reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Czesc dziewczyny ja tez chce zaczac diete dukana ale zupelnie nie wiem jak ma wygladac codzienne jedzenie tz co mam jesc codziennie w 1 fazie duzo czytalam o tej diecie i nie wiem jak sie za to zabrac. bede wdzieczna za wszelkie wzkazowki

reklama
e.w.a ja ci powiem a raczej napisze jak masz sie za to zabrac!przeczytaj ksiazke.

kasiuleczka pikne Ci wyszly te Twoje paczuszki:)
ja wciagnelam normalnego-a co:-Dzreszta dzis mam przerwe a jutro sie zobaczy....tylko z eja juz nie Dukam:sorry2:

dzieki bardzo, wlasnie udalo mi sie go kupic :-) bo ostatnio takiego nie widzialam.

e.w.a- najpierw warto sie zaopatrzyc w jogurty naturalne, serki(wszystko do 4% tluszczu) a najlepiej jak najmniej,roznego rodzaju rybki w puszkach tylko w sosie wlasnym (zadne oleje, sosy pomidorowe, itp) rybke wedzona, mieso wolowe,kurczaki, duuzo wody, jajka wszystko co jest dozwolone a i najwazniejsz:otreby owsiane i pszenne oraz slodzik jak potrzebujesz;-)Poczytaj sobie ta stronke Forum diety dr Dukana • Strona główna znajdziesz tam wszystkie wazne informacje odnosnie faz i super przepisy, bez nich bym zginela :-D:-D zycze powodzenia i dziel sie z Nami swoimi sukcesami :tak:

Tichonku-tej stronki nie znalam i tego przepisu tez nie,placki wygladaja kuszaco :-)dzieki
kasiuleczko-tez je mialam piec tylko jakos mi czasu braklo,moze jutro sie uda. A jak smakowaly??

marcysia no musze powiedziedziec ze sa pyszne, i bede je robic jak mnie tylko najdzie ochota na slodkie. Serniki cos mi nie wychodza, dzis zrobilam jeszcze serniczek bez skrobii i otrab i wyszedl za wilgotny az wode puscil , jak siedzial w piekarniku mial wysokosc chyba 30cm, a gdy go wyciagnelam oklapl do 2cm.

Witam sie dukanóweczki

Jak samopoczucie po wczorajszych pąsiowym dniu??
Kasiula- no pączki rewelacja,wyglądają fantastycznie i z Twojego opisu wynika ze fantastycznie smakowały:-D- oczywiście juz sobie przepisik spisałam.
ewelcia- no się pogubiłam juz z Tobą:cool2: na jakiej diecie jestes, bo wiem że juz nie dukasz, z jaką dietką startujesz???
pauletta- ja to bym Cię kobito mocno uściskała za te 9 kg, a potem bym się chetnie wypieła zebyś mnie kopła w to moje tłuste dupsko żebym motywacje miała jeszcze większą :-p;-):-DGratuluje jeszcze raz :tak::-)
Dziewczynki powiedzcie mi jakiego mleka uzywacie do nutelki. Ja kupiłam zwykłe w proszku made in tescco, no i nutella mi nie smakowała, sprawiała wrazenie słonej i tłustej:dry:.Wygląd i treść była ok, ale smak- nie tego oczekiwałam:-(No tak mi sie chciało słodkiego [przed @] że mowie sobie ze taka nutella to miodzio dla podniebienia, a tu taki klops.
zmykam sprzątać po wczorajszym obrzarstwie pączkowych, lukier mam wszędzie. Pochwalę sie nieskromnie ze wczoraj moj Maxik skończył 2 latka, tak więc wyluzowałam i mogli jesc slodkości i robić co chcą. Za to dzisiaj nie wiem w co ręce włożyć :nerd:
miłego dzionka dukanoweczki :-):-):-)

Mikimauro na tej stronce pod zdjęciami serka homo masz też zdjęcie mleka w proszku odtłuszczonego, bo takie mamy używać:tak: a co do nutelli fakt to nie to samo ale jak dla mnie i tak jest dobra wszystko zależy jakiego aromatu dodasz :-):-):-)

kasiuleczka-te paczusie sa slodkie?bo ciekawa jestem jakby smakowaly na slono w formie mini buleczek do wedlinki, jutro jak znajde czas to sprobuje pol na slodko moze z nutella a pol na slono :-) Co do sernikow mi tez nie wychodza:-( :wściekła/y: a takiego sobie smaka narobilam.....ale moze to i lepiej bo nie objadlam sie:-D.

wczoraj ja tez nie wytrzymalam i paczka wsunelam i pare faworkow a co.....za to przechodze na 3/3 bo cos waga w miejscu stoi :-(a dzis juz pizze zjadlam i powiem ze byla pycha szkoda ze tak malo mozna jej zjesc, robilam z tego przepisu z Kotem w kuchni: III. Pizza na cieście chlebowym - Dukan tylko z polowy porcji bo moglaby do jutra nie dotrzymac:-D:-D:-D.

mikimauro ja teraz jestem na innej diecie"odchudzanie na zawolanie"w ciagu ostatnich 9dni-tyle trwa jedna sesja:-Da pozniej mozna 3 dni oszuancze zrobic zeszlo mi 2,9kg...ale wczoraj akurat przypadl mi dzien oszukanczy i go wykorzystalam i dzis gtez nie dietuje.
mam sloiczek bigosu schowany i musze go zjesc i wtedy dalej moge dietowac:-p:-D:-D:cool2:
wczoraj sie tak obzarlam ze az wsyd:zawstydzona/y:dzis rano 1,5kg wiecej:wściekła/y::wściekła/y::baffled:wsciakla bylam rano,alefaworki juz zjadlam ze dwa i zxedwa rogaliki:cool2::zawstydzona/y:ale jutro znow zaczynam

reklama
Mikimauro najlepszego dla Maxa:tak:

happy_2nd_birthday1.gif

A powiedzcie mi,kochane jakie ja mam szanse z Dukanem jak ja wcale ale wcale nie jem ryb:no:Bleee....,nie lubię,nie jadam i nie chcę nawet o nich myśleć:sorry2:

Do góry