reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Gratuluje wszystkim udanych wizyt
Dorotka ale wykarmilas coreczke-poprostu super
A u nas kolejny dzien swiateczny czyli wolny.Wybralismy sie do Parku rozrywki w Solingen. Fajowo bylo, taki bajkowy las, gdzie mozna pojedzic na karuzelach, odwiedzic czerwonego kapturka i inne postacie z bajek. Sama sie skusilam na plywanie rowerkiem wodnym i polatalam na karuzeli. A wie c dzien dzis nie byl stracony
Zobaczcie, co dzis znalazlam ... szok :-)

[video=youtube;0n6475aezco]http://www.youtube.com/watch?v=0n6475aezco&feature=player_embedded[/video]
Onionku swietna ta mala. Ja swojego synusia tez wychowuje w duchu sportowym. Jak mial 2 lata jezdzil juz na hulajnodze. W wieku 3,5 roku jezdzil na rolkach. A teraz jak ma 5 jezdzi na rowerze i plywa jak rybka.
A ten śpiworek to do czego ? normalnie do spania, czy na dwór, na spacer? ja jak zwykle zielona.
Te spiworki sluza do spania.Jest udowodnione, ze spiworki zapobiegaja smierci lozeczkowej i przyduszeniom. W szpitalu w ktorym rodze kladzie sie dzieci tylko w spiworkach do snu, ja tez juz zakupilam kilka.

reklama
Hihihi, ja tez podjadam regularnie ogóraski małosolne. Na razie kupuję po 2-4 sztuki, ale lada dzien juz sama ukiszę jednak bardziej sie opłaca, tylko jeszcze nie a młodego czosnku i z koprem tez cieniutko jeszcze, ale coś wymyślę. Bo mam kota na punkcie ogórków, takich jeszcze zielonkawych ;-)
Kasiona, aha to wynik z moczu, dlatego taki i sie dziwny wynik wydawał. W moczu to moga byc pojedyncze nieliczne leukocyty. Wymaga konsultacji z ginekologiem, ale mysle warto powtorzyc badanie dla samej siebie, zeby zobaczyc czy tez to nie bylo omyłkowo. Moze byc pomyłka w laboratorium ( o tak zdarzaja sie! moja poradnia zmienila laboratorium, bo wciaz robili duze pomylki, a za kontrolne musielismy ponownie placic jako poradnia) Może też jakiś śluz dostal sie do moczu, nie ma co gdybac. Lekarz sobie z tym poradzi odpowiednio . Trzymam kciuki, a badanko lepiej powtórzyc.
Onionku, Kochany ten Twój mąż :-) Mój ciuszka by mi nie kupił, nie ma pojecia o rozmiarach i moich gustach, ale perfumki i owszem zdarza mu się :-)
Dziewczyny ale mam doła!!!:-:)-:)-:)-(Wróciłam właśnie od lekarza bo się strasznie żle czułam, nospa nie pomagała i się przestraszyłam. Powiedział że mała ok, ale przepisał fenoterol....jak przeczytałam ulotkę to ja nie wiem czy to brać czy nie...boję się okropnie że to jakieś paskudztwo i małej zaszkodzi, a jak nie wezmę to też się stanie coś niedobrego...boli mnie ciągle i nie chce przejść, ale brzuch mam miękki i nie jest to bardzo duży ból jak leżę. Tylko jak wstanę to gorzej, bo mnie jakoś aż w dół ciągnie:-:)-:)-(. co ja mam robić?
Myszko, ten lek- hormon bierze wiele kobiet w ciąży. To hormon podtrzymujący ciążę. Ja tym razem nie biorę, ale I ciąża to fenoterol do 8 miesiąca + isoptin przeciwdrżeniowo- bo po fenoterolu sa takie drżenia ciała i przyspieszenie akcji serca, przynajmniej tak było kiedys z tym lekiem. Nic strasznego, ciąża rozwijała mi się pozniej juz super, tyle ze ja wczesniej plamiłam krwią. Teraz na skurcze ma nospe i magnez.

Ostatnia edycja:
Dorotko ale kluseczka ci rośnie!!!:-D:-D:-D to super i żeby tak jadła ładnie cały czas bo ile ja się namęczę żeby moja łobuziara zjadła coś pożywnego to szok!!:dry:Najchętniej to cały dzień nic by nie jadła ewentualnie jogurty,serki, paluszki i takie tam:sorry2::eek::wściekła/y:
Jestem padnięta!!Nie mam mocy!! Blanka jakiegoś fisia dostała i ostatnio tak mi daje w kość, że hej!! Na tyłku nie usiedzi 5 minut i wcale sie nie słucha!:dry:Idę spać! Ta druga ciąża jakaś męcząca jest! A myślałam, że będzie lekko i przyjemnie:sorry::-p:tak:
Myszko trzymaj się!! Pamiętam, że przy poprzedniej ciąży dziewczyny brały ten lek ale nie wiem czy jest on dużym obciążeniem dla organizmu z pewnością na każdego inaczej działa ale jeżeli lekarz przepisał to chyba lepiej przyjmować?!!:confused:

Witam! Dorotko gratuluję udanej wizyty, no i dorodnej córy :-)
Widze, że nie tylko ja mam problem z leukocytami :sorry2: Kerna, Kasiona a bakterie w porządku? bo u mnie leukocyty liczne, a bakterie nieliczne, więc raczej to nie jest stan zapalny układu moczowego, może jakiś stan zapalny pochwy? bo coś ostatnio miałam takie jakieś podrażnienie przez parę dni, ale samo przeszło, a teraz ten wynik :confused: dobrze, że już w czwartek wizyta :zawstydzona/y:
byłam też dzisiaj na glukozie
na czczo 79, a po 1 godzinie po wypiciu ( 50g) 82 to dobrze?
U mnie dzisiaj cały dzień leje, kiedy to się skończy :wściekła/y:

Czesc dziewczynki!!!:-)

Gratulacje pozania płci i udanych wizyt!!!!!!!:-D
ja ide na test cukru 26.05 wiec juz tez sie zastanawiam co to bedzie oby było wszystko ok :tak:

Dorotko
mam do ciebie jeszcze takie pytanko wiesz wlasnie wrocilam od stmatologa i wyrwal mi w koncu tego zeba troszke mialam wrazenie ze czuje wszystko ale jakos wytrzymalam i mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej bo jak powiedzial na jednym z korzeni juz był bąbel ropny wiec cale szczescie ze go usunął powiedzial ze antybiotyku zadnego nie moze mi dac wiec chcialabym sie od ciebie dowiedziec co w razie gdyby mnie bolała albo cos sie dzialo czymogę ewentualnie ratowac sie ponadolem bądź paracetamolem??
kurvcze to znieczulenie szybko zaczyna puszczac :confused:
milego dnia dziewczyny bo u mnie to jakos pogoda sie zepsuła było pieknie od rana cieplutko słoneczko:tak: a w tej chwili leje okropnie :dry:

spokojnie paracetamol mozesz lykac

onionku-ja tez inny kolorek wybieram:)

lilu-wlasnie widzisz jatez myslalam ze teraz bedzie latwiej,a okazuje sie ta ciaza jest duzo ciezsza...:(

dorotko-gratulacje-szok jaka juz duza twoja niunia ,ciekawe czy to norma w tym tyg czy jest spora?
podobno norma

Dziewczyny ale mam doła!!!:-:)-:)-:)-(Wróciłam właśnie od lekarza bo się strasznie żle czułam, nospa nie pomagała i się przestraszyłam. Powiedział że mała ok, ale przepisał fenoterol....jak przeczytałam ulotkę to ja nie wiem czy to brać czy nie...boję się okropnie że to jakieś paskudztwo i małej zaszkodzi, a jak nie wezmę to też się stanie coś niedobrego...boli mnie ciągle i nie chce przejść, ale brzuch mam miękki i nie jest to bardzo duży ból jak leżę. Tylko jak wstanę to gorzej, bo mnie jakoś aż w dół ciągnie:-:)-:)-(. co ja mam robić?

musisz lykac dla dobra dzidzi,nie Ty pierwsza i nie ostatnia to lykasz,a swoja droga na ulotce wszystkie dzialania niepoządane muszą wypisac
a lykasz po to zeby dzidzia jak najdluzej w Twoim brzuszku wysiedziala

Witam! Dorotko gratuluję udanej wizyty, no i dorodnej córy :-)
Widze, że nie tylko ja mam problem z leukocytami :sorry2: Kerna, Kasiona a bakterie w porządku? bo u mnie leukocyty liczne, a bakterie nieliczne, więc raczej to nie jest stan zapalny układu moczowego, może jakiś stan zapalny pochwy? bo coś ostatnio miałam takie jakieś podrażnienie przez parę dni, ale samo przeszło, a teraz ten wynik :confused: dobrze, że już w czwartek wizyta :zawstydzona/y:
byłam też dzisiaj na glukozie
na czczo 79, a po 1 godzinie po wypiciu ( 50g) 82 to dobrze?
U mnie dzisiaj cały dzień leje, kiedy to się skończy :wściekła/y:

gratki cukru,tez bym taki chciala

po pracy,padam na pyszczek,spadam do lozia
do jutra
spokojnej nocy

Dzięki dziewczyny, no nic, jakoś będzie. Poczytałam jeszcze w necie, popytałam, kochanie moje przyszło z pracy, pogłaskało, przytuliło, wycałowało i trochę mi lepiej. Doszliśmy do wniosku że może to wczoraj przesadziłam z pracą. Poczekam jeszcze troszkę, jak nie przejdzie to wezmę i już.Na razie leżę plackiem i czekam

Myszko trzymaj sie.. tylko spokojnie i bez nerwow.

Przeczytalam mojemu loverowi o tym, co piszecie i siedzi teraz dumny, jak paw :-D

Olcia, a ktory kolorem masz na mysli co do wozke? Mnie sie podoba: moro i stone.. w ogole super ma ta siateczke na dole na zakupki ..

Ostatnia edycja:
dobry wieczór;-)

dorotka..gratuluje dorodnej Córci:-))

chciałam zameldować ze po dzisiejszym połówkowym wszystko si;-)
maleńka machała do nas łapkami,
wszystkie narządy posprawdzane
i ogólnie mega banan na buzi:-)
Córeńka moja waży 544 gr

buziolki

Myszka ten lek bierze wiele lasek w ciąży wiec więcej pomaga jak szkodzi.
Niektóre odstawiają go tuż przed porodem w 37 tyg i potem rodzą naturalnie.
W szkole rodzenia było extra.
Położna przypadła do gustu mojemu T.
Było kameralnie 5 par więc spoko.
Dostaliśmy 3 reklamówki gadżetów.
Książeczki, gazety, próbki chusteczek, oliwek, płynów do kąpieli, kremów dla mam, i dla dzieci no i maszynka jednorazowa wilkinsona dla taty :)
Powiem wam,że warto było pójść, dwie godzinki zleciały raz dwa.Pani Basia teoria jechała a ja jako jedyna wieloródka jechałam z praktyka co do tego jak wyglądał poród, ile trwał i gdzie się odbywał.
Myśle,że to cenne dla przyszłych rodziców wiadomo położna klepie to co ja w szkole uczyli trochę z praktyki w szpitalu, a ja taka weteranka porodów to opowiadam to co sama przeżyłam.
Laski zrobiły oczy jak się dowiedziały,że przy 2 porodzie wody mi odeszły na 2 dni przed akcja porodowa hihi
Myślały, że tak jak w książkach wody odejdą przyjdą skurcze i hop siup urodzimy a to zonk.:-DNic mykam się wykąpać, zjeść cosik i zagłębiam się w moje ciążowe lektury przed jutrzejszym stresem na sali sądowej:)
Jutro już o 9 mam pociąg w domku będę koło 16-17.
Miłej nocy brzuchatki

reklama
Te spiworki sluza do spania.Jest udowodnione, ze spiworki zapobiegaja smierci lozeczkowej i przyduszeniom. W szpitalu w ktorym rodze kladzie sie dzieci tylko w spiworkach do snu, ja tez juz zakupilam kilka

OK ale to co innego niż rożek w tym się chyba nie śpi, tylko nosi ,karmi?tak?rożki,śpiworki,śpioszki, pajacyki,rampersy, bądź tu mądry!

Do góry