reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

ja wczoraj zaczelam 6W i dzis zaczynam zycie bez slodyczy :)))) no i bez chleba, ale to dla mnie akurat nie problem, bo pieczywko chrupkie jest dla mnie smaczniejsze. trzymajcie kciuki!

reklama
Powiem Wam, że w obwodzie bioderek biję Was na głowę ;) Ja dążę do Waszych obwodów wyjściowych ;) Ale dam radę :D Z brzuchem już dużo lepiej, może też sobie jakieś zdjęcie trzasnę :)

Mamolka
ładnie zjeżdżasz po obwodzie. Z wagą tez super.
Ewa
zrób zdjecie przed i później bedziesz mieć porównanie.
Ja juz po porannych cwiczeniach. Młoda śpi w huśtawce elektrycznej a Hania robiła fiku miku (fikołki). Razem się naciągamy hehe.

No to ja może zaprezentuje moje 87 cm ;) Stan wyjściowy - 60 cm. Docelowy - chociaż 75, a jak się uda to może 70?...:)
Mierzone w najszerszym miejscu oczywiście.
Czerwona krecha idąca przez pępek to odbicie od gumki dresowej ;) Zdjęcie słabe, bo jeszcze nie ma słonka w pokoju...

Pozostałe wymiary na dzień dzisiejszy (choć nie ma się czym chwalić :( ) to:
wzrost - 171 cm
waga - 69 kg (cel: 65 lub 62)
biodra - 107 cm (cel: choćby setka, już będę szczęśliwa ;))
udko - 62 cm (cel: nie mam pojęcia, bo nigdy nie mierzyłam; mierzone u samej góry, w najszerszym miejscu)
łydka - jest ok, więc nie mierzę :)

Zobacz załącznik 332242

wiecie co u nas dziwnego w Polszcze jest :) że wszędzie kobiety chcą mieć ładną dużą sterczącą pupę a u nas odwrotnie- chłopięcą ;/

Ja bym sobie chyba musiała odciąć tasakiem, żeby mieć płaski tyłek ;) Zawsze miałam okrągły, do tego szerokie biodra - no i wychodzi pokaźny obwód jak się to zsumuje ;) Ale ja tam lubię swój okrągły kształt, tylko w ciut mniejszej niż teraz wersji :)

Mnie tam się podobają kobiece sylwetki ala spora pupa, biust ;-) I w tym problem bo po karmieniu mój biust to dwa flaki :no::no::no: Powiedzcie mi czy jego wygląd się jakoś poprawi czy muszę przywyknąć do tego?? Chociaż tyle że spadł do 75G (z 75I)

wiecie co u nas dziwnego w Polszcze jest :) że wszędzie kobiety chcą mieć ładną dużą sterczącą pupę a u nas odwrotnie- chłopięcą ;/

o nie nie mi to się marzy taka pupa wenezuleska:-D jędrna, wystająca i przy tym wąskie biodra, mmmniam, niestety cierpię na płaskodupie i szerokie biodra brechhh:crazy:

Wczoraj w końcu zaliczyłam swoja pierwsza wizytę u gina po porodzie i wsio ok, miałam USG wszystko ładnie wróciło do normy - wskazania: ćwiczyć mięśnie kegla i tyle...no ale moja wymrozona 3 lata temu nadżerka nie wiadomo czy znów nie jest nadżerka, mam przyjść zaraz po pierwszej miesiączce i gin oceni czy to jest wywinięcie szyjki jeszcze poporodowe czy po prostu z wymrażania szlag trafił (po tak może być po porodzie że zabieg trzeba powtarzać) i wtedy wymrozimy znów, jesli bedzie ok (w co wątpię:/) to zakładamy od razu wkładkę mirenę (cytologię mi wczoraj pobrali), tak więc czekam na @....

Dziewczyny zdecydowane na Mirenę, kiedy zakładacie? jesteście na 100% zdecydowane??? ja generalnie tak, ale jak poczytałam o skutkach ubocznych to mi trochę mina zrzedła (wie,m wiem że i wit. C je ma, ale...), boje sie też tego że zabulę niemało kasy a mi ona np. wypadnie co sie zdarza.....:////

Przydałaby się grupa wsparcia dla ćwiczących. ;) Bo ja wczoraj prawie wymiękłam po 3 godzinach w sklepach...:( Ale wzięłam się w sobie i zrobiłam dwie serie po 6 powtórzeń. Uff... Na razie na wadze nic nie widać, ale trzymam się trochę bardziej prosto i czuję brzuch (czyli - mam tam jakieś mięśnie! niesamowite uczucie ;)).

Sarka - nic się nie martw. Ja mam i wystający tyłek, i szerokie biodra ;) 2 w 1 - jak szampon ;)

reklama
Ja się nic nie odchudzam, jem nawet więcej, a już wróciłam do swojej wagi z przed ciąży. Nie mogę się już doczekać kiedy sobie pojem słodycze.
Ja też mam płaski tyłek i chciałabym to zmienić, ale chyba się nie da. :no:

Do góry