reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy

moja blizna niestety wyglada okropnie. byla to druga cesarka. blizna miala byc w tym samym m-scu, a skalpelem pojechal pol cm w dol. tak wiec mam blizne razy dwa. ta 1-wsza idealna byla, a ta masakra.bruzda na bruzdzie,pocharatane ,niewiadomo co.
dziewczyny czy po znieczuleniu nie boli was kregoslup w m-scu wkucia?
mnie to b. dokucza. dodam, ze mi anast. spartaczyl, 2 razy znieczulal itc. czy to normalne taki bol,ktory rozchodzi sie na ledzwie?
minal m-c od cc.
baba w aptece byla zdziwiona i kazala isc do lekarza.bo wg niej nie powinno juz bolec

reklama
ja miałam znieczulenie ogólne, więc nie pomogę:/
a ja mam po obu stronach po jednym takim większym strupku i boję się, że tam będzie widać bliznę wyraźniej potem... a, no i moja w krzaczkach nie jest, jakiś centymetr nad...
dziewczyny po cc - jak wam sie brzuszki wchłaniają??? bo niby przy cycowaniu szybciej, a u mnie jaki był taki jest:((( wiem, że dopiero 2tyg, ale ja niecierpliwa jestem...
czytałam też że brzuszki to dopiero po pół roku bezpiecznie mozna robić... masakra...

dziewczyny czy po znieczuleniu nie boli was kregoslup w m-scu wkucia?
mnie to b. dokucza. dodam, ze mi anast. spartaczyl, 2 razy znieczulal itc. czy to normalne taki bol,ktory rozchodzi sie na ledzwie?
minal m-c od cc.
baba w aptece byla zdziwiona i kazala isc do lekarza.bo wg niej nie powinno juz bolec

Mnie kręgosłup wcale nie bolał. Może rzeczywiście idź z tym do lekarza...

Ida mnie brzuszek wchłania się poooowoli. Chociaż ostatnio koleżanka powiedziała mi,że mam już mały brzuszek(widziała mnie 2 razy w przeciągu 5 dni). Zdaję sobie sprawę,że jeszcze to potrwa,ale też jestm niecierpliwa....

Mnie kręgosłup wcale nie bolał. Może rzeczywiście idź z tym do lekarza...

Ida mnie brzuszek wchłania się poooowoli. Chociaż ostatnio koleżanka powiedziała mi,że mam już mały brzuszek(widziała mnie 2 razy w przeciągu 5 dni). Zdaję sobie sprawę,że jeszcze to potrwa,ale też jestm niecierpliwa....

Ja wprawdzie rodziłam SN ale miałam ZZO i boli mnie tylko w krzyżu jak się długo schylam. Ale w miejscu wkłucia nie mam ani śladu ani żadnego bólu.

mnie kregoslup tez nie boli, bolal kilka dni po cc, ale to od obkurczajacej sie macicy(ma wiezadla przyczepione do kregoslupa) a nie po wkluciu.
a brzucha juz niewiele zostalo, bardziej widac ten walek na cieciem:) na wadze mam +3kg w stosunku do tego co przed ciaza. Czyli 6-7 kg juz spadlo. Ale teraz bedzie trudniej, bo apetyt mam ogromny, a ze wzgledu na ograniczenia w diecie(jwlasnie przerabiam pierwsza wysypke i sraczke u malej) jeg glownie bulki z maslem:)) i ciastka:)

a brzuch mozna cwiczyc juz po 6 tyg. Ale z pasem poporodowym, zemy nie dorobic sie przepukliny. Najpierw skosne brzucha, a potem wlaczyc prosty.tylko same spiecia-nie wchodzimy w gore do siadu.

a jak to się stało ,ze nie rodziłas w wodzie , bo z tego co pamietam to taki mialas miec poród. Chyba ,ze cos zle kojarzę.

Dobrze kojarzysz :) Miałam i baaardzo chciałam rodzić w wodzie. Ale niestety mój poród był wywoływany. Leżałam pod oksytocyną (2 kroplówki) i Dolarganem. A poród w wodzie może się odbyć jak jest czysto fizjologiczny.

reklama
a brzuch mozna cwiczyc juz po 6 tyg. Ale z pasem poporodowym, zemy nie dorobic sie przepukliny. Najpierw skosne brzucha, a potem wlaczyc prosty.tylko same spiecia-nie wchodzimy w gore do siadu.
zawsze coś... ja zawsze byłam fanatyczką brzuszków, więc jak przeczytałam, ze nie można tak za bardzo to złapałam zonka...
dzięki:*

Do góry