reklama
skrzat910
żyje dla nowego życia
Kasias gratuluje synusia!
Mycha1 współczuje tych nocy nieprzespanych i męki!:-(
Olcia pewnie że frajda niesamowita. A jak lekarz nam pokazywał to sie roześmiałam aż mała zaczeła sie mocno kręcić. Mówi tak: widzicie te dwie kreseczki? No widzimy. No jakby była trzecia to byłby siusiak a tak jest bułeczka.Myślałam że padne ze śmiechu! Ale Mąż to potem też mnie rozśmieszył. Jak wyszliśmy z gabinetu na ulice to zatańczył machając bioderkami a potem szedł taki dumny jak paw do samochodu i zaraz prosił żebyśmy jechali kupić coś różowego. A w sklepie jak wpadł w półki to musiałam go hamować bo już sporo mamy w innych kolorach. Jak nic będzie córunia tatunia bo tatunio już zwariował na jej punkcie.
Mycha1 współczuje tych nocy nieprzespanych i męki!:-(
Olcia pewnie że frajda niesamowita. A jak lekarz nam pokazywał to sie roześmiałam aż mała zaczeła sie mocno kręcić. Mówi tak: widzicie te dwie kreseczki? No widzimy. No jakby była trzecia to byłby siusiak a tak jest bułeczka.Myślałam że padne ze śmiechu! Ale Mąż to potem też mnie rozśmieszył. Jak wyszliśmy z gabinetu na ulice to zatańczył machając bioderkami a potem szedł taki dumny jak paw do samochodu i zaraz prosił żebyśmy jechali kupić coś różowego. A w sklepie jak wpadł w półki to musiałam go hamować bo już sporo mamy w innych kolorach. Jak nic będzie córunia tatunia bo tatunio już zwariował na jej punkcie.
tosia1
zakochana mama
a moja Dominisia (M nie do końca się zgadza na imię )) dziś puka i stuka mi w brzuszek... aż się uśmiecham cały czas... powiem Wam, że wczoraj (cała ja) robiłam za mega klowna w poczekalni u lekarza... wszystkie kobitki się śmiały z mojej rozmowy z przypadkiem spotkana tam znajomą, która jest dwa miesiące po porodzie jak się okazało.. potem już u ginki tez miałam taki humorek, że śmiałam się i ja i Ona.. najbardziej Ja rozbawiło to jak Jej szczerze odpowiedziałam, ze mi coś stuka, ale ja nie wiem czy to Dzidzi a do jelit nie chcę za bardzo wzdychać.. choć i tak mi się zdarza... ;-) uświadomiłyście mi kiedyś, ze to chyba dzidzia to i tak wzdychałam.. teraz juz mam pewność, że to Ona.. więc jest good :-) no a później miałam dość nieprzyjemne przeżycie.. w sklepie o mało nie zesłabłam... zrobiło mi się zimno w głowę i ciemno przed oczami.. ledwo zdążyłam wyjść.. siadłam jak Rumunka przed sklepem na krawężniku i tak posiedziałam, aż M nie zapłacił rachunku.. straszne to było, ludzie się na mnie gapili jak na jakąś pijaczkę czy co..???? a dziś rano pusciła m się krew z nosa... to chyba cisnienie.. a.... i moja Mała to niezła artystka... jak chciałyśmy posłuchać serduszka to cały czas nam uciekała.. :-) złośliwiec malusi jeden :-)
Wczoraj właśnie nie mogłam sobie przypomnieć kto pisał o łożysku, a teraz już wiem.A moge spytac co to znaczy ze masz nisko?przodujace? i powiedzial ze masz lezec?
Olcia sama nie wiem co to znaczy. Ale tak mi powiedział. O przodującym chyba nie mówił. A w karcie ciąży tak napisał, że nie mogę rozszyfrować. A jak zapytałam, o to czy źle, że nisko to powiedział, żeby się nie martwić na zapas. Nie powiedział leżeć tylko polegiwać. A ja mu na to, że nic za bardzo nie robię, co trochę posprzątam, to odp., że chyba mąż może mi poodkurzać, a z takich wzruszających zdarzeń, to tylko Mjakmiłośc moge obejrzeć. Wkurzył mnie bo ja lubię konkretne odpowiedzi, a nie "jakieś polegiwać".
I jeszcze na końcu powiedział zakaz przytulańców i polegiwać i będzie ok.
A tobie co ginek powiedział?
ale słowem nie wspomniała o połówkowym.. następna wizytę mam dopiero za miesiąc, więc podejrzewam, ze ona w ogóle takowego nie wykonuje.. nie zapytałam... z tego co wiem Ona jest dobrym fachowcem i dlatego mi bardzo na Niej zależało.. i teraz mam dylemat... czy próbować się zapisać gdzieś na to badanie? czy wystarczy Jej fachowe oko podczas każdego z USG? co myślicie? Buziaki na dobry dzień!
Wiesz mój lekarz w pierwszej ciąży też nie wspomniał o połówkowym przed tym faktem, w 21t.c. przyszłam i po prostu je zrobił. Teraz sama o nie pytałam,bo M.chciałby na nim być, a trzeba wtedy opiekę dla Jacka załatwić, ostatnio był z nami, ale połówkowego to raczej by nie wytrzymał;-)
Natomiast zdaję mi się, żę połówkowe badanie jest obowiązkowe i jeśli lekarz nie może go wykonać wysyła wtedy do innego, przynajmniej tak miała moja koleżanka...
Gratuluję Synusia. JA też ma rozwarcie wprawdzie 0,5 cm. ale ja ciągnę na luteinię dokładnie od 3 dnia po owulacji(czyli calutką ciążę)i mimo to się rozwiera szyjka, ale ujście wewnętrzne jest w porządku, tylko z moim oszczędzaniem się to trochę gorzej, bo przecież jako mama półtoraroczniaka od macierzyństwa l4 nie wezmę:-(a teraz jak jest chory to już w ogóle...Witam kochane, Miałam wczoraj wizyte,
Będę miała synusia Ciesze sie strasznie, bo marzyłam o synku, waży prawie 500g:-) Jest zdrowiutki, wszystko ma w normie, wierci sie jak szalony i serduszko bije jak szalone:-) i na tym dobre wieści sie konczą:-( mam nadzieje,że mnie troszke podniesiecie na duchu, bo gin mi powiedział, że skróciła mi się szyjka macicy o 1 cm i musze brac leki i leżeć:-( Narazie tylko 2 tygodnie i po tym czasie mam sie zgłosic na wizyte, bo trzeba kontrolowac ta cholerna szyjke. Jak sie bedzie dalej skracała to czeka mnie szpital:-( Ja chyba zwariuje całymi dniami w domu i nic nie robić A do tego jeszcze jade do domu, bo musimy robic remont pokoiku dla maluszka i wychodzi na to, ze ja bede przez caly tydzien lezała i nic nie bede mogła im pomóc Przepraszam Was za ten kiepski nastrój, ale jestem załamana i musiałam sie wyżalic:-(
Jejku normalnie, czy oni wiedzą jaki stres naszej biednej Karolinie funduję???Masakra..Jesteśmy Misia z TobąMam wieści od Karoliny... a właściwie to nie ma żadnych wieści cały czas czeka na telefon z tego instytutu, a poza tym nie ma siły już na nic bo strasznie dołuje ją to całe czekanie i niewiedza... Może około 15-tej będzie coś wiadomo
O ile się nie mylę 3 dni, ale pewnie Dorotka jako lekarz wie lepiej. W każdym razie dzień lub dwa do tyłu nie robi różnicy, bo ostatnio tak miałam, a do przodu jeden dzień to na pewno nie...Thank you!
Powiedzcie mi jeszcze jedno, zwolnienie mam do jutra czyli do 29, następne bedzie więc od 30 - może mi lekarz dzisiaj je wystawić?? Ile to dni można do przodu i do tyłu??
"Trzydniówka - zwana rumieniem nagłym jest chorobą wirusową, na którą chorują najczęściej dzieci od 6 do 36 miesiąca życia. Przebycie trzydniówki uodparnia malucha na całe życie." Trzydniówka - BabyBoom a Jacek półtora miesiąca temu miał trzydniówkę...dokładne objawy, gorączka, w momencie pojawienia się wysypki natychmiast spadła....więc to niestety nie to :---(ale dziś noc spokojna, cały dzień ma temp37,5 więc tylko lekki stan podgorączkowy, może jednak dobrze, że antybiotyk, może zaczął działać i rzeczywiście gdzieś siedziała utajona infekcja...Mnie to wygląda na trzydniówke -trzy dni wysokie gorączki bez innych szczególnych objawów, potem delikatna wysypka! Infekcja wywołana tym samym wirusem, co opryszczka. Wiecej na ten temat tu Trzydniówka - BabyBoom
Dużo zdrowia!
Wkurza mnie jak lekarze tak profilaktycznie antybiotyki dzieciom wala, bo jak to wirus to i tak antybiotyk nie pomoze.
Kiedys bylam na urlopie w Norwegii i moj synus mial taka wysoka goraczke, bardzo mi sie podobalo jak lekarz od razu wzial od niego probe slinyi zbadal , zeby ustalic czy to wirus czy bakteria. OCh kiedy tak bedzie u nas
Mnie to też do szału doprowadzaale co zrobisz:-(Gdyby nie miał 40 stopni to bym próbowała przeczekać, ale taka temperatura to mnie przyprawia o taki lęk, że hej, mam świadomość co może się zdarzyć jesli nurofen nie zadziała, normalnie to jest koszmar jak patrzysz na swoje rozpalone dziecko i czekasz, czy środek przeciwgorączkowy działa, czy może od razu lepiej dzwonić po karetkę:--(na szczęście myślę, żę najgorsze za nami. 7 dni antybiotyku, nie wiem, czy potrzebnego, ale jeśli tak... to jaki mam wybór?
Idę trochę się pooszczędzać;-)czyli legnąć koło mego synka;-);-);-)
Wszystkim dziewczynom gratuluję poznania płci, teraz to się zakupy zaczną;-);-);-);-)ja już pzejrzałam, co mam po Jacku i co trzeba dla Janka dokupić;-)
ja mam małą propozycję dla Kerny jeżeli chodzi o listę wrześniówek to może wartoby było napisać na samym początku ile jest chłopaków ile księżniczek i ile niespodzianek... byłoby wiadomo kogo jest więcej.. jakby nie sprawiło problemu to zostawiam do przemyślenia ;-)
onionek
happy mama
O kurka dziewczyny, jeszcze rano jak tu zagladalam bylo 900 z stron z kawalkiem 1000 strzelilo nawet nie wiadomo kiedy. Piszecie o szarlotce - ja taka z bita smietana najchetniej bym zjadla.
Tosia - Ty to jestes niezla agentka z tym siedzeniem na krawezniku hehe... Dobrze jednak, ze nie stracilas przytomnosci. A co do ginekologa - to moze rzeczywiscie bylo to badanie polowkowe - trwalo 10 min, ale tu laski juz kiedys pisaly ze tyle moze trwac - zalezy od lekarza. W razie watpliwosci ja bym zadzwonila do niej ( pewnie placisz za wizyty ) i dopytala..
Olcia wspolczuje tego bolu - ja mam mocno napiety brzuch, jak za duzo zjem albo za duzo chodze.. po obfitym jedzeniu nie zrobie wiecej, niz kilka krokow..
Kasia gratuluje chlopca - sama juz jestem ciekawa, czy wiecej bedzie facetow we wrzesniu czy dziewuszek.
Mycha a z tym zwolnieniem - to kwestia 3 dni - wiec spokojnie powinien Ci lekarz wystawic :-)
Tosia - Ty to jestes niezla agentka z tym siedzeniem na krawezniku hehe... Dobrze jednak, ze nie stracilas przytomnosci. A co do ginekologa - to moze rzeczywiscie bylo to badanie polowkowe - trwalo 10 min, ale tu laski juz kiedys pisaly ze tyle moze trwac - zalezy od lekarza. W razie watpliwosci ja bym zadzwonila do niej ( pewnie placisz za wizyty ) i dopytala..
Olcia wspolczuje tego bolu - ja mam mocno napiety brzuch, jak za duzo zjem albo za duzo chodze.. po obfitym jedzeniu nie zrobie wiecej, niz kilka krokow..
Kasia gratuluje chlopca - sama juz jestem ciekawa, czy wiecej bedzie facetow we wrzesniu czy dziewuszek.
Mycha a z tym zwolnieniem - to kwestia 3 dni - wiec spokojnie powinien Ci lekarz wystawic :-)
P
pysia_23
Gość
Witam się w ten zimny pochmurny poranek
Udałe mi się dostać do 1 lepszego gina ale jak na złość była to babka od spraw kobiecych wszystkich tylko nie tych ciężarówek.Typowa gin od osób starszych i młodych nie zafasolkowanych.
Zbadała serducho malucha.
Wsio ok.
Zbadała mnie na samolocie wsio ok z szyjką.Zapisała nospe 3*1 tab. i kazała duzo odpoczywac i jak nie przejdzie to mam pójśc do swojego gina to zapisze mocniejsze leki rozkurczowe bo takie napinanie sie brzucha i skurcze mogą doprowadzić do skracania się szyjki a ja z powodu infekcji i tak jestem narażona na wcześniejsze odejście wód.
Za tydzień mam usg połówkowe to poproszę, aby zaraz zbadał długość szyjki tak dla pewności.
Poszłam tylko do gina i na zakupy a zmachałam sie jak koń na roli.Ledwo szłam z tym moim brzucholkiem jak kamień i bolącymi plecami.
Teraz ugotowałam zupkę kalafiorowa i T. robi mi łóżko i każe leżeć.
Kurcze coraz więcej z was poznało już płeć.
Ja też chciałabym już wiedzieć.
Trzymam kciuki za wszystkie, które mają wizyty w najbliższych dniach.
A tym które zmagają się z jakimikolwiek dolegliwościami ciążowymi życzę jak najszybszego powrotu do zdrówka.
Karolinkare- za ciebie trzymam najmocniej, aby twoja niepewność już dobiegła końca i oby dzieciaczki były zdrowe jak rybki.
Mój maluszek wczoraj miał dzień lenia mało się ruszał a dziś nadrabia zaległości z podwójną siłą co mnie bardzo cieszy.
Udałe mi się dostać do 1 lepszego gina ale jak na złość była to babka od spraw kobiecych wszystkich tylko nie tych ciężarówek.Typowa gin od osób starszych i młodych nie zafasolkowanych.
Zbadała serducho malucha.
Wsio ok.
Zbadała mnie na samolocie wsio ok z szyjką.Zapisała nospe 3*1 tab. i kazała duzo odpoczywac i jak nie przejdzie to mam pójśc do swojego gina to zapisze mocniejsze leki rozkurczowe bo takie napinanie sie brzucha i skurcze mogą doprowadzić do skracania się szyjki a ja z powodu infekcji i tak jestem narażona na wcześniejsze odejście wód.
Za tydzień mam usg połówkowe to poproszę, aby zaraz zbadał długość szyjki tak dla pewności.
Poszłam tylko do gina i na zakupy a zmachałam sie jak koń na roli.Ledwo szłam z tym moim brzucholkiem jak kamień i bolącymi plecami.
Teraz ugotowałam zupkę kalafiorowa i T. robi mi łóżko i każe leżeć.
Kurcze coraz więcej z was poznało już płeć.
Ja też chciałabym już wiedzieć.
Trzymam kciuki za wszystkie, które mają wizyty w najbliższych dniach.
A tym które zmagają się z jakimikolwiek dolegliwościami ciążowymi życzę jak najszybszego powrotu do zdrówka.
Karolinkare- za ciebie trzymam najmocniej, aby twoja niepewność już dobiegła końca i oby dzieciaczki były zdrowe jak rybki.
Mój maluszek wczoraj miał dzień lenia mało się ruszał a dziś nadrabia zaległości z podwójną siłą co mnie bardzo cieszy.
reklama
She*shu
Fanka BB :)
Ja tylko na sekunde dzisiaj wpadłam bo miałam nadzieję,że juz mi puszczą nerwy z tym czekaniem na Wasze wyniki a tu widzę ,że nic.....no nic odwagi i cierpliowści Karolinko-dalej trzymam kciukinic nie wiem nie chca mi powiedziec a lekarz genetyk wyszedl sobie dzisiaj wczesniej.................... ja juz trace sily na to wszystko.......