reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy

Doris wizualizacje to mi maz ma zrobic. A jesli chodzi o wlosy to jezeli wypadaja przez hormony, ktore jeszcze nie doszly do ladu składu to pozostaje chyba tylko czekac.
Lolisza a co to za szampon kupilas?

Gratuluje wszystkim, którym znikaja zbedne kg.

reklama
no ja już ponad 12 kg mniej niż przed ciążą, a wcale jakoś gruba nie byłam i teraz jakoś tak dziwnie bo kości mi wystają :/ chcialam być troche chudsza ale już by mogło się przystopować. Boje sie tylko co bedzie jak przestane karmic piersią, czy nagle nie wróci te 12 i jeszcze kilka dodatkowych ... to byłby koszmar :(

a co do włosów jakos specjalnie nie zauważyłam żeby wypadały, przez to że są długie to zawsze gdzieś tam się pojawiały na ubraniach, pościeli czy podłodze bo sie rzucają w oczy ale nie żeby jakoś wiecej niz zawsze, naszczęście :) Mam nadzieje, że u was się unormuje wszystko :)

E-lona ja kupiłam Revitax, niby tam jest napisane że jest na porost włosów ale podobno zapobiega wypadaniu, a porost też jak najbardziej sie przyda :) Moja mama używa i ma normalnie pomiędzy swoimi długimi włosami przy skórze już taki meszek na ok 5 mm z nowych włosów więc sie skusiłam. Tylko podobno trzeba myć codziennie, trzymac piane na głowie min 2 minuty i przez okres terapii nie zmieniać szamponu. No zobaczymy...

A witaminy też biore ale gin mi powiedział że to jest spowodowane hormonami i że to spadek hormonów po zapzestaniu karmienia powoduje takie wypadanie, dziewczynom które nie akrmiły podobno zaczyna się to i kończy wcześniej, tym które karmiły później. Najlepsze jest to, że ja w ciąży i podczas karmienia miałam włosy rewelacyjne, byłam ścieszona strasznie a miesiac po zakończeniu karmienia zaczęła sie masakra, niby już mniej ale i tak lecą....

Ja w dalszym ciągu karmię a włosy jak zaczęły wypadać w 3 mies. po porodzie tak wypadają nadal i jak tak dalej pójdzie to będę musiała perukę zakupić :cool2:

Witam dziewczyny,

poczytuję Was sobie i jako październikowa '10 mama syna Miłosza, postanowiłam się przywitać :-D
W ciąży przytyłam tylko 15 kilo, po porodzie ważyłam 62 - było całkiem dobrze i wierzyłam, że szybko spadnie mi wszystko co zbędne i znowu będę mogła nosić swoje ubrania sprzed ciąży... było dobrze dopóki nie pojechałam do swoich rodziców na kilka tygodni... Tam oczywiście mamine śniadanka, obiadki no i kolacje... bo wszyscy jedli i jadło się razem z Nimi. Po drodze tłusty czwartek i domowej roboty pyyyyyyyyyyyyyyyyszne pączki oraz krótkie spacerki z Młodym z powodu złej pogody i tak wróciłam z dodatkowymi 6 kilogramami :szok: Niby nie dużo ale figura okropnie się zdeformowała. Zawsze próbowałam utrzymywać dobrą formę bo mam tendencję do nadwagi i to jak teraz wyglądam mnie kompletnie załamuje. Wczoraj pojechałam kupić sobie dresy na aerobik (bo od tego tygodnia zaczynam robić coś ze sobą) i nawet rozmiar L obciskał moje uda jak dwa balerony a spod materiału widać było grudki tłuszczu i cellulitu :szok:... Przymierzalnia sklepowa i wielkie lustra nie ukryły masakrycznej prawdy tak jak to robiło przyciemnione lustro w domu. Pomimo to kupiłam te spodnie dla motywacji;-)

Chociaż to głupie to wstydzę się pokazywać małżowi nago i nasze życie seksualne ustało. On zawsze miał ładną i zgrabną żonę, a teraz ma potworka z włosami jak miotła, z pryszczami na buzi i chodzącą non-stop w jedynych dżinsach "bo tylko one pasują" z odznaczającym się brzuchem w każdej koszulce i zwisającymi przedramionami. MASAKRA!!! Nawet pomalować przez to wszystko mi się nie chce.

Jeżeli chodzi o ruch to tak jak pisałam: aerobik i step.
Chciałabym jednak do tego włączyć jakąś dietę ale boję się bo ciągle karmię piersią, no i za bardzo nie wiem co z tym fantem zrobić bo nie chcę dziecku zaszkodzić.
Nooooooo to się wyżaliłam :-D

nabuu - witaj! Drastycznych diet to raczej nie rob, poki karmisz piersia. Ja wlasnie juz koncze karmienie, a raczej sciaganie pokarmu i dopiero jak juz zupelnie przestane sciagac, to zamierzam zaczac jakas skuteczna diete. Poza tym slyszalam od kolezanek-mam, ze po zakonczeniu laktacji duzo latwiej schudnac, bo hormony dzialaj juz inaczej i jest inny metabolizm. Zatem: glowa do gory! Damy rade tluszczykowi! Pozdrawam.

witaj! ŚLICZNE zdjęcie w avatarku, tzn ŚLICZNA buzia!

Dziękuję :) Buzia oraz zdjęcie produkcji własnej :-) A u Ciebie w avatarku buzia też niczego sobie, hihi ...

onesmile - nie ma nic lepszego niż pozytywna myśl od kogoś kto Cię rozumie :tak: Dzięki!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry