reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Gratuluję synka Kasiu. Leż, odpoczywaj i się nie martw niczym, wszystko będzie dobrze.
Oj teraz to kilka dziewczynek by się przydało tutaj dla równowagi jakiejś :)
Olcia to bardzo dobrze, że wyniki toxo masz w porządku.
Życzę wam miłego dnia :))

dobry;-)

karolinkare...boszzze to są jaja normalnie,
jak tak można ludzi traktować:angry::angry::angry::angry:
Kochana trzymaj się i pamiętaj jesteśmy z Tobą!

moje samopoczucie masakra
wczorajsze popołudnie i pół nocy co pare minut w kibelku byłam
chyba jelitówka mnie dopadła
dzisiaj juz lepiej bo moge wodę pić
....
gratuluję ujawnionych Córeczek;-))

Witam się i ja w paskudnym humorze po nieprzespanej nocy :-( nie wiem co mam zrobić ale nie mogę już spać ani na lewym ani na prawym boku bo strasznie bolą mnie biodra... lekarz twierdzi że wszystko jest ok tylko poprostu miednica szykuje się do porodu (ale już w 21 tc??:szok:) próbowałam spać na plecach ale czuję że Małemu to niebardzo pasuje a mi się ciężko oddycha... niedługo nie będę spać wogóle :-( I jeszcze ta cała sprawa z wynikami Karoliny.. eh szkoda słów na takich "specjalistów"
Mimo wszystko życzę wszystkim miłego dnia i samych dobrych wieści :-)
wiesz ja to samo przechodziłam z Marcelkiem
mnie pomagała poduszka taki rożek między nogami i lekko na boku
ale właściwie nie ma na to lekarstwa,
bo bolało prawie do konca ciąży

taaa..... kawcia ... szarlotka a ja bidulka w pracy :-( ale ze mnie się leniuszek zrobił w ciąży.... a co do 1000 strony to warto się na niej zapisać ;-)

zdrówko mineralką za 1000 stronkę ;-))

Mam wieści od Karoliny... a właściwie to nie ma żadnych wieści cały czas czeka na telefon z tego instytutu, a pozatym nie ma siły już na nic bo strasznie dołuje ją to całe czekanie i niewiedza... Może około 15-tej będzie coś wiadomo
tragedia,
co za matoły!
karolcia trzymaj się!

Witam kochane, Miałam wczoraj wizyte,
Będę miała synusia:-D
Ciesze sie strasznie, bo marzyłam o synku, waży prawie 500g:-) Jest zdrowiutki, wszystko ma w normie, wierci sie jak szalony i serduszko bije jak szalone:-) i na tym dobre wieści sie konczą:-(
mam nadzieje,że mnie troszke podniesiecie na duchu, bo gin mi powiedział, że skróciła mi się szyjka macicy o 1 cm i musze brac leki i leżeć:-( Narazie tylko 2 tygodnie i po tym czasie mam sie zgłosic na wizyte, bo trzeba kontrolowac ta cholerna szyjke. Jak sie bedzie dalej skracała to czeka mnie szpital:-( Ja chyba zwariuje całymi dniami w domu i nic nie robić:wściekła/y: A do tego jeszcze jade do domu, bo musimy robic remont pokoiku dla maluszka i wychodzi na to, ze ja bede przez caly tydzien lezała:wściekła/y: i nic nie bede mogła im pomóc:confused2: Przepraszam Was za ten kiepski nastrój, ale jestem załamana i musiałam sie wyżalic:-(
gratuluję Synusia:-)
odpoczywaj Kochana i nie martw się na zapas
będzie dobrze-głowa do góry:tak:

A i dzwonilam po wyniki na toxo to mam dobre ale nie byla w stanie mo powiedziec czy chorowalam i mam przeciwciala czy wcale nie chorowalam ...ach zapytam lekaza
dobre wiadomości -super!

Tulaski na dobry dzień <tuli>
KAROLINA84 – dziękuje :D
Mycha – będzie dobrze trzymamy kciukaski
Tosia- u mnie wczoraj było podobnie zrobiła usg i wszystko pomierzyła wszystko było w normie usg 30min bo próbowała dorwać co ma miedzy nóżkami : ) pyzatym ona jak robi usg to zawsze wszystko dokładnie mierzy i mniej więcej trwa to właśnie 20-30min. A o połówkowym nic nie mówiła , ja następna wizytę mam 25 maja (imieninki mojego :) ) i tez mam zapisane ze będzie usg. A wcześniej ok. 22(prezent urodzinowy dla mojego) albo jak nie wytrzymam z niecierpliwości pójdziemy na usg 4D wiec tam tez z tego, co wiem robią wszystkie pomiary :)
co do swietowania 1000 stron to moge podzielic sie ciastem :D
ja wlasnie czekam na zdjecia ze slubu i juz cala chodze heheh :D Odezwe sie popoludniem :D Trzymam kciuki zeby w koncu dali wyniki !

Hej. Ale u mnie dzisiaj ładna pogoda, a ja niestety muszę polegiwać:-(. Ale jak mus, to mus. Muszę w jakieś książki się zaopatrzyć. Podrzućcie kobitki jakieś fajne tytuły.

Karolinkare, ja też trzymam kciuki.
A co do ogórków to ja ogórki, sałatę, pomidory i rzodkiewki mogę jeść tonami i koniecznie ze śmietaną. Normalnie szaleństwo jakieś!!

Ja też bardzo lubię. A rzodkiewkę to pochłaniam w kg, bo sąsiadka ma szklarnie i codziennie świeża dostawa.

Dziewczyny ,dzisiaj w czasie snu jakos tak glupio sie przekrecilam ,ze wyladowalam na brzuchu i........ bol ogromny a teraz cisza .... mam nadzieje ze Kaska jeszcze spi po nocnych wybrykach :) Nie chce swirowac ,ale myslicie ze w takim wypadku moze sie dziecku cos stac ?????
Trixi ja staram się zasypiać na boku, ale i tak codziennie budzę się na brzuchu:rofl2:. Myślę, że Kaśce nic nie jest, bo mój dzidziuś wczoraj na usg kręcił się jak szalony. Szkoda, że wczoraj nie zapytałam gina, zupełnie wyleciało mi z głowy.

Powiedzcie mi jeszcze jedno, zwolnienie mam do jutra czyli do 29, następne bedzie więc od 30 - może mi lekarz dzisiaj je wystawić?? Ile to dni można do przodu i do tyłu??
O ile dobrze pamiętam to może 1 dzień do tyłu, a 2 dni do przodu, albo odwrotnie. Mi na pewno kiedyś wystawiał dzień do tyłu.

cześć Kwiatuszki! :-) ja dziś jakaś taka do tyłka, ale da się przeżyć.. wczoraj na wizycie ginka posprawdzała parę rzeczy tj kręgosłup, raczki, nóżki, brzusio itp... samo usg trwało ok 10 minut.. ale słowem nie wspomniała o połówkowym.. następna wizytę mam dopiero za miesiąc, więc podejrzewam, ze ona w ogóle takowego nie wykonuje.. nie zapytałam... z tego co wiem Ona jest dobrym fachowcem i dlatego mi bardzo na Niej zależało.. i teraz mam dylemat... czy próbować się zapisać gdzieś na to badanie? czy wystarczy Jej fachowe oko podczas każdego z USG? co myślicie? Buziaki na dobry dzień!

Tosiu moje usg też wczoraj tyle trwało, a o połówkowym nic nie wspominał. I nie wiem czy zapisywać się do innego lekarza. Ale mam nadzieję, że wystarczą te usg, które robią nam nasi lekarze.
I gratuluję córuni:-)

Witam kochane, Miałam wczoraj wizyte,
Będę miała synusia:-D
Ciesze sie strasznie, bo marzyłam o synku, waży prawie 500g:-) Jest zdrowiutki, wszystko ma w normie, wierci sie jak szalony i serduszko bije jak szalone:-) i na tym dobre wieści sie konczą:-(
mam nadzieje,że mnie troszke podniesiecie na duchu, bo gin mi powiedział, że skróciła mi się szyjka macicy o 1 cm i musze brac leki i leżeć:-( Narazie tylko 2 tygodnie i po tym czasie mam sie zgłosic na wizyte, bo trzeba kontrolowac ta cholerna szyjke. Jak sie bedzie dalej skracała to czeka mnie szpital:-( Ja chyba zwariuje całymi dniami w domu i nic nie robić:wściekła/y: A do tego jeszcze jade do domu, bo musimy robic remont pokoiku dla maluszka i wychodzi na to, ze ja bede przez caly tydzien lezała:wściekła/y: i nic nie bede mogła im pomóc:confused2: Przepraszam Was za ten kiepski nastrój, ale jestem załamana i musiałam sie wyżalic:-(

Kasiu gratuluję synusia. I jak widzę razem będziemy polegiwać. Tylko, że ja mam nisko łożysko. Ale mojej siostrze całkiem niedawno skracała się szyjka, leżała 3 tygodnie i było już lepiej. Więc trzymam kciuki, żeby u Ciebie też tak było. A remontem sie nie przejmuj, ważne żeby było wszystko dobrze.

Skrzacie gratuluję córeczki.
Olcia super, że wyniki ok.
Biedna ta Karolinka...To juz jest przegięcie. Trzymaj się kochana.
Pati zdrówka zyczę

Cześć grubaski:-):-):-):-)
Wpadam i od razu szukam czerwonych gratuluję dal Karolinkare a tu nic:angry::angry::angry::angry: oni są niepoważni:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tosia u mnie tak samo z usg było:tak::tak:Pewnie tyle jej wystarcza na oględziny malucha;-);-)
Kasias nie martw się, w razie czego na pewno warto założyć pessar:tak: Ale odpoczywaj dużo i może szyjka trochę zmądrzeje;-);-)

Hej. Ale u mnie dzisiaj ładna pogoda, a ja niestety muszę polegiwać:-(. Ale jak mus, to mus. Muszę w jakieś książki się zaopatrzyć. Podrzućcie kobitki jakieś fajne tytuły.

Ja też bardzo lubię. A rzodkiewkę to pochłaniam w kg, bo sąsiadka ma szklarnie i codziennie świeża dostawa.

Trixi ja staram się zasypiać na boku, ale i tak codziennie budzę się na brzuchu:rofl2:. Myślę, że Kaśce nic nie jest, bo mój dzidziuś wczoraj na usg kręcił się jak szalony. Szkoda, że wczoraj nie zapytałam gina, zupełnie wyleciało mi z głowy.

O ile dobrze pamiętam to może 1 dzień do tyłu, a 2 dni do przodu, albo odwrotnie. Mi na pewno kiedyś wystawiał dzień do tyłu.

Tosiu moje usg też wczoraj tyle trwało, a o połówkowym nic nie wspominał. I nie wiem czy zapisywać się do innego lekarza. Ale mam nadzieję, że wystarczą te usg, które robią nam nasi lekarze.
I gratuluję córuni:-)

Kasiu gratuluję synusia. I jak widzę razem będziemy polegiwać. Tylko, że ja mam nisko łożysko. Ale mojej siostrze całkiem niedawno skracała się szyjka, leżała 3 tygodnie i było już lepiej. Więc trzymam kciuki, żeby u Ciebie też tak było. A remontem sie nie przejmuj, ważne żeby było wszystko dobrze.

Skrzacie gratuluję córeczki.
Olcia super, że wyniki ok.
Biedna ta Karolinka...To juz jest przegięcie. Trzymaj się kochana.
Pati zdrówka zyczę

A moge spytac co to znaczy ze masz nisko?przodujace? i powiedzial ze masz lezec?

reklama
Kasis gratulacje!!!!
Biedna Karolina...tyle czekania. W ogóle co za organizacja w tym instytucie? jak tak można? to nie ma nikogo kompetentnego żeby wyniki przekazał? takie rzeczy to chyba tylko w Polsce są możliwe :wściekła/y:Karola trzymamy mocno kciuki :tak:

Do góry