Trixi
Wrześniowka 2010 i 2011
Gaja odpoczywaj i postaraj sie nie denerwowac (wiem ze to trudne) USG to tylko maszyna a maszyny sa zawodne.Trzymam kciuki zeby bylo wszystko OK !!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jestem po wizycie - załamana
BPD (szerokość główki): 8,86 cm (36+3)
AC (szer brzuszka): 27,8 cm (31+6)
FL (dł kości udowej): 5,70 cm (29+4)
waga: 1870g
boję się strasznie że to może oznaczać jakieś wady u dziecka, zawsze w ciążach wymiary szły proporcjonalnie. Ginkę martwi zwłaszcza to dlatego, że obydwoje z mężem jestesmy wysocy (a mały niby króciutki) i do tego rodziłam większe dzieci a tu cos nie tak jest.
Mam teraz nakaz leżenia i odpoczynku - potem sprawdzi czy mały przybrał.
Gaja, przecież wiesz , ze te maszyny USG nie raz sie już nam tutaj myliły i ZAWSZE było potem na korzysć, a nie przeciwnie.Don't panic ! Mojej małej tez wychodza rozbiezne wyniki w pomiarach i zawsze jest kilka tyg róznicy. Dlatego tez jedziemy 22 lipca na USG 4D do Tychów dla sprawdzenia i nagrania filmiku. jeszcze mi sie przypomnialo gdy dzien po dniu mialam badanie prenatalne i na drugi dzien wizyte standard u mojego gina. Roznica w wadze byla wtedy 300 gr, a w centymetrach 4. Takze wiem, ze to tylko maszyna, omylna...moze wcale nie mniej niz wykonujacy. Jesli masz obawy idz na kontrolne USG w inne miejsce, a co Ci szkodzi, bedziesz spokojniesza.Jestem po wizycie - załamana
Miałam USG pomiary wyszły nie bardzo i za 10 dni mam ponowne USG
Wyszło że mały ma za mały brzuszek, kość udową i dużą głowę i w ogóle za mało waży
I tak:
BPD (szerokość główki): 8,86 cm (36+3)
AC (szer brzuszka): 27,8 cm (31+6)
FL (dł kości udowej): 5,70 cm (29+4)
waga: 1870g
Wspaniała rozwojowa rodzinka i to z pełną swiadomością i ...checiami. Super ! :-) Podona mi sie, pewnie kochasz zajmowac sie dziecmi i dobrze Wam sie uklada z mężem, co juest niesamowicie wazne gdy planuje sie duza rodzinke. W Pl juz malo popularna postawa, a powinno sie promowac i chwalic, chwalic, chwalic :-)Cześć dziewczyny!!!!!!
Ale się nadziało...GIZELKO trzymam kciuki za ciebie i maleństwo, skoro nie ma rozwarcia to w szpitalu już wiedzą jak zahamować skurcze jestem dobrej myśli!!!! Ściskam mocno!!!!
Co do antykoncepcji ja nie biore tabletek, ani o wkładce nie chcę słyszeć..od lat kalendarzyk i sprawdza się w 100% 10 lat praktyki ale wiecie co ja po tym dzieciaczku chcę jeszcze jedno....razem 4....zawsze marzyłam o dużej rodzinie....mam nadzieję, ze mój mąż rozwiąże problem z domem i będziemy mieli niedługo swój a wtedy o antykoncepcji nie myślę
I spokojnie kochane mamy jeszcze czas z porodem, nie panikujcie!!!
Wszystkie wytrzymamy do bezpiecznego czasu