reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Hejoo :-)
Ewelcia niestety jajówy brak nie miałam czasu jej robić :sorry2: wpałaszowałam bułeczkę z jajkiem i pomidorkiem oraz leczo wczorajsze ;-):-D

A ja się nie ważę lalalala jak mówiłam zważę się dopiero na następny pierwszy dzień P+W ;-) jak mi się uda:sorry2::-D:-D:-D

reklama
Zrobilam te leniwe...plozylam na wierzch troszku serka homo...cynamonu nie lubie wiec byly bez.
NA poczatku mi smakowaly nawet niezle...ale po chwili zaczely mi w buzi rosnac:sorry2:myslalam ze pawia puszcze...
nie zbyt:no:
Nie wiem jeszcze co mnie podkusilo ze ja z 0,5kg sera zrobilam(wg.przepisu)reszte chyba musze wywalic:baffled::angry:
mogalm za miast tego maly serniczek sobie zrobic albo nalesniki z serem

ja juz tez po obiadku dzis sobie zrobilam takie zawijaski z piersi z kurczaka w srodku pieczarki z cebulká, do tego grillowana cukinia posypana tymi pieczarkamii(bo mi zostalo), Zostaly mi jeszcze dwa kawalki mieska wiec obiadek na jutro mam, tylko dla M i mlodej musze cos wykombinoawac. A wczoraj upieklam sobie malutki chlebek(lacznie z 9 lyzek otrebów)wiec podzielilam go na 3 dni.
A dzis mi przyszla paczuszka a w niej ksiazka Nie potrafie schudnac i przepisy dla Polaków. Musze przejzec te przepisy moze mi wpadnie cos w oko i zrobie.
he he ewelcia ja zazwyczaj jak robie leniwe to tylko z 1 kostki sera( i jest dla mnie i dla mlodej) nio i posypuje slodzikiem w proszku bo z cynamonem tez nie lubie, raz próbowalam z kakaem ale jakies takie gorzkie mi sie wydawaly.

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczynki:-)

Ja zajeta jestem strasznie, sprzątam wszystko nabłysk, bo mamcia przylatuje w poniedziałek, a ona jest taka że zawsze bardzo jest jej mnie zal, ze tak tyram w domu i zawsze chcemi pomagać sprzątać, konczy sie tak ze mam wszystko poprzestawiane , a mężol dymi mi normalnie. Ostatnio jak była to mi tak posprzatała, ze po trzech tygodniach od jej wyjazdu jeszcze nie mogliśmy nic znależć :crazy:. Kocham ja bardzo, ale czasami to bym******;-):-p:-)

Drogie dukanówki, dzisiaj była pyszna sałatka i kurczęcie [ juz mi boczkiem kogut wychodzi:dry:, śniadania nie było, może na kolacje nadrobie:blink:. Teraz klikam i wcinam warzywka gotowane, pyszności:-). Wrasnie wrocilam z Galway, jestem padnieta. Zmykam do robory. miłego wieczorku dukanoweczki:tak::tak::-)

... a no i mi tu nie krzyczeć na mnie, bo ja plochliwa jestem i się zestersuje i zaczne z tego stresu wsować znów kabase:-p;-):laugh2:

Mikimauro fajnie ze dietujesz :)
Kasileczka jak znajdzies zjakis fajny przepis ktory mozna podpiac pod Dukana lub lekko zmodyfikowac to wrzuc tutaj;-)

Moja reszta leniwych znalazla sie w koszu:sorry2::baffled:zrobilam z jednej puszki tunczyka "Dyski tunczykowe" moje wyszly pyszne-smakowaly mi bardzo:)
Wciagnelam wszystkie na raz...
Teraz sledzia zjadlam;-)

Pauletta jak tam u Ciebie??
Co pichcilas?

Ewelcia u mnie dziś na obiad gołąbki były z sosem pomidorowym:tak: a że duuuużo sosu zrobiłam ti jutro w nim uduszę cycki zobaczymy co z tego wyjdzie ;-) bo sosik meega pyszny:-) z gołąbkami już trochę gorzej nie ma to jednak jak z ryżem ale i tak mi smakowały ;-);-) a na kolacyjkę rolmopsy :-p a teraz tulę sie do butelki i płucze nerki już ponad litr wypiłam i chyba tyle samo wysikałam bo w ciągu pół godz. w już chyba ze trzy razy jak nie więcej sikałam :-D:-D a jeszcze z litr przede mną :sorry2: ale ja tak lubię na wieczór sobie filtrację woda zrobić bo w dzień to inne płyny idą w ruch w szczególności Cola Diet :zawstydzona/y:;-) aaa w ogóle zapomniałam jescze napisać że dziś zajadałam się również pralinkami marcepanowymi ...czyli nutella z aromatem migdałowym zamiast orzechowego i porobioen kulki z tego mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam :-p:-):-)

Pauletta i ja wode teraz pije...oj na wieczor wlasnie tak jak Ty...i latam jak poparzona do kibelka.
w dzien pije herbate i kawe ale wode rowniez tylko w malych ilosciach.///coli niet:)chociaz lubie i chyba jutro zakupie bo az mnie ochota naszla:)

nie mam pomyslo na obiad na jutro...mam p+w///
mam w planach salatke warzywna z kurczakiem...tak do przegryzienia

Za brokulami nie przepadam,ale kalafor uwielbiam/...

JA robilam kiedys tak kalafiora...
gotowalam zeby byl miekki,odcedzalam...
rozbeltalam jajo albo dwa(zaley ile masz kalafiora) dodalam troche warzywka.
na patelenie deczko mleka wlalam i polozylam male rozyczki kalafiora-na to wlalam to jajo rozbeltane i mieszalam...
przepis z forum dukanowego
dla mnie pyyyycha i szybko sie robi...

reklama
Do góry