reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Sandrulińska ja też właściwie nie zauważyłam abym zwiększyła budżet na zakupy;-) po prostu inaczej kupujesz a co robisz dla rodzinki starcza na dłużej bo Ty tego nie jesz czyli jeden obiad co najmniej na dwa dni ;-) i finanse się wyrównują :tak:
Aga_Natalia
skrobia to tu corn flour :sorry: wiem wiem paradoks :confused2: tylko pamiętaj ma być biała bo często można znaleźć maize żółtą a to jest mąka :eek:Powodzenia w dukaniu :tak:
Ewelcia i ja dzisiaj z czystą premedytacją zjadłam dwa kawałki pizzy :sorry: no potrzeba mi było tak węglowodanów że szok :szok: cały dzień jadłowstręt miałam na jajeczno mięsno nabiałowe dania patrzeć nie mogłam baaa sama myśl wywoływała konwulsje :eek: głodna wściekła z bolącym brzuchem w pełni świadomie wciągnęłam pizzę i łooooo jak mi dobrze było teraz dalej mogę się dietkować :zawstydzona/y::-D:-D

reklama
Aga w tesco kupisz...zolte opakowanie i pisze corn flour
Tesco Cornflour 500g product information - Tesco.com
jest to bualy proszek...wyglada jak maka ziemniaczana.
Wstaw suwaczek:)

Sandrulinska ja jakos szczegulnie wiecej nie wydaje...raczej normalnie:)
tak jak dzis ugotowalam zupe to jadlam ja przez caly dzien:-p:rofl2:
a ty z czego chcesz sie odchudzac,co?

Puletta zeby rano rewolucji nie miala jak ja hehehe

kobitki i ja dzis zgrzeszylam i to bardzo:szok: , juz tak od wczoraj mnie ciagnelo do slodyczy:sorry:, wczoraj jeszcze sie opanowalam:tak:(nawet upieklam ciasto jogurtowe -ale bylo takie se....:confused2:) ale dzis poleglam:szok: , rano 2 ciatka, poxniej robilam pierogi dla M wiec tez musialam spróbowac chociaz jednego( ha ha tyle sie nalepilam wiec skosztowac musialam:-() no poxniej bylam na kawie wiec kawalek pysznego serniczka zjadlam:zawstydzona/y:, w domku nie chcialo mi sie juz robic nic dla siebie wiec wszmalam kapuske kiszoná z grzybkami a do tego 4 nuggetsyy:zawstydzona/y::-p. No i to jeszcze nie koniec dzis walentynki M kupil czekoladki:szok: wiec spróbowalam ze 3:sorry:. wiec jednym slowem masakra na calej lini nooooo ale zwale to na @ bo lada dzien przybedzie. Ale lodówka zaopatrzona w bialko i miesiwo wiec od jutra obiecuje poprawe:-D:-D:-D

witam dukanoweczki:-):-):-)
rety dziewczyny, ale wy łobuzice jesteście:-p, ja jeszcze nie zgrzeszyłam ani razu, ale jest naprawde cięzko, dzisiaj nic jeszcze nie jadłam, mam jedzeniowstret. nic mi nie smakuje. Zaobserwowałam u siebie że jak mało jem to nie chudne, waga stoji w miejscu, potem nasowa sie pytanie, po co to mi, skoro nie chudne. Ale trwam no bo co mam robić, jest mi bardzo ciężko. Dodatkowo nie mam wsparcia w mężolu. No bo generalnie nie przeszkadza mu to że waze prawie 40 kg więcej od niego, no bo przeciez w nocy to i tak te kilogramy idą na boki. a i jemu koscistemu miło sie przytulić do mieciutkiej słoninki. ahhh co ja Wam własciwie pisze. Ide sobie coś przygotować, bo jak nie mam nic zrobionego to w lodowce kusi mnie wszystko co złe. Jeszcze nie robiłam tej nutelki, no i pizza tez strasznie za mną chodzi. Nie mam nawet czasu zeby sobie coś przygotowac. A ta dieta naprawde jest smaczna. Dzisiaj tylko tak jakoś jestem na nie.
W domku chorowania cd. Chyba ta gorączka przerodzi sie jednak w grype, na dodatek chłopcy caczeli nazekac na zoładki. Maurycy ma sranko, a Mikołaja gorą ciągnie. Maxik jeszcze śpi, nie wiem z czym sie obudzi. Moja mama zatrzymała sie narazie u mojego brata, no bo u mnie chorobowo, a ona jest schorowana i nie wskazane jej infekcje [ zwłaszcza jelitowe przeboje] Moja bratowa pewnie wychodzi z siebie:-pale ja nic na to nie poradze:-p;-):-)
Miłego dzionka dukanoweczki, jeszcze Was odwiedze pozniej:-)

a sandrulinska=kiedys sobie zerklam na woj blog [ jak jeszcze był] i mam pytanie do ciebie. Z czego Ty chcesz sie odchudzac , przeciez ty lasencja jesteś jak sie patrzy:tak:;-):-). Co do kosztów diety. to zanim opnowałam to wszystko, to nie ukrywam że mnie po kieszeni to troche pociągło. Ale u mnie jest innaczej, ja mam duza rodzine, no i miesorzerna rodzine, tak wiec zawsze gotowalam tlusto [ choc bardzo smacznie;-). Teraz sie wycwaniłam i staram się jakos łączyc dwie kuchnie , no bo nadal musze gotowac dla ferajny i dla siebie, ale np. jak robie kurczaka, to juz dla wszystkich z pieca, salatke wtedy robie pod siebie, rezygnuje z majonezu czy smietany a zastepuje jog nat. Moje łasuchy nawet nie widza roznicy A i wtedy obieram bardzo mało ziemniakow, dla nich tylko, tak rozkładam aby zawsze mi nie wystarczyło. ;-)Teraz jak musze coś dokupic, to faktycznie nie sa to żadne koszta. No bo zastepuje tylko produkty.

Dziękuję dziewczyny, ja już patrzałam na tą teskową, ale myślałam, że to mąka a nie skrobia i nie wzięłam.:zawstydzona/y:

To jest właściwie moje drugie podejście, bo w ubiegłym tygodniu 4 razy zasłabłam i teraz będę robić 2 fazę 1 na 1 a nie jak wcześniej 5 na 5. Dość intensywnie żyję ostatnio i same białka mi szkodziły.
Byłam wtedy 18 dni już na diecie bez wpadek. Schudłam 5 kg. Jeszcze 7 chcę zgubić.
Pizzę robiłam dukanowską a na słodką przekąskę robiłam "ptasie mleczko"

Witam Dukanoweczki! wasze grono sie powieksza wiec stwierdzilam, ze razem bedzie latwiej wiec moge sie juz do Was dopisac:-) To juz moj 3 dzien i szczerze mowiac myslalam, ze bedzie gorzej choc pokus nie brakuje bo u Nas wszyscy slodkie uwielbiaja a mnie w szczegolnosci nie trzeba do tego namawiac:zawstydzona/y:. Mam nadzieje, ze wytrzymam choc na jajka i kurczaka to juz patrzec nie moge:-p, za to bardzo brakuje mi w tej diecie owocow. Zycze milego dnia! :-):-)

Marcysia fakjnie ze dolaczylas.
Aga Natalia ja tez jade na 1/1 bo na 5/5 jets ciezko i organizm jest bardziej obciazony...

ja wczoraj wazylam mniej niz dzis:sorry2:...a wczoraj nie zgrzeszylam:no:,ale to nic tamtym razem tez mialam skoki:)dietujemy dalej:)

dzis za to zgrzeszylam..ale wyjscia nie mialam...syn ma urodziny wiec tortu sprobowac musialam:sorry2::cool2:

dziewczyny no co Wy ! to samo pytanie mogłabym zadać Wam z czego sie odchudzacie?:-p
skoro mowicie ze finansowo dieta tez daje rade to jak tylko wroce z urlopu w polsce w marcu zaraz na nia przechodze:-) najbardziej mnie yte slodycze bolą no ale cóż:sorry2:

dziewczyny mialyscie problem z nerkami na tej diecie, bo mnniie dzis strasznie bola :sad::sad:chociaz staram sie pic duzo. To chyba ten nadmiar bialka jest przyczyna, zobacze jutro mam nadzieje ze bedzie juz wsio ok i bede mogla kontynuowac dietke;-)

reklama
Marcysia mnie nerki nie bola...
staraj sie wieczorem pic duuuzo wody...
w dzien ja pije herbate i kawe,czasami sie napije wody,ale wieczorem to tylko wode...

ja robilam badania i mam ok

Do góry