reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy

Spokojnie, ja po pierwszej ciąży miałam też brzydkie rozstępy na brzuchu, udach i piersiach ale wyblakły i przestały być widoczne. Podobno jest b.dobry krem z Musteli intesywnie redukujący blizny i rozstępy, słyszałam że drogi ale warto. Sama zamierzam kupić niedługo.

reklama
ja zamierzałam używać maści na blizny jak przestanę karmić, więc dzięki, że podjęłyście temat, bo mi przypomniałyście

cass dzięki za pocieszenie :) Narazie chce skończyć poprzedni krem Perfecta Mama, a potem faktycznie kupie coś lepszego.

natolin
a co to za maść na blizny ? Może i ja skorzystam :)

Mnie się w ciąży nie zrobiły rozstępy na piersiach(no jakiś tam maly może),za to teraz przy karmieniu zrobiły się i to dość spore i cycki niestety jak to kiedyś trafnie ujeła Dobranocka - jak u murzynki. buuu

Mój brzuch również wygląda fatalnie,rozstępy mam na całym brzuchu,przyznam się,że w ciąży smarowałam brzuch tylko na początku a później już mi się nie chciało i teraz mam za swoje!!
Zostało mi jeszcze 5 kg do zrzucenia,chodź ja i przed ciążą sporo ważyłam,mam 167 a ważyłam 65 kg
Ciężko będzie bo apetyt mam większy niż w ciąży:-(

no ja się wkurzam bo właśnie całą ciąże smarowałam i bardzo się cieszyłam że nic mi się nie zrobiło bo ja z tych co mają tendencje do rozstępów, mam już kilka po okresie dojrzewania i nie chciałam nowych. Ale w 9 miesiącu moje maleństwo troszke za szybko zaczeło przybierać na wadze i mój brzuch nagle zrobił się wielgachny i skóra mimo smarowania poprostu tego nie wytrzymała :( Jak brzuch był jeszcze duży to jakoś źle to nie wyglądało a teraz jak brzuszek prawie płaski to poprostu masakra ;(((

Mnie się w ciąży nie zrobiły rozstępy na piersiach(no jakiś tam maly może),za to teraz przy karmieniu zrobiły się i to dość spore i cycki niestety jak to kiedyś trafnie ujeła Dobranocka - jak u murzynki. buuu

jak u murzynki ... buu jak też się tak czuje :( jak synek będzie starszy to będzie mógł wziąć i pójść z nim do drugiego pokoju ;(

nie wiem gdzie mam tę maść na blizny,ale jak znajdę to dam znać.
a wiecie co? jak zawsze bolał mnie brzuch przy okresie tak teraz boli mnie........ już chyba wolałam jak brzuch bolał...

natuś, już miałam napisać że nie czaję twojego postu, aż tu nagle zaczaiłam;D przytulam:* może apap coś da?

na rozstępy, contratubex, jescze jakaś na cebuli na "c" się zaczyna nazwa ale nie pamiętam, i zorac którego polecała przyjaciółka - podobno upierdliwy ale działa rewelacyjnie

reklama
Do góry