reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam wszystkich w ten słoneczny poranek!

Ja właśnie popijam kawkę i jak przeczytałam o tej kawie co onionek pisała to chyba musze kogoś wysłać do sklepu kurcze uwielbiam smak kawy a anatol to uff fu. A tak taką bezkofeinową o ile smakuje w miare jak normalna to chętnie wypiję, bo normalną to 1 dziennie i taką słabiutką piję.

Ritka kciuki będą zaciśnięte i myśle że więcej już nie znajdą u mnie na razie też tylko na cukrzycy się skończyło :)

Teraz zmykam pobuszować na allegro i nadal nie wiem od czego zacząć zakupy. Nadal nie zamówiłam nawet łóżeczka bo już mi się odwidziało to co wcześniej uważałam za fajne :)

reklama
Zabieram się za prasowanie, wczoraj zaczęłam, ale poległam w boju - tak mnie zaczął kręgosłup boleć, że zrezygnowałam.

Dzisiaj idę na pierwsze zajęcia szkoły rodzenia. Podobno najlepsza w moim mieście - zobaczymy. Szczerze przyznam, że nie chce mi się tam iść, nno ale... ;-)

Już lipiec... jeszcze trochę i będzie wrzesień - czas ucieka zdecydowanie zbyt szybko :-)

Miłego dnia dziewczyny - nie dajcie się upałom!

cześć dziewczyny!!!!!!!!
Zaraz zaczynam się szykować na wizytę, mam na 10.45...ale się boję:szok: mam nadzieję, że wszystko będzie ok no i nie ukrywam liczę ,że płeć się nie zmieniła:-D

Jutro wyjeżdżam na wakacje do Milena, wrócę w czwartek....podobne net mam mieć, bedziemy w kontakcie:tak:

Lecę bo muszę jeszcze wyniki odebrać te z glukozy też:szok:

Kochane brakuje mi czasu w ogóle na kompa, ale żal mi ogromnie, że nie wiem co u was słychać...wczoraj byłam we Wrocławiu i dziś otwieramy nasz sklep:-D:-D:-D pojechałam o 6.00 rano a wróciłam o 23.30....same rozumiecie;-)
Tak czy siak przytulam was wszystkie kochane, myślę co tam u was, duchowo jestem z wami:tak::tak::tak:

pa

witam z rana!

Na razie mamy bardzo ładną pogodę, ale chyba będzie nie zły upał!

O 15 mam wizytę u gina, więc poproszę o wasze magiczne kciuki! Mam nadzieję, że oprócz cukrzycy już nic się do mnie nie przypląta!!!!

emilia - gratuluję udanej wizyty!

gizelko - ja na razie siary nie mam. W poprzedniej ciąży też nic mi nie leciało, ale mimo to, szczęśliwie karmiłam dziecko piersią przez rok i 4 miesiące. Więc się nic nie bój!!!!

dorotka - super, że jedziesz na odpoczynek!

cześć dziewczyny!!!!!!!!
Zaraz zaczynam się szykować na wizytę, mam na 10.45...ale się boję:szok: Mam nadzieję, że wszystko będzie ok no i nie ukrywam liczę ,że płeć się nie zmieniła:-d

jutro wyjeżdżam na wakacje do milena, wrócę w czwartek....podobne net mam mieć, bedziemy w kontakcie:tak:

Lecę bo muszę jeszcze wyniki odebrać te z glukozy też:szok:

Kochane brakuje mi czasu w ogóle na kompa, ale żal mi ogromnie, że nie wiem co u was słychać...wczoraj byłam we wrocławiu i dziś otwieramy nasz sklep:-d:-d:-d pojechałam o 6.00 rano a wróciłam o 23.30....same rozumiecie;-)
tak czy siak przytulam was wszystkie kochane, myślę co tam u was, duchowo jestem z wami:tak::tak::tak:

Pa

powodzenia na wizytach !!

Cześć dziewczyny baardzo długo mnie tu nie było ale cały czas brakuje czasu . Staram się jak mogę czytać co u Was słychać ale wtedy tracę wątek żeby coś napisać :-)
Teraz wyczytałam że piszecie o bólu gardła - ja od 2 dni używałam ( i pomogło ) Halset spray na ulotce jest napisane że można spokojnie używać w ciąży i podczas karmienia ( natomiast na tantum verde jest że trzeba się konsultować z lekarzem i mój mąż mi nie chciał tego kupić bo się bał ;-))
Gratuluję zdanych egzaminów -wszystkich -matury , obrony

Ja niedawno miałam wizytę u gina z usg i mój synuś waży ok 1,5 kg - nie wiem czy to dużo czy nie ;-)
Pozdrawiam serdecznie

Witam brzuchatki!
Gratuluje zdanych egzaminów i udanych wizyt!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Lilu trzymam kciuki za extra rozwój biznesu. Oby wam kokosy przyniósł.

Dziewczyny jakie ja mam ostatnio ciężkie noce:-(. Nie wyspana jestem i obolała. Wczoraj jeszcze wkurzył mnie Mąż a dziś od wczorajszych nerwów mnie ręka boli. Tak jest zawsze jak sie wkurze to coś mi sztywnieje. Czuje sie źle i zastanawiam sie czy jechać wieczorem do kosmetyczki na pazurki bo chyba u niej nie usiedze.
Kurcze jak ja chce już wrzesień żeby Malutka była ze mną.

Cześć!

i jeszcze jedno!co myslicie o magnezie z wapnem - bowiem ja taki zakupilam!napisane jest tam, ze odpowiedni dla kobiet w ciazy...?ale wczesniej sie z tym nie spotkalam?w koncu wapna nam tez teraz wiecej trzeba, prawda?no i orientujecie sie czy wapn albo magnez mozna przedawkowac?

Ja biorę magnez z wapniem - też sobie sam kupiłam bo wydawało mi się nienormalne, że prawie wszystkie brzuchatki coś biorą a ja zupełnie nic. Skurczy żadnych nie miałam, wyniki w normie ale wydaje mi się, że nie zaszkodzi.

Tylko chciałam zwrócić uwagę, że od 36 tygodnia magnez powinno się odstawić bo rozluźnia mięśnie i nasza położna z kursu miała już przypadki, że kobieta nie dostawała skurczy porodowych bo ciągle jadła codziennie magnez. (Naturalnie nie można wykluczyć innych przyczyn ale tu zaleca się odstawienie go).

My wczoraj z Małżem zaszaleliśmy i kupiliśmy podstawowe rzeczy dla Bejbika. Chyba dostałam syndromu "wicia gniazda" bo spać po nocach nie mogę myśląc co jeszcze trzeba przygotowac dla Małego. Na dodatek nie mam drzwi w pokojach - od półtora roku już czekam na nie i teraz kiedy właśnie mają przyjść gostek, który je nam ma wstawiać jedzie na urlop
e060.gif

Czesc babeczki:D

Ja znowu w pracy ale pocieszam sie ze jeszcze tylko jutro i week:)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze:*

Onionek za Twoje dobre wyniki tez trzymam:)

Cześć dziewczyny baardzo długo mnie tu nie było ale cały czas brakuje czasu . Staram się jak mogę czytać co u Was słychać ale wtedy tracę wątek żeby coś napisać :-)
Teraz wyczytałam że piszecie o bólu gardła - ja od 2 dni używałam ( i pomogło ) Halset spray na ulotce jest napisane że można spokojnie używać w ciąży i podczas karmienia ( natomiast na tantum verde jest że trzeba się konsultować z lekarzem i mój mąż mi nie chciał tego kupić bo się bał ;-))
Gratuluję zdanych egzaminów -wszystkich -matury , obrony

Ja niedawno miałam wizytę u gina z usg i mój synuś waży ok 1,5 kg - nie wiem czy to dużo czy nie ;-)
Pozdrawiam serdecznie

Gratulacje, duzo duzo.. moj tez tyle wazyl w zeszlym tyg ;-)

Cześć!

Ja biorę magnez z wapniem - też sobie sam kupiłam bo wydawało mi się nienormalne, że prawie wszystkie brzuchatki coś biorą a ja zupełnie nic. Skurczy żadnych nie miałam, wyniki w normie ale wydaje mi się, że nie zaszkodzi.

Tylko chciałam zwrócić uwagę, że od 36 tygodnia magnez powinno się odstawić bo rozluźnia mięśnie i nasza położna z kursu miała już przypadki, że kobieta nie dostawała skurczy porodowych bo ciągle jadła codziennie magnez. (Naturalnie nie można wykluczyć innych przyczyn ale tu zaleca się odstawienie go).

My wczoraj z Małżem zaszaleliśmy i kupiliśmy podstawowe rzeczy dla Bejbika. Chyba dostałam syndromu "wicia gniazda" bo spać po nocach nie mogę myśląc co jeszcze trzeba przygotowac dla Małego. Na dodatek nie mam drzwi w pokojach - od półtora roku już czekam na nie i teraz kiedy właśnie mają przyjść gostek, który je nam ma wstawiać jedzie na urlop
e060.gif

Nie straszcie z tym magnezem.. ja go biore duzo - lekarz kazal na twardy brzusio..

reklama
Ależ ja nie chcę nikogo straszyć :-) po prostu przekazuję informację ze szkoły rodzenia.
Same dobrze wiecie, że co lekarz albo położna to inne zdanie :-D

Do góry