reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Gaja odpoczywaj i postaraj sie nie denerwowac (wiem ze to trudne) USG to tylko maszyna a maszyny sa zawodne.Trzymam kciuki zeby bylo wszystko OK !!!

reklama
Wiecie mierzyła kilka razy i kazała mi z boku na bok się obracać i niestety pomiary takie same :(
Wiem, że to tylko maszyna ale i tak będę czekac jak na zbawienie na te USG

No i martwi mnie ta różnica między główką a kością udową to jest 7 tygodni !!!!!!

gaja wszystko będzie dobrze, nie zamartwiaj się na zapas, mój mały też ma za mały brzuszek o 2 tyg. ale lekarz kazał się nie przejmowac tym, mówił że każde dziecko jest inne. Zobaczysz ze przy kolejnych pomiarach wszystko będzie ok

gajus, to duza roznica,ale nie swiadczaca o niczym jeszcze, bo dotychczas bylo oki tak?
moze mial jakos zle ustawiona noge i dlatego wyszla krotsza.:zawstydzona/y:
albo ginka cos zle zmierzyla i ludzie i maszyny sie moga mylic, niestety:dry:

spokojnie, nast usg na pewno wszystko wyjasni, masz 2ke zdrowych dzieciaczkow bedzie i 3cie zdrowe.:tak:
nie stresuj sie bardzo zeby nie dostac jakis skurczy:baffled: i nie czytaj NIC W NECIE...
bedzie dobrze, bb czarownice czuwaja:-D

ja dopiero na usg 4sierpnia:sorry2:juz sie niecierpliwie

Gaja23 to prawda , ze usg wiele może pokazać ale własnie często przez usg się stresujemy
gorąco trzymam kciuki aby nastepne było ok

Gaja trzymam kciuki za nastepna pomyslna wizyte..Wiesz jak mialam usg ostatnio to pomiary wskazywaly ze maly jest mlodszy o tydzien i na zdjeciu z usg sa rozne tygodnie przy roznych pomiarach..tez mnie to denerwuje. Nie zamartwiaj sie kochana..swoja droga do tej pory wszystko bylo ok wiec bedzie tak do konca:) zobaczysz:*

Przepraszam jesli kogos wystraszylam moja panika. ale dla mnie to byl szok i tyle!teraz jak ochlonelam z wrazenia to inaczej na to patrze:)i wciaz trzymam kciuki:)

Gaja - juz nic nie moge wiecej dodac, dziewczyny powiedzialy wszystko, a Ciebie i tak nic nie uspokoi..ale staraj sie, dla dzidziulka:) i tym razem bedzie dobrze...na tym forum dzialaja cudowne moce:)

Jestem po wizycie - załamana :(
BPD (szerokość główki): 8,86 cm (36+3)
AC (szer brzuszka): 27,8 cm (31+6)
FL (dł kości udowej): 5,70 cm (29+4)
waga: 1870g

boję się strasznie że to może oznaczać jakieś wady u dziecka, zawsze w ciążach wymiary szły proporcjonalnie. Ginkę martwi zwłaszcza to dlatego, że obydwoje z mężem jestesmy wysocy (a mały niby króciutki) i do tego rodziłam większe dzieci a tu cos nie tak jest.
Mam teraz nakaz leżenia i odpoczynku - potem sprawdzi czy mały przybrał.

Gaja ale ja mam bardzo podobne wyniki , wiesz , ze ja ze wzgledu na wczesniejsze poronienia wszystkie te wazniejsze usg musze miec robione w centrum prenatologii. I teraz tez robilam i lekarz powiedzial , ze wyniki mam ksiazkowe na ten tydzien ciazy, dziecko nie wykazuje zadnych anomalii. Oto moje pomiary w 32 tyg( 5 dni temu). Moze zaszlas w ciaze 2-3 dni pozniej)

BPD (szerokość główki): 8,3 cm
AC (szer brzuszka): 28,1 cm
FL (dł kości udowej): 5,70 cm
waga: 1820g

Ostatnia edycja:
reklama
Jestem po wizycie - załamana :(
Miałam USG pomiary wyszły nie bardzo i za 10 dni mam ponowne USG :(
Wyszło że mały ma za mały brzuszek, kość udową i dużą głowę i w ogóle za mało waży:(
I tak:
BPD (szerokość główki): 8,86 cm (36+3)
AC (szer brzuszka): 27,8 cm (31+6)
FL (dł kości udowej): 5,70 cm (29+4)
waga: 1870g
Gaja, przecież wiesz , ze te maszyny USG nie raz sie już nam tutaj myliły i ZAWSZE było potem na korzysć, a nie przeciwnie.Don't panic ! Mojej małej tez wychodza rozbiezne wyniki w pomiarach i zawsze jest kilka tyg róznicy. Dlatego tez jedziemy 22 lipca na USG 4D do Tychów dla sprawdzenia i nagrania filmiku. jeszcze mi sie przypomnialo gdy dzien po dniu mialam badanie prenatalne i na drugi dzien wizyte standard u mojego gina. Roznica w wadze byla wtedy 300 gr, a w centymetrach 4. Takze wiem, ze to tylko maszyna, omylna...moze wcale nie mniej niz wykonujacy. Jesli masz obawy idz na kontrolne USG w inne miejsce, a co Ci szkodzi, bedziesz spokojniesza.
Gajeczka, doczytalam teraz posta Saary- no i powiedz sama, czy ta Twoja ginka to nie jest panikara!Niepotrzebnie Cię straszy, normalnie złość bierze.
Mysle po tym poscie Saary, kamien z serca i spokojnie śpij :-)

Cześć dziewczyny!!!!!!
Ale się nadziało...GIZELKO trzymam kciuki za ciebie i maleństwo, skoro nie ma rozwarcia to w szpitalu już wiedzą jak zahamować skurcze:tak: jestem dobrej myśli!!!! Ściskam mocno!!!!
Co do antykoncepcji ja nie biore tabletek, ani o wkładce nie chcę słyszeć..od lat kalendarzyk i sprawdza się w 100% :-D:-D:-D 10 lat praktyki ale wiecie co ja po tym dzieciaczku chcę jeszcze jedno....razem 4....zawsze marzyłam o dużej rodzinie....mam nadzieję, ze mój mąż rozwiąże problem z domem i będziemy mieli niedługo swój :tak: a wtedy o antykoncepcji nie myślę:szok:

I spokojnie kochane mamy jeszcze czas z porodem, nie panikujcie!!!
Wszystkie wytrzymamy do bezpiecznego czasu:tak:
Wspaniała rozwojowa rodzinka i to z pełną swiadomością i ...checiami. Super ! :-) Podona mi sie, pewnie kochasz zajmowac sie dziecmi i dobrze Wam sie uklada z mężem, co juest niesamowicie wazne gdy planuje sie duza rodzinke. W Pl juz malo popularna postawa, a powinno sie promowac i chwalic, chwalic, chwalic :-)
Dziekujemy za pozdrowienia od Gizelki, niech wraca do domku szybko, bo do sierpnia ma jeszcze sporo czasu, dzieku Skrzaciku za wiesci!

Ostatnia edycja:
Do góry