażenie, że zachowuję sięjak w transie nic tylko ciągle bym coś żuła....

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i życzę Wam udanego dnia:)

ja tak samo, dziś pierwsze co tylko oczy otworzzyłam to zjadłam jeszcze w łóżku pół paczki ciastek bo leżały na ławie, zresztą ciągle mogłabym coś jeśc.

Witamdziewczyny. Po wczorajszym USG wszystko dobrze, malutka waży ok 1613 g i pani dr stwierdziła, że przy porodzie nie powinna ważyc więcej jak 3500g... A ja się nastawiałam, że będzie ważyła ok 3000g tylko ;)) Ważne, że zdrowa i że wszystko z moją niunią jest prawidłowo.
!

Kinia gratuluje udanej wizyty:tak:

Gaja mam nadzieję ze dziś poprawiło ci się samopoczucie, z małym napewno wszystko jest ok:tak:
zresztą może pamiętasz- ja po USG byłam załamana bo lekarz powiedział że coś z usteczkami nie tak, i strasznie się przejełam, ale później mi przeszło i stwierdziłam że naprawde usg to tylko maszyna, a nawet jak bedzie miał inne usteczka to trudno. Tak więc kochana głowa do góry i ewentualnie idź do szpitala, czy innego lekarza to zrobią ci usg raz jeszcze.

Gizelko trzymaj się tam w szpitalu, trzymam kciukasy żeby wszystko było ok.

Życzę wszystkim udanych wizyt i miłego, spokojnego dnia:happy2:

Witam po koszmarnym wieczorze i nocy. Dołączam się do grona skurczowych. Wczoraj regularnie co 5 min przez 3godz. W końcu udało mi się uspokoić no spą i magnezem. Cholera!! M 600km ode mnie a ja wczoraj serio miałam juzstracha i myślałam o szpitalu..ale nawet nei miałabym co zabrać ze sobą bo torba nie spakowana:wściekła/y: dzis trochę lepiej, ale szyjka mnie kłuje...czyli na bank się skróciła. Ledwo chodzę a tu jeszcze małym trzeba sie zająć. Sorki że nie poczytam...co u Was. Mam nadzieję, że u Gizelki lepiej.

Ale mnie boli bark - nie wiem, czy mnie stary nie łupnął w nocy w plecy przez sen, czy źle spałam, ale nie mogę ruszać barkiem. Auć.

Gaja - nie martw się. Przychylam się do opinii dziewczyn. USG jest zawodne, u mnie też zawsze wychodzą różnice między poszczególnymi częściami ciała małej, ale moja ginka jakoś nic na ten temat nie mówiła. Dla uspokojenia nerwów wybrałabym się do innego lekarza, niech sprawdzi i się wypowie.

Wczoraj po zajęciach w szkole rodzenia stwierdziłam, że to był strzał w dziesiątkę. Taka się jakoś przez tą ciążę zrobiłam ociężała - co jest zresztą normalne, ale na zajęciach rozciągamy, rozluźniamy mięśnie i jestem po nich zmęczona, ale zadowolona, a mała bryka jak cholera. I mogę sobie 2 razy w tygodniu posłuchać jak bije jej serduszko ;-)

Kerna - o kurcze. Mam nadzieję, że dzisiaj się już wszystko uspokoi. A kiedy masz wizytę u ginekologa?

reklama
Witam,
dzięki za dobre słowa, no ale wiecie i tak sie będę przejmować :/
Do tego jutro goście przyjeżdżają a wcale na nich ochoty nie mam.
No i ginka kazała mi dużo leżeć żeby mały przybrał - pierwsze słyszę że od leżenia dziecko tyje, chyba na odwrót mama?

Do góry