reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wracamy do formy

Doris wizualizacje to mi maz ma zrobic. A jesli chodzi o wlosy to jezeli wypadaja przez hormony, ktore jeszcze nie doszly do ladu składu to pozostaje chyba tylko czekac.
Lolisza a co to za szampon kupilas?

Gratuluje wszystkim, którym znikaja zbedne kg.

reklama
no ja już ponad 12 kg mniej niż przed ciążą, a wcale jakoś gruba nie byłam i teraz jakoś tak dziwnie bo kości mi wystają :/ chcialam być troche chudsza ale już by mogło się przystopować. Boje sie tylko co bedzie jak przestane karmic piersią, czy nagle nie wróci te 12 i jeszcze kilka dodatkowych ... to byłby koszmar :(

a co do włosów jakos specjalnie nie zauważyłam żeby wypadały, przez to że są długie to zawsze gdzieś tam się pojawiały na ubraniach, pościeli czy podłodze bo sie rzucają w oczy ale nie żeby jakoś wiecej niz zawsze, naszczęście :) Mam nadzieje, że u was się unormuje wszystko :)

E-lona ja kupiłam Revitax, niby tam jest napisane że jest na porost włosów ale podobno zapobiega wypadaniu, a porost też jak najbardziej sie przyda :) Moja mama używa i ma normalnie pomiędzy swoimi długimi włosami przy skórze już taki meszek na ok 5 mm z nowych włosów więc sie skusiłam. Tylko podobno trzeba myć codziennie, trzymac piane na głowie min 2 minuty i przez okres terapii nie zmieniać szamponu. No zobaczymy...

A witaminy też biore ale gin mi powiedział że to jest spowodowane hormonami i że to spadek hormonów po zapzestaniu karmienia powoduje takie wypadanie, dziewczynom które nie akrmiły podobno zaczyna się to i kończy wcześniej, tym które karmiły później. Najlepsze jest to, że ja w ciąży i podczas karmienia miałam włosy rewelacyjne, byłam ścieszona strasznie a miesiac po zakończeniu karmienia zaczęła sie masakra, niby już mniej ale i tak lecą....

Ja w dalszym ciągu karmię a włosy jak zaczęły wypadać w 3 mies. po porodzie tak wypadają nadal i jak tak dalej pójdzie to będę musiała perukę zakupić :cool2:

Witam dziewczyny,

poczytuję Was sobie i jako październikowa '10 mama syna Miłosza, postanowiłam się przywitać :-D
W ciąży przytyłam tylko 15 kilo, po porodzie ważyłam 62 - było całkiem dobrze i wierzyłam, że szybko spadnie mi wszystko co zbędne i znowu będę mogła nosić swoje ubrania sprzed ciąży... było dobrze dopóki nie pojechałam do swoich rodziców na kilka tygodni... Tam oczywiście mamine śniadanka, obiadki no i kolacje... bo wszyscy jedli i jadło się razem z Nimi. Po drodze tłusty czwartek i domowej roboty pyyyyyyyyyyyyyyyyszne pączki oraz krótkie spacerki z Młodym z powodu złej pogody i tak wróciłam z dodatkowymi 6 kilogramami :szok: Niby nie dużo ale figura okropnie się zdeformowała. Zawsze próbowałam utrzymywać dobrą formę bo mam tendencję do nadwagi i to jak teraz wyglądam mnie kompletnie załamuje. Wczoraj pojechałam kupić sobie dresy na aerobik (bo od tego tygodnia zaczynam robić coś ze sobą) i nawet rozmiar L obciskał moje uda jak dwa balerony a spod materiału widać było grudki tłuszczu i cellulitu :szok:... Przymierzalnia sklepowa i wielkie lustra nie ukryły masakrycznej prawdy tak jak to robiło przyciemnione lustro w domu. Pomimo to kupiłam te spodnie dla motywacji;-)

Chociaż to głupie to wstydzę się pokazywać małżowi nago i nasze życie seksualne ustało. On zawsze miał ładną i zgrabną żonę, a teraz ma potworka z włosami jak miotła, z pryszczami na buzi i chodzącą non-stop w jedynych dżinsach "bo tylko one pasują" z odznaczającym się brzuchem w każdej koszulce i zwisającymi przedramionami. MASAKRA!!! Nawet pomalować przez to wszystko mi się nie chce.

Jeżeli chodzi o ruch to tak jak pisałam: aerobik i step.
Chciałabym jednak do tego włączyć jakąś dietę ale boję się bo ciągle karmię piersią, no i za bardzo nie wiem co z tym fantem zrobić bo nie chcę dziecku zaszkodzić.
Nooooooo to się wyżaliłam :-D

nabuu - witaj! Drastycznych diet to raczej nie rob, poki karmisz piersia. Ja wlasnie juz koncze karmienie, a raczej sciaganie pokarmu i dopiero jak juz zupelnie przestane sciagac, to zamierzam zaczac jakas skuteczna diete. Poza tym slyszalam od kolezanek-mam, ze po zakonczeniu laktacji duzo latwiej schudnac, bo hormony dzialaj juz inaczej i jest inny metabolizm. Zatem: glowa do gory! Damy rade tluszczykowi! Pozdrawam.

witaj! ŚLICZNE zdjęcie w avatarku, tzn ŚLICZNA buzia!

Dziękuję :) Buzia oraz zdjęcie produkcji własnej :-) A u Ciebie w avatarku buzia też niczego sobie, hihi ...

onesmile - nie ma nic lepszego niż pozytywna myśl od kogoś kto Cię rozumie :tak: Dzięki!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry