reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy

No ja też mogę polecić fissan,używałam w ciąży na zmianę z Perfecta mama .Kto wie może właśnie dlatego nie mam teraz rozstępów na brzuchu.Dostępny chyba głównie w aptekach.

Czy wam też wypadają włosy? Bo mnie od jakiś 2 tygodni strasznie!No i nie wiem co z tym zrobić,polecacie jakieś kosmetyki albo zabiegi?

ja mam ten sam problem z włosami i jestem przerażona. A ze sa do pasa to dosłownie wszedzie ich pełno.

reklama
może kupię w taki razie ten fissan
mi na razie nie wypadają, ale podejrzewam, że to kwestia czasu. a łykacie jakieś witaminy?

Ja używam dalej witamin dla kobiet w ciąży, bo jeszcze karmię piersią. Mam też ten fissan, smarowałam przez całą ciążę i niestety rozstępy pojawiły mi się w ostatnich dwóch tyg ciąży jak wylądowałam w szpitalu.

Moje włosy też okropnie wypadają. Wszędzie pełno moich kłaczków. Może to przez niedobór jakiś witamin (biorę te co w ciąży), albo hormony.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie martwcie się, wypadanie włosów po porodzie to normalne. W ciąży włosy nie wypadają przez hormony, po porodzie hormony wracają do normy więc włosy które nie wypadły nam w czasie ciąży mogą wypadać nam teraz. Zadne witaminy tu nie pomogą, ale oczywiście nie zaszkodzą.

z wypadaniem włosów nie jesteście same... mnie lecą jak nie wiem... a w ciąży to nawet rosły nowe :) i nic nie leciało :)
teraz brodzik co chwila zapchany,pełno włosów na podłodze, jak mała mnie chwyci za włosy to od razu ma je w rączce i musze pilnowac
ciekawe kiedy to się skończy bo z natury mam rzadkie włosy i nie chce zostać łysa :(
biore wit te co w ciąży ale powiem Wam.. nie przejmuje się aż tym tak bardzo.. najważniejsza na świecie jest teraz moja kochana córeczka i mąż i to się liczy:)

dziewczyny z tymi wlosami to prawda
przy pierwszym dziecku panikowalam...po ok3miesiacach karmienia zaczely mi masowo wlosy wychodzic...scielam krocej a one wylazily i tak...miejscami mialam lyse placki, jadlam witaminy itd
niestety jedynie trzeba czasu
odrosna...jestem na to dobrym przykladem
teraz mialam o dziwo mocne wlosy i cala ciaze piekne...i teraz tak ok tygodnie zaczyna sie wypadanie wiec zadnej z nas nie ominie ...trzeba to przyjac jako kolejny etap..nietstety

bardziej sie martwie ze 3 miesiace karmie a waga stoi w miejscu
jak przyszlam ze szpitala i sie zwazylam to mam nadal te dodatkowe 8kg...ani grama w dol...
a przy synku mialam juz 4kg na minusie :no:

hej dziewczyny,
mi zostało jeszcze 4 kg na plusie, na wadze w ciąży przybrałam 17 ale po szpitalu miałam już 10 mniej, chodzę na fitness na step i cardiofit ale to bardziej żeby się spocić bo lubię wysiłek fizyczny a na rower za zimno, może w lato kupię jakiś wózek do roweru i będziemy z małym śmigać,
najbardziej wkurza mnie brzuch i chciałabym do maja go zrzucić żeby powchodzić w stare spodnie i nie kupować nowej garderoby przed powrotem do pracy (dress code)- od trzech dni robię ćwiczenia "6" Weidera na brzuch (robi się je przez 42 dni i z dnia na dzień więcej zobaczymy czy będą jakieś efekty)

co do wypadania włosów to ostatnio również zauważyłam że wszędzie ich pełno

reklama
Hej moja gin dała mi już zielone światło na ćwiczenia;) także od stycznia ostro biorę się do roboty;) mam jeszcze 5,5kg do zrzucenia do wagi sprzed ciąży, ale chciałabym schudnąć 10! Karmimy się piersią to może dam radę;) Jak na razie od porodu spadło już 16kg.

Do góry