reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy

Aleście na mnie siadły! :happy2:
Najfajniej być owianą nutką tajemniczości hihi! Ale napiszę skoro pytacie.

Ta "wiedza" to zbieg okolicznosci - jak ktoś pyta a ja coś wiem, to chcę pomóc i mówię. Tyle :-) Przygotowywałam sie na Akademię Medyczną i zrezygnowałam z niej parę dni przed egzaminem wstępnym, chociaż miałam potrójny materiał na fakultecie biol-chem, byłam w klasie mat-fiz i generalnie spokojnie mogłam zdawać. Całe zycie, od dziecka, marzyłam o medycynie. Ale... Coś mnie pchnęło na Technologię Żywności i Żywienia Człowieka i tak już zostało. A samą biologię, w baaaaaardzo szerokim tego słowa znaczeniu, bardzo lubiłam. Czasem coś niecoś jeszcze pamiętam :-)

No to sie wyjasnilo :-)

Mala mi - zamiast sciagac laktatorem, wez goraca kapiel i wyciskaj mleko masujac piersi. To sposob naszych mam na 'dojenie'.
Ja po kazdym dojeniu wlasnie tak robie, bo laktator za bardzo pobudza, a tak czesc mleka 'odciagne' sama i schodza wszelkie zastoje.

reklama
No to sie wyjasnilo :-)

Mala mi - zamiast sciagac laktatorem, wez goraca kapiel i wyciskaj mleko masujac piersi. To sposob naszych mam na 'dojenie'.
Ja po kazdym dojeniu wlasnie tak robie, bo laktator za bardzo pobudza, a tak czesc mleka 'odciagne' sama i schodza wszelkie zastoje.
Zrobiłam tak, dziękuje, znikły mi te grudki. Będę w takim razie odciągać podczas kąpieli trochę aby nie robiły się zastoje.

Tak sobie myślę że przy następnym dziecku bardziej powalcze o pokarm. Choć i teraz nie obyło się bez walki! Ale... Ech.

dobranocka - podziwiam, ze bedziesz miala sile na walke o pokarm, bo ja, powiem szczerze, przy nastepnym ewentualnym dziecku chyba od razu na butle przejde...Dla mnie 'karmienie piersia' kojarzy sie wylacznie problematycznie :-(

mala mi - fajnie, ze zastoje posciagalas. Ja wczoraj siedzialam w wannie i masowalam chyba ze 20 minut, az w koncu woda wokol mnie zrobila sie biala...:-)

A moja waga wciaz stoi...co gorsza, mam ostatnio duzy apetyt...pochlastac sie idzie.

dobranocka - podziwiam, ze bedziesz miala sile na walke o pokarm, bo ja, powiem szczerze, przy nastepnym ewentualnym dziecku chyba od razu na butle przejde...Dla mnie 'karmienie piersia' kojarzy sie wylacznie problematycznie :-(
podpisuję się pod Twoimi słowami, chociaż u mnie z naciskiem na EWENTUALNE dziecko

mala mi - fajnie, ze zastoje posciagalas. Ja wczoraj siedzialam w wannie i masowalam chyba ze 20 minut, az w koncu woda wokol mnie zrobila sie biala...:-)

Kąpiel w mleku?? Jak królowa!! :-)

Natolin, uuuuuuuuuuuuuuuu! :))))))))))))) Widzę poprawę w myśleniu! :-) Suuuuper, tak trzymaj! Już piszesz o ewentualnym dziecku a nie o dziecku nigdy wiecej! Ja trzymam kciuki żeby koszmar zupełnie przeszedł w niepamięć, a kolejny poród to była umówiona w przedterminie sprawna i bezbolesna cesarka. No.

cesarka jest bezbolesna ale jak sobie przypomne jak pielegniarka po 12 h kaze wstac to ja dziekuje.

reklama
dzięki dobranocka, ale ta ewentualność właśnie tylko pod takim warunkiem - umówionej cc i to z ordynatorem, a i tak mam schizę, że podczas mojej ewentualnej ciąży mógłby przestać być tym ordynatorem...

Do góry